תערוכות בוגרים/ות במחלקות אומנות ועיצוב
|| אקדמיה
תערוכת הבוגרים 2023 II הפקולטה לעיצוב – HIT מכון טכנולוגי חולון
בוגרי תואר ראשון בפקולטה לעיצוב של HIT מכון טכנולוגי חולון יציגו את פרויקט הגמר שלהם בשלוש תערוכות מחלקתיות. כ- 160 בוגרים ובוגרות, יציגו עבודות המסכמות ארבע שנות לימוד אינטנסיביות ומאתגרות של רכישת כלים וגיבוש נקודות מבט יוצאות דופן, מחשבה בתוך ומחוץ לקופסא, התנסויות שונות בחומרים, חדשנות וטכנולוגיה.
בתערוכה של בוגרי המחלקה לעיצוב פנים [ 13 – 21 ביולי],יציגו הסטודנטים את עבודות הגמר עליהן עמלו בשנה האחרונה בעבודה מחקרית, רעיונית ועיצובית, הנעות גם סביב האחריות הסביבתית של מעצב הפנים בתקופה זו. קני המידה של הפרויקטים משתנה בהתאם, וכן גם אופן התכנון שלהם: מתכנון מפורט לחללים קטנים, תכנון פנים המתייחס לסביבה ומבנה ועד פרויקטים הנוגעים בנושאי מיצוב פיזי בשטח וביטוי מבני חומרי. בין הפרויקטים מהמחלקה לעיצוב פנים ניתן לראות את עבודת הגמר של ליטל זזוליה שתכננה מערכת מלאכותית המציעה התערבות במגדל משרדים וחוויה המטשטשת את הגבול בין עבודה ומשחק. אורלי קואינוב מציגה תכנון יחידות דיור עבור דרי רחוב בשיטת 'דיור תחילה'. הפרויקט המיוחד ממוקם במגרש חנייה הסמוך לבניין עיריית תל אביב, ומציע מודל עתידי להתמקמות בשטחים עירוניים פתוחים, מתוך רצון לשקם קהילה על-ידי שילובה בקהילה קיימת. שלי למל עיצבה מרחב תרבות ערבי-יהודי ביפו המשמש כמקום ליצירה, מחשבה ודיאלוג בין תרבותי עכשווי. עיצוב המקום מבוסס על דילוג בין חדש לישן, בין הליוואן המסורתי לפווליון הזמני – תוך קריאה חומרית חדשה.

ענבל אדלר, צ'רלי, 2023. המחלקה לעיצוב תעשייתי

בתערוכה של בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי [13 – 21 ביולי], יוצגו אובייקטים המשקפים את תחומי העניין המעסיקים את הסטודנטים בתקופה זו, ובנוסף התערוכה תזמין את המבקרים להצצה אל מאחורי הקלעים של תהליכי החשיבה והיצירה של הפרויקטים.
בין העבודות שיוצגו ניתן לראות את הפרויקט של שירה גאנדלמן בהנחיית המרצה אילון ערמון שמציגה בפרויקט הגמר שלה, Sharpen, סדרת רהיטים המבוססת על טכניקת כבישה ייחודית בין צינורות מתכת חתוכים בלייזר למשטחי עץ. הרהיטים מדגימים צורות חיבור בין האלמנטים שונים, ומציגים מגוון שימושים המבוססים על אותה הטכניקה.
עידן קול, מציג את Flexo בהנחיית המרצה בועז דרורי מנורה שולחנית המתכווננת בעזרת מנגנון אינטגרלי המבוסס על גמישות הפלסטיק. הפרויקט החל בחקר מנגנוני-חומרי, אשר בחן מנגנונים הנסמכים על גמישות וקפיציות החומר ממנו עשויים. ענבל אדלר מציגה בפרויקט Charlie בהנחיית המרצה לוקה אור, מיזם חברתי המחבר בין כלביות למתנדבים בעלי יכולת וניסיון טכני. המיזם נועד לשפר את תנאי המחייה של כלבי מכלאות ובכך להעלאות את סיכויי האימוץ שלהם.
התערוכה של בוגרי המחלקה לתקשורת חזותית [20 – 30 ביולי] תציג מגוון רחב של תכנים ופלטפורמות בהם בחרו הסטודנטים להתנסות ולעסוק – זוהי הצצה למציאות הישראלית של קיץ תשפ''ג 2023.

