|
היום יותר מתמיד, התרבות וערכה עומדים במבחן. אנו מאמינים כי גם בעת משבר, בכוחנו לפעול ולהשפיע, לשקם את עצמנו דרך יצירה ולעצב מחדש את המחר. השנה, שבוע העיצוב ירושלים שם לו למטרה לתמוך בפעולות וביוזמות עיצוב המבקשות להביט הן פנימה, אל תוך הדיסציפלינה, והן החוצה, אל החברה על כל היבטיה וגווניה, ולעשות כל זאת לטובת ''היום שאחרי''.
התמה השנתית - ''התיבה'' סיפור התיבה טומן בחובו שאלות וסוגיות המעסיקות דרך קבע את התרבות האנושית בכלל ואת עולם העיצוב בפרט, ורלבנטיות היום יותר מתמיד: כיצד אנחנו בוחרים לשמר ולהציל את עצמנו מעצמנו? כיצד ייראה היום שבו ייבשו המים? כיצד נקום מן החורבן החומרי והרוחני? סיפור התיבה התנ''כי הוא סיפור על אסון אימתני שמקורו ברעות החולות המיוחסות לאדם. לצד זאת, הוא גם סיפור על יצירה: על עשייה אדריכלית ועל האחריות האנושית לאסוף ולשמר, שהיא גם זו שמצילה, גואלת ומפיחה תקווה. השימוש הרב שעושה הטקסט המקראי בפעלי עשייה ויצירה מדגיש את הדחף האנושי לפעולה בעת חירום, שהרי כל פעולה היא התנגדות לחוסר האונים המתעורר אל מול היקף ההרס ועוצמתו.
 עיצוב גרפי: נעמה טוביאס
• קול קורא לשבוע העיצוב ירושלים 2024 • מועד אחרון להגשת הצעות: 2.5.24
למידע נוסף על הקול הקורא והגשה>> https://jdw.co.il/open-call-2024/
בית הנסן מרכז לעיצוב, מדיה וטכנולוגיה רח' גדליהו אלון 14, ירושלים שעות פתיחה: א' סגור, ב'-ה' 18:00-10:00, ו' 16:00-10:00, שבת 18:00-10:00 הכניסה ללא עלות
|