|
מגמות וחידושים עיצוביים בעולם הקינוחים // ראיון
שרון היינריך היא קונדיטורית ישראלית שחיה בפריז וכותבת את הבלוג האהוב Paris Chez Sharon, שצבר אלפי קוראים נאמנים. בספרה החדש ''הפטיסרי הטובות בפריז'', היא מאפשרת הצצה אל מאחורי הקלעים של עולם הפטיסרי, השוקולטרי והבולונג'רי בפריז, וחולקת חוויות ממפגשים עם שף פטיסיירים ועם שוקולטיירים נודעים.

כחלק מהעיסוק של Archijob בחודש האחרון, בנושא הקשרים בין עולם העיצוב לעולם האוכל, יזמנו ראיון עם היינריך, כדי לגלות מהם הטרנדים, החידושים והעיצובים היפים ביותר בתחום עיצוב הקינוחים בבירת הקולינריה העולמית.
בתור קונדיטורית שעבדה שנים רבות בארץ וכעת חיה בפריז, איך היית מתארת את ההבדל בעיצוב קינוחים לקהל הפריזאי לעומת עבור הקהל הישראלי? הקונדיטוריה הישראלית נשענת ברובה על מקורות מזרח אירופאיים - הונגריה, אוסטריה, גרמניה. משם הבאנו את היער השחור, השטרודל, הקרנץ והשמרים. רק בשנים האחרונות החלו להיכנס לישראל טרנדים ממחוזות אחרים כמו צרפת. מכאן, שעיצוב הקינוחים לקהל הישראלי שונה מאוד מהקינוחים לקהל הפריזאי.

עניין הגודל והנפח עדיין משמעותי מאוד בישראל. אנחנו אוהבים שפע וכמות גדולה מכל מוצר. לכן, רבות מהעוגות הנמכרות בישראל הן עוגות משפחתיות, כאלה שמספיקות לאנשים רבים, לעומת הקינוחים בפריז, שהם ברובם קינוחים אישיים. מקובל מאוד להגיע לארוחה עם כמה קינוחים אישיים, מהם טועמים כולם. גם העוגות ה'משפחתיות' הנמכרת בבוטיקים הפריזאיים קטנות מאוד ביחס לגודל אליו אנחנו רגילים בישראל. הקינוחים הפריזאיים ברובם אישיים ולכן גם העיצוב שלהם שונה בתכלית, הוא מורכב מאוד, בנוי מהרבה שכבות ומרקמים, טכניקות וטקסטורות.
>>>להמשך קריאה<<<
|