עתליה הורוביץ, יומטוב פעסטיוואל, 2023. המחלקה לתקשורת חזותית
תאריכים של התערוכות:
תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב פנים
פתיחה: יום חמישי, 13 ביולי. נעילה: יום שישי, 21 ביולי 2023
תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב תעשייתי
פתיחה: יום חמישי, 13 ביולי. נעילה: יום שישי, 21 ביולי 2023
תערוכת הבוגרים של המחלקה לעיצוב תקשורת חזותית
פתיחה: יום חמישי, 20 ביולי. נעילה: יום ראשון, 30 ביולי 2023
התערוכות יהיו פתוחות לקהל בימי ראשון עד חמישי בשעות 10:00 – 21:00,
בימי שישי בשעות 10:00 – 14:00, בימי שבת התערוכות סגורות
המכון הטכנולוגי חולון HIT הפקולטה לעיצוב בניין 6, רחוב הופיין 63, חולון
תערוכת בוגרות 2023 מכללת ספיר II בית הספר לאמנות
פתיחה: יום חמישי | 13.7.23 | 18:00 | הגלריה לאמנות [בניין הספרייה האקדמית] וביה''ס לאמנות [בניין 17]
משתתפות: פאטמה אבו פריח, אלה דוידוביץ, ניראל זכות, לי נגאוקר, פז פינקלשטיין, עומר תמיר
אוצרת: לאה אביר
בתכנית פתיחת התערוכה: ברכות, נציגת הסטודנטיות, תערוכת מצטיינים וחלוקת מלגות לשנים א' ו-ב'.
התערוכה מוצגת עד 4 באוגוסט ופתוחה בימים א'- ה' בשעות 10.30 - 18.00 וביום ו' בין השעות 10.00 - 14.00
אלה דוידוביץ
פז פינקלשטיין
תערוכת בוגרים.ות 2023 II ביה''ס מוסררה לאמנות וחברה ע''ש נגר
★ פתיחת התערוכה וטקס הסיום: יום חמישי 13.7 בשעה 19:00 ★
הבוגרים.ות המציגים.ות: דניאל אוחנה / ערן איבגי / רוני ארד / נעם בן ארי / שאול דהאן / עילי ורד / אייל כהן / גבריאל כהן אתגר / ניב לוי / תומר נפתלי / יואב צמח / קרן רוטשטיין / שלי רייזיס / סתיו שדמה / גיא בנמו / שי וגנר / אילון כהן / נגה שליט גליק / עדן שקד / אליאור חייט / נטע נחמד / אסף סלומון / שירה רוזיליו / נועה בלס / תמר לוי / יראון נידם / אליאור פרנקו / שקד צירמן Haifa Zalatimo \ Mays Zaghal \ Mina Dwaik \ Elham Tamimi
התערוכה מוצגת בבי''ס מוסררה ~ הקמפוס המקצועי [בית קנדה, רח' שבטי ישראל 22, ירושלים]
אירועים ומופעים של המחלקה למוזיקה חדשה במהלך תערוכת הבוגרים.ות:
אולם הפנתר, בית קנדה - שבטי ישראל 22
17.7 20:00 ניב לוי, חולין [ערן איבגי, ליאל פישביין, שלי רייזיס]
18.7 19:30 אייל כהן, סתיו שדמה, נגה שליט גליק, שאול דהאן
24.7 20:00 נגה שליט גליק, תומר נפתלי, גבריאל כהן אתגר

