LAYERED סיפורים בשכבות של אור וחומר // פרויקט ישראלי תכנון: StudioKnob
המעצבים התעשייתיים עדי עזר ויותם שפרוני, אשר מרכיבים את Studio Knob, יצרו גופי תאורה יחודיים מזכוכית.

תהליך היצירה נגזר מתאוריה של איש הרנסנס ליאונרדו דה ווינצ'י הידועה בשם ספומטו [''להתארפל'', או ''להתאדות'' באיטלקית], או פרספקטיבה אטמוספרית בכינויה הנוסף. בבסיסה, מסבירה התיאוריה כי עצם ידמה לרחוק יותר בהתאם לכמות האוויר בין המתבונן לבין האובייקט, מכיוון שהאוויר אינו שקוף לגמרי ונוכחותו מטשטשת [או ''מעשנת''] את קווי המתאר, הצבע והמילוי של האובייקט.

LAYERED [''מרובד'' בעברית], הם סדרת אלמנטים מאירים המציירים סיפור בשכבות של חומר. האור משמש אותנו בכדי ליצור את ה ''ספומטו'', את אשליית המרחק - אלמנטים המאפשרים ליותר אור לחדור דרכם נראים אוויריים ומרוחקים יותר, כמו נטמעים ברקע, לעומת אלמנטים עבים אשר חוסמים את רובו של האור ומרגישים קרובים בהרבה.

העבודות עשויות זכוכית אקרילית [פרספקס] לבנה בעובי 2 מ''מ. חמש שכבות חתוכות בלייזר מחומר זה, בשילוב תאורת לד אחורית ממוקמת בקפידה יעניקו את כל מנעד הצורות והגוונים. הבחירה בצבע לבן בלבד נועדה בכדי להדגיש את הדיאלוג המתקיים בין האור והחומר ולהעניק נופך אלגנטי לעבודות.

העבודות פיגורטיביות ונרטיביות במהותן, מתארות סיטואציות בהן מאבקי קיום חבויים בנוף פסטורלי, דרך גריד דמוי חלון.

אחת העבודות מתארת נוף רומנטי של ''ארץ ישראל הישנה והטובה''. מבוססת על תצלום ארכיון של קיבוץ כפר דרום ומאחוריה סיפור מורכב. הקיבוץ הוקם במוצאי יום הכיפורים 1946 במסגרת 11 הנקודות, הושמד ע''י המצרים במלחמת העצמאות, יושב מחדש ב 1967 לאחר מלחמת ששת הימים הוקם מחדש ע''י גרעין של בני עקיבא, ננטש שוב בעקבות התנגדות אידיאולוגית של הקיבוץ המאוחד והשומר הצעיר, יושב שוב בשנת 1990 ונותר כמובלעת ישראלית בתוך שטח הרשות הפלסטינית עד לפינויו ב 2005 ביחד עם גוש קטיף במסגרת ההתנתקות.

עבודה אחרת מתארת יער ממוזג ואור שחודר מבעד לעצים. בין הצללים מסתתרות חיות שונות, צדות וניצודות. שכבה נוספת של מאבק נמצאת בהצבה של העבודות זו ליד זו - הישוב החקלאי הוא עוד נתבך של איום על החיות שביער.

את הבסיס לעיצובים אנו יוצרים בטכניקות שונות - ציורים, מגזרות, צילומים ושרטוטים אשר מאוחדים קומפוזיציונית, סגנונית וחומרית לכדי יצירה הרמטית.
תכנון וביצוע: StudioKnob צילום: עוז מדר, תמוז רחמן והדס פרץ
התערוכה מוצגת עד ל 25 ביוני בבית דומוס, תמנע 25, רמת השרון ניתן לתאם עם המעצבים טלפונית: יותם: 054-7916216, עדי: 0543100140
|