Archijob - Studio לוח מודעות דרושים | חיפוש עבודה | לוח דירות | יד-2 מערכת הפורומים לימודי עיצוב - לימודי אדריכלות אדריכלים , מעצבים פנים , מהנדסים , קבלנים חברות ומוצרי בניה ועיצוב חדשות וארועים ראיונות אדריכלים ומעצבים חשיפת פרויקטים - אדריכלים ומעצבים סקר שכר אדריכלים מעצבים ומהנדסים תחרויות אדריכלות ועיצוב בינלאומיות לוח דרושים מאמרים המגזין של archijob archijob פרסום באתר archijob אודות archijob עמוד הבית - archijob קבעו כעמוד הבית שליחת פרויקטים ומאמרים לאתר - archijob יצירת קשר - archijob שרותי השמה תפריט עליון
חדשות וארועים
כל כותרות החדשות ארועים ראיונות פרויקטים מאמרי דעה תחרויות אקדמיה מדיה עסקים English חיפוש בחדשות שליחת חדשות

תכנון ועיצוב בית בסגנון כפרי II חשיפת מעצבים || פרויקטים

תכנון ועיצוב בית בסגנון כפרי II חשיפת מעצבים
 חדשות - כותרות
תערוכות חדשות בבית האמנים ירושלים תערוכות חדשות בבית האמנים ירושלים

אגף חדרי ניתוח יום חדש במרכז הרפואי תא II חשיפת אדריכלים אגף חדרי ניתוח יום חדש במרכז הרפואי ת''א II חשיפת אדריכלים

תערוכה במוזיאון ידידי ישראל- תערוכת התקווה תערוכה במוזיאון ידידי ישראל- תערוכת התקווה

קול קורא: פרס מוזס לאמן.ית צעיר.ה לשנת 2024 קול קורא: פרס מוזס לאמן.ית צעיר.ה לשנת 2024

תכנון ושיפוץ מבנה למסעדה במדריד תכנון ושיפוץ מבנה למסעדה במדריד

תערוכה קבוצתית בגלריה רוזנפלד תערוכה קבוצתית בגלריה רוזנפלד

תערוכת יחיד במוזיאון תל אביב לאמנות תערוכת יחיד במוזיאון תל אביב לאמנות

תערוכת יחיד בטרמינל העיצוב, בת ים תערוכת יחיד בטרמינל העיצוב, בת ים

תכנון חנות הדגל של חברת Huawei בשנגחאי תכנון חנות הדגל של חברת Huawei בשנגחאי

לאכול עם העיניים - תערוכה בבית האמנים תל אביב לאכול עם העיניים - תערוכה בבית האמנים תל אביב

פֶמינינ-עׇל תערוכת חוצות בחולון פֶמינינ-עׇל תערוכת חוצות בחולון

2024 Paradyż Designers Competition 2024 Paradyż Designers Competition

תכנון והרחבת קמפוס בנויברג, גרמניה תכנון והרחבת קמפוס בנויברג, גרמניה

שובר שיוויון - תערוכה במוזיאון העיצוב שובר שיוויון - תערוכה במוזיאון העיצוב

תערוכה במוזיאון קסטל במעלה אדומים תערוכה במוזיאון קסטל במעלה אדומים



לכל כותרות החדשות






פרויקטים - ‏יום חמישי ‏23 ‏נובמבר ‏2023 מאת: Archijob6
פרוייקט: תכנון ועיצוב בית פרטי בישוב כפרי במרכז הארץ
עבור: זוג בשנות ה-40 לחייהם ושלושת ילדיהם
שטח מגרש: 1.350 דונם
שטח הבית: 650 מ''ר בנוי, על פני 4 מפלסים
תכנון ועיצוב: מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו
צילום: איתי בנית

WELCOME TO THE MODERN FARM HOUSE
נדירים המקרים בהם אנו נתקלים בבית תוצרת כחול-לבן, שנראה כאילו נגזר זה עתה מעמוד השער של אחד המגזינים הנחשקים בעולם. הבית שתכננה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו באחד מיישובי המרכז עונה במדויק להגדרה הודות למרחבי מגורים חווייתיים ומטופלים לפרטי פרטים, המשלבים בין פונקציונליות מושלמת לוויזואליות יוצאת דופן באיכותה- איזון מושלם בין מסות ומימדים שמתקיימים בהרמוניה בכפיפה אחת.