הפקולטה לאמנויות - סמינר הקיבוצים מציגה: תערוכת בוגרים 2023
סוף. התחלה #4
על תערוכת הבוגרים של בית הספר לאמנות: תערוכת הבוגרים והבוגרות של בית הספר לאמנות בסמינר הקיבוצים תציג השנה 34 פרויקטים ומאופיינת במיוחד בהצגת קשת של נושאים חברתיים, הבוחנים לעומק את המקום המורכב של האמן/ית בקהילה המתמודדת עם קשיים ואתגרים. בין אם מדובר במשברי זהות כלליים או אישיים. חלקם ניזונים מן הביוגרפי ואחרים מרחיבים מבט אל החברתי.
בית הספר לאמנות של סמינר הקיבוצים מציע גישה רב-תחומית באמנות עכשווית ומעמיד במרכז תפיסתו את החיבור בין מעשה האמנות לגישה חברתית-חינוכית, מקדם שיח פתוח של מחקר וזהות אישית. העבודות בתערוכה עוסקות בקשת של נושאים חברתיים, הבוחנים לעומק את המקום המורכב של האמן/ית בקהילה המתמודדת עם קשיים ואתגרים. כבכל שנה, גם הפעם התערוכה מגוונת מאוד הן מבחינה מדיומלית והן מבחינת התווך הסגנוני והתוכני של היצירות. כל אחד ואחת מהסטודנטים והסטודנטיות, בדרכם הייחודית, משתף בעבודתו ביקורת או חוויה אישית, שמקורן בחקר של נושאים חברתיים, פוליטיים, סביבתיים ולאומיים, אשר נוגעים בכל אחד מאתנו.
בין העבודות של בוגרי ובוגרות בית הספר לאמנות צילומי וידאו של נור אבו גנאם, המציגים נקודות מבט שונות שמתערבבות יחד בנוגע לחיג'אב [כיסוי ראש]. צילומים אלו מאפשרים לצופה בהן לצפות יחד עם אבו גנאם דרך החיג'אב, להתפלל ביחד, להאמין ובאותה הנשימה ממש גם לשאול – איך זה נראה. עבודתה של אבו גנאם נעשתה בעקבות תגובות הן זכתה במהלך השנים בנוגע לחיג'אב שלראשה, הנעות בין סקרנות לדעות קדומות, ושלעיתים אף איימו על אמונתה. פרויקט הגמר של איתי כהן, המתפרש כמיצב בחדר, מציע שיטוט במרחב אפל, שבין הבזקי רגעים של סיפוק ופורקן. הנושאים המרכזיים שבהם עסק נוגעים בחתירה להשגת עונג, במושג ה-FETISH, בייצוגים חריגים באפליקציות להיכרויות והקשר שנחקק בין מין לחטא, באיסורים, ייסורים ומוות – ובייחוד בהקשר ההומוסקסואלי. עבודה זו של כהן מסמנת שלב מסוים בחייו, אשר אותו חקר במשך שבע השנים האחרונות, והיא נוגעת גם לפרק קודם בחייו – מסע של 11 שנה בקוסטה ריקה, שבו התמקד בניסיון לבטל את היצר הגופני כדי לחוות התעלות רוחנית.
אוצרת התערוכה: מיכל בראור

איתי כהן
על תערוכת הבוגרים של בית הספר לעיצוב: כיצד העיצוב בשנת 2023 מושפע מהתקדמותה של הטכנולוגיה? האם הוא קורא תיגר על העיצוב הקלאסי המסורתי? כיצד העיצוב מגיב לשינויים בחברה? תערוכת הבוגרות.ים של מחזור 2023 מדגימה את ההבדלים בסגנונות העיצוב השונים בהתאם להתקדמות הטכנולוגית, ומציגה פרויקטים ייחודיים ומגוונים. בתערוכת הבוגרות.ים של המחלקה לעיצוב בפקולטה לאמנויות של מכללת סמינר מחזור 2023 יציגו 16 בוגרות ובוגרים מגוון פרויקטים רב-תחומיים המזכירים לנו שוב את חשיבותו ומיקומו של המעצב בחברה.
התערוכה השנה מציגה מגוון רחב של תכנים ופלטפורמות בהם בחרו הסטודנטים להתנסות ולעסוק. מצד אחד, הסטודנטים עסקו בקלאסיקה וביסודות של עולם העיצוב – מעיצוב מעבדת צלילים לילדים,איורים במגזרות נייר,כוס למסיבות ומזכרות לעיר חיפה, ועד שילוב של מערכות חדשניות, טכנולוגיות AI, ואפליקציות דוגמת PREDATE אפליקציית היכרויות בטוחה בעולם מסוכן, ו-Artmate – כלי ללימוד אומנות בשילוב AI או immerstudy, משחק מציאות מעורבת המשלב חדר אימרסי [אינטראקטיבי], שמטרתו להנגיש את החומר הנלמד בכיתה ותוך כדי כך גם לגבש את הכיתה.
אוצרים: דנה צרפתי ושובל שלוי.

תיבת נגינה לילדים יוני בכר
על תערוכת הבוגרות בהתמחות בעיצוב במה:
בוגרות מסלול עיצוב במה 2023 מעלות תערוכה קבוצתית שמציגה עבודות שנעשו במהלך הלימודים, עיצובים להצגות בית הספר לאמנויות הבמה ומבט אל העתיד המקצועי שלהן. כל הבוגרות משתלבות בימים אלו בעולם התיאטרון ובתעשיית הקולנוע וכבר זוכות בפרסים על עבודתן.

