|
תכנון ערים כיום // הרצאה של פרופ' אדריכל רוב קרייר תאריך: יום חמישי, 2 בנובמבר 2017 בשעה 14:00
פרופ' רוב קרייר, מהאדריכלים הבולטים של האורבניזם החדש והאדריכלות הקלאסית החדשה, מגיעה להרצאה באוניברסיטת אריאל. ההרצאה תעסוק בדרך בה יש לתכנן ולבנות ערים כיום.
 הרצאה של פרופ' אדר' רוב קרייר באוניברסיטת אריאל
ביקורו של פרופ' אדר' רוב קרייר מברלין, מתקיים במסגרת מפגשים שבועיים ופעילויות הפתוחות לקהל הרחב ללא תשלום, אשר מקיים ביה''ס לארכיטקטורה בימי ה' בצהריים. קרייר יציג את עשרת עקרונות הארכיטקטורה, שיושמו מאז החל האדם לתכנן את בנייניו גם באופן רציונאלי וגם כאשר ראה באדריכלות תוצר אסתטי, דהיינו, לתת למבנה צורה שהיא מעבר להיבט הפונקציונאלי. מדובר בעקרונות כמו: פונקציה בנייה וצורה, המימד האסתטי, גיאומטריה, קנה מידה, העיר כמכלול, היסטוריה, אחריותו של הארכיטקט ועוד.
 ההרצאה של אדריכל רוב קרייר תעסוק בדרך בה יש לבנות ערים מודרניות
רוב קרייר יליד לוקסמבורג הינו פסל, אדריכל, מעצב אורבאני ותיאורטיקן. שימש כפרופ' לארכיטקטורה באוני' הטכנולוגית בווינה, אוסטריה ובאוני' ייל בארה''ב. אחיו הבוגר הוא האדריכל עמית- ליאון קרייר. שניהם מייצגים ידועים של האורבניזם החדש והאדריכלות הקלאסית החדשה. קרייר פרץ לתודעה הבינלאומית ב-1975 לאור התיאוריות שפרסם בנושאי תכנון ערים, לפיהן דרש לחזור לערכי העיר המסורתית תוך חשיבה עכשווית, תיאוריות המשפיעות ביותר מאז ועד היום על אדריכלים בעולם כולו.
 רוב קרייר יליד לוקסמבורג הינו פסל, אדריכל, מעצב אורבאני ותיאורטיקן
הרצאה של אדריכל רוב קרייר
תאריך: 2/11/2017 שעה: 14:00
הפקולטה לאדריכלות, אוניברסיטת אריאל אודיטוריום ראאב, בנין 53 קומה 2
|