''זהו פרויקט שיפוץ של בית בן יותר מ-40, בית ילדותה של אם המשפחה. הוריה בנו בית חדש בסמוך והעבירו לידיה זכות בת ממשיכה'', מסבירה מעצבת הפנים קרן ניב טולדנו שאמונה על תכנון ועיצוב הפרויקט. ''שני בני הזוג מגיעים מתחום הבניה. הגדרת המשימה היתה שיפוץ מהיסוד של המבנה הוותיק. ביצענו שינוי מהותי בחזיתות, בפתחים ובתכנון הפנים והחוץ. לתהליך התלווה אדריכל רישוי''. 


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית

''התמה המרכזית היתה ליצור Modern farmhouse שמשמר את ההוויה הכפרית, באינטרפרטציה גסה ומחוספסת יותר ובשילוב נגיעות תעשייתיות ומודרניות. התוצאה היא חלל המאפיין את השפה העיצובית של הסטודיו. זהו בית חף מפשרות, אין בו שחקנים ראשיים ושחקני משנה כל החללים טופלו כמכלול הוליסטי וכל רובד נבחן לפרטי פרטים וטופל באהבה ובקפידה'', היא מוסיפה. ''בתוך כך, הבית עתיר טכנולוגיות ומערכות שהן state of the art, כל הפריטים תוכננו ונתפרו CUSTOME MADE  לפרטי פרטים- מחיתוכי אבן cut to size ועד לפרטי הנגרות, הריהוט והטקסטיל''.
''המעטפת החיצונית תוכננה בקפידה. הקשתות והבליטות של זו המקורית רובעו. מיקומי החלונות והפתחים שונו, כך גם מיקום דלת ושער הכניסה. חשוב היה לי ליצור מפתחים גדולים וזרימה אופטימלית בין הפנים למרפסות ולגינה, הלימה מושלמת בין הפונקציות בבית עצמו לאלה הממתינות לבני המשפחה ואורחיהם מחוצה לו''.
קומת הכניסה רחבת ידיים ומוארת במיוחד ובה ממוקמים הסלון, פינת האוכל המטבח ושירותי האורחים. מבואת כניסה מחופה אבן לקט וריצוף בזלת מובילה אל דלת כניסה מרשימה ותמירה, עשויה ברזל שחור וידיות פליז. מבעדה לב החלל הציבורי. ניב טולדנו השכילה ליצור ציר שמגדיר היטב את הפונקציות והחללים בקומה ובד בבד מאפשר מבטים רציפים וקשר עין ללא הגבלות והסחים. מפלס הביניים, בו ממוקמים פינת המשפחה וחדרי הילדים, מוגדר כציר מרכזי סביבו סובב הבית. הוא מאפשר תצפית רציפה לכל האגפים וככזה תוכננה עבורו עבודת גגנות מרשימה מעץ סידר, המייצרת קיפול בתקרה שמדגיש את היותו FOCAL POINT של ממש. את רצפת מפלס הביניים בחרה המעצבת לחפות בפרקט עץ אלון טבעי גס בפלאנקים ישרים ואת מפלס הקומה העליונה באותו פרקט, בהנחת הדרת דג [פישבון].


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית

בפתחים בכל רחבי הבית הותקנו מערכות פרופיל בלגי במראה מינימליסטי עם חלוקת שפרוצים [חלוקה לריבועים] שמאגד ומחבר בין הסגנונות המודרני והכפרי. אבן לקט ארץ-ישראלית מחפה את חזיתות קומת הכניסה ומפלס הילדים וחודרת פנימה כקיר כוח בסלון שנמתח על פני 7 מטרים. על גבי הקיר ספריית ברזל שחורה ומינימליסטית שעוטפת חלון bay window עוצמתי המשקיף לעבר הבוסתן והגינה המטופלת. הפרט המרשים, הגס והגולמי, פוגש רצפת בלו סטון כהה. סקלת הצבעים פשתנית והחומריות הרכה בסלון אותה בחרה ניב טולדנו מבוססת על קטיפות, בדים טבעיים ווילונות רכים ונשפכים. במרכז החלל שולחן סלון מעץ אלון, מגולף גילוף אמנותי המונח על גבי מחצלת קש. את קיר הכוח המרשים מאיר מעל גוף תאורה לינארי עשוי צינור פליז וספוטים מקרמיקה.
המטבח רחב הידיים תוכנן גם הוא בסימטריה מושלמת. שני חלונות bay window מציפים את המרחב באור טבעי ומאפשרים תצפית נפלאה לעבר הגן. ניב טולדנו תכננה 3 סטריפים מקבילים לצד חזית גבוהה מעץ אלון שחור, בתוכה נישה מחופה אבן קררה ובה מערך מידוף [דיספליי] עשוי פליז עבור מכונת לקפה הקפה. שאר החזיתות עשויות עץ אלון טבעי על גבם הותקנו משטחי אבן קררה ובתוכם שולב פרט עשוי פליז. כל פונקציה הוגדרה על ידי תאורה דקורטיבית, כך למשל מעל אזור האוכל מרחף צינור תאורה לינארי מפליז המייצר שקט ומגדיר את האזור. מעל האי הותקן אנסמבל של חמישה גופי תאורה מפליז, בנראות גולמית ובקומפוזיציה זורמת.