חשמלית ושמה תשוקה, עדן לוין
הפקולטה לאמנויות של סמינר הקיבוצים מציגה את תערוכת הסיום של בוגרי בית הספר לעיצוב ובית הספר לאמנות במשכנה בתל אביב
פתיחה חגיגית: יום חמישי, 25.7.23, בשעה 19:30
נעילה : 6.8.2023
הפקולטה לאומנויות סמינר הקיבוצים
רחוב אחד העם 9, תל אביב, הכניסה מרחוב השחר 5
שעות פתיחת התערוכה:א'-ה'- 15:00-21:00, שישי- 10:00-15:00, שבת- 11:00-18:00
תערוכת הבוגרים של המרכז האקדמי ויצו חיפה יוצאת לדרך
בין הפרויקטים הבולטים:
תמרי צור, מהמחלקה לתקשורת חזותית בפרויקט 'מי שמך בר סמכא' בהנחיית ירון שין. הפרויקט מבקר את תופעת ה'גורואיזם' ברשתות החברתיות ואת התחושה שכל אדם, גם אם אינו בעל ידע מקצועי, יכול להפיץ אם רק ירצה, את תורתו לעולם. 'הסכנה הגדולה ביותר היא כאשר ישנה פלישה לתחומי גוף ונפש. ברגע זה פורמט ה'טיפול' הופך את עורו בצורה אבסורדית בעיניי' אומרת תמרי צור ומוסיפה ' המטפל הופך להיות הנושא, ואין הסתכלות על המטופל. אם כך- לכולם מגיע אותו הטיפול ומגיעה אותה העצה?' בעבודתה, אפיינה צור 12 גורואים מודרניים, כל אחד 'מומחה' בתחומו- כיצד הוא נראה, כיצד נראה עולמו, מה הוא אומר ואיך הוא נשמע.

מיס טיקה-תמרי צור
איתי ליפשיץ מהמחלקה לצילום ואמנויות המסך בפרויקט The Closer I Get, The Less I See בהנחיית ראובן קופרמן וערן חדד-ברק. הפרויקט מזמין את הצופים לחקור את הנוף הרגשי של העידן הדיגיטלי, המתאפיין בקשרים מרובים וחופפים, תחושת ניכור עמוקה וגבולות עמומים בין מציאות לסימולציה. בפרויקט נעשה שימוש במגוון אמצעים כגון - צילום, אמצעים אנלוגיים, AI image - to-image generators, CGI - Computer-generated Imagery. העבודה מעלה שאלות קיומיות על יחסי התלות המתעצמים בין האדם לטכנולוגיה, שעשויות להוות מרכיב מרכזי בהגדרת הזהות האינדיבידואלית והקולקטיבית. שאלות אלו, נוגעות בתפיסת המדיום הצילומי בעידן הדיגיטלי. העבודה לא מנסה לספק תשובות סופיות. במקום זאת, היא מעודדת את הצופים להסיק מסקנות משלהם.
אושרת פפיר, מהמחלקה לעיצוב אופנה בפרויקט 'אופנה מלאכותית' בהנחיית מרינה מור יוסף מוחין. המחקר העיצובי של אושרת פפיר בחן את התגובות של AI לקלט אנושי. הקולקציה בוחנת את ההפריה ההדדית בין בינה מלאכותית ליצירתיות של מעצב האופנה. כצעד ראשון לפיתוח הקולקציה, הוזנה המכונה במשפט הבא: the fashion world will not run without humansשממנו נוצר הדגם הראשון. הקולקציה היא מיזוג בין דגמים שעוצבו על ידי הסטודנטית לאורך לימודי התואר לעיצוב אופנה, לבין תוצרי הבינה המלאכותית. הקולקציה מציבה מולנו שאלות מאתגרות לגבי השפעת הבינה המלאכותית על עתיד עולם העיצוב בכלל ועיצוב אופנה בפרט. מנגד, מדגישה הקולקציה את הפוטנציאל המרגש לשיתוף פעולה בין מעצב לבינה מלאכותית.

אושרת פפיר -קרדיט צילום: תיאה ים פרנק
תערוכת הבוגרים של המרכז האקדמי ויצו חיפה
פתיחה: 25.07
נעילה: 08.08
ברח' הגנים 21, חיפה
א'-ה' 20:00-10:00, ו'- 15:00-10:00, ש'- 18:00-10:00
|
|
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה
רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח
מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב: סטודיו 'רות ולבנה'
צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה
נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל
קולקציות 2026 אביב
דווקא עכשיו: צאו החוצה מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום
הגוונים החדשים באקריל - בלורן
מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט
לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון
הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית
אהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיות
הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית
עולם המטבחים: כל מה שרצית לדעת
ט״ו בשבט בבית – אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבע