''מבקרים בתוך הדמיון'' בגני סיפור חולון || ארועים

ארועים - נכתב ב: ‏יום שלישי ‏13 ‏ספטמבר ‏2022 כתב by Archijob6

''מבקרים בתוך הדמיון'' היא פעילות חדשה מיוחדת לילדים בגני הסיפור בחולון, בפרויקט פיסול סביבתי יחיד מסוגו בישראל. לפני יותר משני עשורים עיריית חולון יזמה והקימה פרויקט פיסול סביבתי יחיד מסוגו בישראל - 'גן סיפור', שבמסגרתו קיימים כיום ברחבי חולון 55 גני סיפור, המשתרעים על פני ריאות ירוקות בעיר ובהן פסלים סביבתיים שעוצבו ע'י מיטב האומנים הישראלים בהשראת סיפורי ילדים אהובים ומוכרים.

בכך הצטרפה העיר חולון לשורה ארוכה של ערים ידועות ברחבי העולם, שיזמו פרויקטים של אומנות סביבתית ברמה מוזאלית כמו הפרויקט ב'הפטלין' בהולנד, הפרויקט של האומנית הדגולה ניקי סאו פאאל באיטליה, פינות הסיפור ב'טיבולי' בדנמרק וגני הפיסול של פרויקט ה'יורודיסני' בצרפת.
פרויקט גן סיפור בחולון, שאין לו אח ורע בארץ, הוא חלק מחזון עיר הילדים, והוא ממזג בין נושאי השירה והספרות לבין האומנות הפלסטית במטרה להגביר את המודעות והאהבה לספרות הילדים ולספר לדור הצעיר ולציבור העולים החדשים מי הם גיבורי ספרות הילדים בארץ בעבר ובהווה.
בין גני הסיפור ניתן למצוא את 'הכינה נחמה', 'דירה להשכיר', 'דודי שמחה', 'הדג שלא רצה להיות דג', 'איתמר מטייל על קירות', 'המקק שנכנס לו ג'וק', 'שפת הסימנים של נעה', 'ספר על גמדים, פטריות ומה עוד?', 'המטרייה של אבא', 'איתמר פוגש ארנב', 'הדינוזאור של דודו' ועוד.
המתחמים המוקדשים לסיפורים מהווים מעין מסלול מרתק, שבו עוברים המבקרים בין סיפור אחד לבא אחריו, ומגלים בכל פעם פינות חמד נוספות, שבהן עולמות תוכן מרתקים ומעוררי דמיון, עשירים בצורות ובצבעים.


גני סיפור -איתמר - מטייל על הקירות - צילום אלי נאמן

החל מחודש ספטמבר מזמינה העיר חולון את כל בני המשפחה לבקר בשני מתחמים של גני הסיפור - המתחם ברח' מוטה גור שבקריית אילון והמתחם שבחורשת היובל, ולהתחבר מחדש לעולם ספרות הילדים באמצעות פעילות מיוחדת, פעילות חווייתית בהשתתפות הילדים והוריהם שבה יתעוררו הסיפורים לחיים: בימי חמישי אחה'צ תתקיים הפעילות 'סיפורים מסתתרים' בסגנון 'מחפשים את המטמון' שתתבצע באמצעות טלפון נייד. בפעילות יעברו המשתתפים תחנות שונות ברחבי הגנים ויתבקשו להשיב על חידות ולבצע משימות בנושאים שונים כמו ספרות עברית, ספורט ופנאי, בעלי חיים, איכות הסביבה וכמובן חולון ותולדותיה.

בימי שבת בבוקר תתקיים שעת סיפור פעילה, פעילות שבה מסופר הסיפור בהתאמה לגן עם שחקן/ית ולאחריה פעילות משחק חווייתית שתכלול גם יצירה וגם תנועה ולאחריה תתקיים גם הפעילות 'סיפורים מסתתרים' בסגנון 'מחפשים את המטמון' [בימי שבת הפעילויות יתקיימו רק במתחם גני סיפור מוטה גור].
הפעילות תתבצע ע'י אגף תרבות ואומנות בעיריית חולון וצוות ההדרכה של המוזיאון לתולדות חולון.


גני סיפור - דירה להשכיר - צילום אלי נאמן


תאריכי הפעילות
ימי חמישי : 15.9, 22.9, 29.9, 6.10, 13.10 בשעות 17:30
פעילות 'סיפורים מסתתרים' בשני מתחמים: מתחם גן סיפור בחורשת היובל,
שד' משה דיין 12 [ליד תחנת הדלק 'היובל'] ובמתחם גן סיפור בקריית אילון, רח' מוטה גור 15
[הפעילות תימשך כשעה וחצי]


ימי שבת : 17.9, 24.9, 1.10, 8.10, 15.10
במתחם גן סיפור בקריית אילון, רח' מוטה גור 15
בשעה 09:00 פעילות שעת סיפור פעילה [הפעילות תימשך כשעה לגילאי 3-8]
ובשעה 11:00 פעילות 'סיפורים מסתתרים' [הפעילות תימשך כשעה וחצי]


ההשתתפות מותנית בהרשמה מראש
פרטים והזמנת כרטיסים באתר עיריית חולון ,בעלות של 25 ש'ח למשתתף
ללא עלות לתושבי חולון בהצגת ספח תעודת זהות,מספר המקומות מוגבל
חניה חופשית בסמוך למוקדי הפעילות


חדשות - כותרות
חיסכון של מאות אלפי שקלים - איך אנחנו עושים את זה?חיסכון של מאות אלפי שקלים – איך אנחנו עושים את זה?

מה שנשאר תערוכת יחיד | נעמה עילםמה שנשאר תערוכת יחיד | נעמה עילם

הישג חשוב לזכויות המיגון בתל אביב-יפו - התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראלהישג חשוב לזכויות המיגון בתל אביב-יפו - התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראל

תכנון ועיצוב מטה חברה בברזילתכנון ועיצוב מטה חברה בברזיל

למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועהלמרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה

רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסחרענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח

מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו רות ולבנה מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו 'רות ולבנה' 

צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולהצבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה

נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל 

קולקציות 2026 אביבקולקציות 2026 אביב

דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום 

הגוונים החדשים באקריל - בלורןהגוונים החדשים באקריל - בלורן

מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוטמלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט

לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון 

הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בביתהצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית


לכל כותרות החדשות



‎Archijob‎