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית

עוד במטבח, ויטרינה גדולה המובילה לפרגולה מקורה ומטבח חוץ מאובזר. יציאה נוספת לגינה המרשימה מתבצעת דרך הסלון, שם ממתין לבני המשפחה סלון חוץ בסגנון פרובנס, עשוי ברזל במראה חלוד ומרופד ריפודים שיובאו במיוחד מחו'ל. שתי הוויטרינות הללו מאפשרות גישה אופטימלית לריאה הגננית שתוכננה על טהרת גננות ארץ-ישראלית פראית. הן צופות לעבר סוכת גפנים שנמתחת לאורך המבנה ומקלילה את המסה. בתוך כך, ניב טולדנו שילבה אלמנטים רבים המקנים למכלול הנפלא את מראהו הייחודי, בהם נדנדות עץ, שפע של עצי פרי ומעל, לוחות עץ סידר וקורות המלוק משולבות בברזל בניין חלוד שמוסיף מימד נוסף לאווירה הרומנטית הכפרית. השפה העשירה בקומה ממשיכה גם בשירותי האורחים עבורם בחרה המעצבת בחיפוי אריחים ירוקים מצופים גלזורה מיוחדת בדוגמת מניפות. ארון הכיור משלב בין שוקת אבן טבעית המונחת על בסיס עשוי ברזל טרנסמיט חלוד.
את המדרגות, המובילות למפלסים העליונים, מלווה קונזולה עדינה, המשמשת כאתנחתא, שעשויה משילוב של ברזל, פליז ואבן שיש גואטמלה-ורדה ירוקה. גרם המדרגות פתוח ואוורירי ומלווה מעקה ברזל בנפחות אומן בדוגמת ברקוד. את שלחי המדרגות, שנראים ככריות מרחפות, יצרה ניב טולדנו מאבני בלו סטון גושניות שכורסמו לדגם אגנית ייחודי. צמד יצירות אמנות גדולות ומרשימות, פרי יצירתו של אמן ישראלי שיצר אותן במיוחד עבור הפרויקט, מלוות את העולים מעלה ומדגישות את גובה החלל הכפול. מעל מרחפים שלושה גלגלי תאורה עשויים ראטן פריזאי שמדגישים את כפל הגג ומאירים את החלל בטקסטורת תחרה עדינה.

מפלס הביניים, בו ממוקמים פינת המשפחה, חדרי הילדים וסוויטת האורחים, משמש כציר אסטרטגי מרכזי, הצופה לעבר חלקי הבית השונים ומאפשר קשר עין רציף בין בני המשפחה. במרכז פינת המשפחה, המשמשת כמקום מפגש והתכנסות, פרט נגרות בגוון ירוק, שולחנות קטנים על מצע שטיח רך ופריטי טקסטיל עשויים קטיפה. חדרי הילדים עוצבו בהתייחס לטעמם, בסקלות צבעוניות מעודנות בגווני פסטל מרגיעים. עבור כל אחד מהם תוכננו חיפוי קיר עשוי עץ בהיר, נגרות מותאמת, פרטי ריהוט מעודנים ואמנות רכה. בין שניים מהחדרים תוכנן ארון תקשורת אותו בחרה המעצבת לחפות בחזית רפרפות בהירה המתמזגת עם הקיר ומייצרת אתנחתא אל מול הצבעוניות הפסטלית בחדרי הילדים. חדר הרחצה עוצב בצבעוניות מונוטונית של שחור ולבן ומהווה גם הוא אי של שקט אל מול הצבעוניות השולטת באזורים אחרים בקומה. סוויטת האורחים כוללת חדר שינה מרווח ומואר במרכזו קיר כוח מחופה טפט רפייה בדוגמת שברון. אלמנטים כדוגמת ריהוט וטקסטיל בגוונים של אקווה, כחול ואפור מקנים לו את מראהו המלונאי.


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית

גרם המדרגות הבא מוביל לאגף ההורים ובו חמש פונקציות: משמאל, המשרד הביתי, במרכז מאסטר ההורים ומימין, חדר הרחצה, חדר הארונות וחדר כושר מאובזר. המשרד תוכנן כמרחב מואר, נעים ותרבותי והכניסה אליו נעשית מבעד לוויטרינת זכוכית מרשימה וגדולת ממדים. החלל רוצף פסיפס אבן טבעית בגוונים של שחור ולבן. מימין ספריית עץ אלון טבעי, שולחן עבודה וזוג כיסאות עשויים עור. מעל, תקרת עץ גושנית צבועה בגוון שחור דרמטי ובקצה, צמד דלתות יציאה לעבר מרפסת תלויה המשקיפה לגן המרשים.
מאסטר השינה של בני הזוג תוכנן בסימטריה מושלמת שמקנה הרמוניה ותחושת רוגע מושלמת. החלל גדול במיוחד [כ-40 מ'ר] ומעליו גג לינארי עשוי עץ סידר וקורות המלוק, משופע לארבעה כיוונים. במרכז התקרה שני גופי תאורה דומיננטיים ומרשימים שיובאו מאירופה, עשויים פליז עתיק. המיטה המפנקת במרכז נחה על גבי שטיח בננה סילק, על גבה בדי פשתן ומערך כריות עם גדילים בגדלים שונים ומשני צדדיה צמד שידות ברזל משולבות אבן גואטמלה-ורדה. למרגלות המיטה ספסל פליז אובאלי ובהמשך קומודה בגוון אקווה כחלחל מראטן פריזאי, לצידה שולחן קפה וכורסת cloud.
שני ארונות לבנים עם חזית ראטן פריזאית מוצבים בסימטריה מושלמת משני צידי הדלת הדו-כנפית- משמאל ארון תליה ומימין דלתות הרמוניקה שחושפות פינת טואלט מפנקת ומראה מרשימה. בהמשך, דלת המובילה לחדר רחצה מרוצף רצפת water jet מאבן לבה מרשימה ועוצמתית. עוד בחלל, ארון רחצה דומיננטי בגוון אקווה שנוכח גם כאן, מחממי מגבות, אסליה תלויה בסגנון אנגלי ומערך וילונות הכוללים  חצאית, עשויים קטיפה.
קומת המרתף תוכננה כמרחב פרקטי וחוויתי וכוללת סטודיו למוזיקה ועוד שלל פונקציות ופינוקים. אבי המשפחה, נגן ואף חבר בלהקה, זכה במרחב זה ל- men cave ובו סטודיו למוזיקה מסוגנן וגברי, חדר רחצה, מטבחון ושולחן סנוקר שמוקם תחת מרפסת מקורה. הבית הוותיק נטול ממ'ד ועל כן יצרו בני הזוג וניב טולדנו יחידה מוגנת ומאובזרת ובה כל הפונקציות הנדרשות לשעת חירום: מקלחת, מטבח ואזור שינה אליהם ניתן להיכנס במקביל גם מאזור החניה.


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית


תכנון ועיצוב: קרן ניב טולדנו, צילום: איתי בנית

 
לרשימת הכותרות [חזור לעמוד קודם Print News ]



 תגובות פייסבוק
תגובות גולשים  תגובות גולשים [ 0 ]
empty image

אין בשלב זה תגובות של גולשים לידיעה זו

היה הראשון להגיב !
 

 

 שם:
 דוא"ל: (לא חובה)
 תוכן התגובה:
 הקלידו את המילה:
captcha  
[ מטרת בדיקה זו לחסום תוכנות פרסום ספאם ]


 החדשות הנצפות ביותר בחודש האחרון
תערוכת יחיד בגלריה שלוש תערוכת יחיד בגלריה שלוש

תכנון דירה לזוג בברזיל תכנון דירה לזוג בברזיל

שובר שיוויון - תערוכה במוזיאון העיצוב שובר שיוויון - תערוכה במוזיאון העיצוב

טו בשבט במוזיאון אגם ראשון לציון  ט''ו בשבט במוזיאון אגם ראשון לציון 

תכנון והרחבת קמפוס בנויברג, גרמניה תכנון והרחבת קמפוס בנויברג, גרמניה

קול קורא למענקים עבור אמניות.ים ומוסדות קול קורא למענקים עבור אמניות.ים ומוסדות

תערוכה במוזיאון קסטל במעלה אדומים תערוכה במוזיאון קסטל במעלה אדומים

תערוכת יחיד בגלריה אנגל תערוכת יחיד בגלריה אנגל

לאכול עם העיניים - תערוכה בבית האמנים תל אביב לאכול עם העיניים - תערוכה בבית האמנים תל אביב

2024 Paradyż Designers Competition 2024 Paradyż Designers Competition

פֶמינינ-עׇל תערוכת חוצות בחולון פֶמינינ-עׇל תערוכת חוצות בחולון

תכנון חנות הדגל של חברת Huawei בשנגחאי תכנון חנות הדגל של חברת Huawei בשנגחאי

תערוכת יחיד בטרמינל העיצוב, בת ים תערוכת יחיד בטרמינל העיצוב, בת ים

אגף חדרי ניתוח יום חדש במרכז הרפואי תא II חשיפת אדריכלים אגף חדרי ניתוח יום חדש במרכז הרפואי ת''א II חשיפת אדריכלים

תערוכת יחיד במוזיאון תל אביב לאמנות תערוכת יחיד במוזיאון תל אביב לאמנות


 

 

 






יצירת קשר ופרסום באתר

פרסום ב Archijob
יצירת קשר
שרותי השמה
קראו אודות אתר Archijob
חשיפת פרויקטים
שליחת חדשות
המלצות לשיפור
המליצו לחברים

חתימה על ניוזלטר

הוספת ארכיג'וב למועדפים

קביעת האתר כעמוד הבית

 

ארכיג'וב-סטודיו

קורס רוויט
Revit

קורס אוטוקאד
קורס סקצ'אפ
Sketchup

קורס ויריי לסקצ'אפ

קורס פוטושופ
קורס פוטושופ
לאדריכלים ומעצבים

קורס אילוסטרייטור
קורס אוטוקאד
תלת מימד

קורס עיצוב פנים
מכינה לעיצוב
מכינה לאדריכלות
הכנת תיק עבודות
קורס הום סטיילינג

לימודים וקורסים

לימודי אדריכלות
לימודי עיצוב פנים
תואר שני באדריכלות ועיצוב
לימודי עיצוב תעשייתי
לימודי תקשורת חזותית עיצוב גרפי
לימודי אדריכלות נוף
לימודי הנדסה אזרחית
מכינות לעיצוב ואדריכלות
לימודי אוטוקאד
לימודי פוטושופ
לימודי רישום וציור
לימודי צורפות
לימודי עיצוב אופנה טקסטיל
לימודי צילום

טיפ אוטוקאד

אנשי מקצוע

אדריכלים
מעצבי פנים
מהנדסי בנין
קבלני שיפוצים
אדריכלי נוף
מעצבים תעשיתיים
מעצבים גרפיים
מבצעי הדמיות
בוני מודלים
ניהול / פיקוח בניה

 

לוח המודעות

דרושים
חיפוש עבודה
לוח דירות - נדלן
קונים - מוכרים

 

חברות ומוצרים

ריצוף
דלתות
אביזרי אמבטיה
ריהוט
מטבחים
חלונות
ריהוט משרד
גינה ונוי
תאורה
עץ
ריהוט גן
קרמיקה
אלומיניום
אבן
חיפוי וציפוי
פרגולות
פרקט

 

פורומים

פורום אדריכלות
פורום בניה
פורום עיצוב פנים
פורום בניה ירוקה

פורום ריצוף
פורום אלומיניום
פורום צבעים וטיח
פורום מים
פורום מיזוג אוויר
פורום דלתות
פורום יבוא אישי מסין
פורום פרזול ועץ

פורום תאורה
פורום איטום בידוד אקוסטיקה
פורום גבס
פורום זכוכית
פורום חיפוי וציפוי
פורום שיש ואבן
פורום בית חכם אודיו-וידאו
פורום אנרגיה סולארית
פורום ריהוט משרדי
פורום תמ"א 38
פורום מדרגות
פורום מטבחים
פורום מיגון וממ"דים
פורום מחשבים ורשתות
פורום הדפסות ופלוטרים
פורום אוטוקאד
פורום הדמיות
פורום סקצ'אפ
פורום פוטושופ

 

 

האתר מנוהל באמצעות חברת ארכיג'וב עסקים בע"מ | כל הזכויות שמורות: איתי אלמוג-בר , אדריכל - יוצר האתר  2000 - 2020 ©
טלפון : 03-7467780 | דוא"ל :
webmaster@archijob.co.il  |  כתובת: ארכיג'וב עסקים  רחוב תובל 20 קומה 1 מתחם הקיבוץ רמת גן (מחוז תל אביב)
www.Archijob.co.il  |  www.Archifind.co.il  |  www.Archijob.biz  |  www.archijob-studio.co.il

Archijob Business ltd operates the Archijob website  |  All rights reserved : Itay Almog - Bar, Architect - Site creator  2000 - 2020 ©
phone: +972-3-7467780 | email:
webmaster@archijob.co.il  | address: Archijob Business , 20 Tuval st. Ramat Gan (Tel Aviv District)