תערוכה לציון 30 שנה לכנסיית השכלתערוכה לציון 30 שנה לכנסיית השכל || ארועים

ארועים - נכתב ב: ‏יום שלישי ‏22 ‏מרץ ‏2022 כתב by Archijob6

התערוכה לכבוד 30 שנה להקמת להקת כנסיית השכל, תסקור את ההיסטוריה של הלהקה, מתחילת הדרך במתנ''ס בשדרות, הקומונה באלנבי, דרך הפריצה הגדולה, ההופעות ההמוניות, לרבות שיתופי הפעולה עם אמנים מובילים כמו אהוד בנאי, ריטה, ואיפה הילד. בתערוכה יוצגו כרזות, חולצות, כתבות מהעיתונות, כרטיסים להופעות משנות ה 90, צילומים של חברי הלהקה לאורך השנים, והדיסקוגרפיה של הלהקה – כל האלבומים והסינגלים, כולל עטיפות והצגה גראפית של מילות השירים. חלק נוסף בתערוכה נקרא ''אמנים מגיבים לכנסיית השכל'', בו יציגו כ- 20 אמנים מהשורה הראשונה יצירות המתכתבות עם שירי הלהקה. התערוכה תלווה באירועים לקהל הרחב ביניהם שיח גלריה וסיורים עם הלהקה.

כנסיית השכל נוסדה בתחילת הניינטיז בשדרות, ויוצרת מוזיקה בסגנון רוק וגל חדש עם נגיעות מזרחיות. שם הלהקה, ''כנסיית השכל'', לקוח מספרו של רוברט מ. פירסיג ''זן ואמנות אחזקת האופנוע'', שם כינה פירסיג את המוסדות האקדמיים בשם''כנסיות השכל''. למרות שהרכבה המקורי מעת הקמתה השתנה, כנסיית השכל מעולם לא התפרקה, והיא למעשה הלהקה היחידה בארץ שהוקמה באותה התקופה ועדיין פועלת ברציפות, מופיעה ומקליטה חומרים חדשים. מאז 2007 חברים בלהקה: יורם חזן [שירה, גיטרה, סקסופון], רן אלמליח [כותב, מלחין, גיטרה בס, שירה], דויד רז [חשמלית], עמי רייס [קלידים, אקודריון] דניאל זייבלט [תופים].

כנסיית השכל  שער מעריב לנוער 1993- קרדיט קרן בר גיל
כנסיית השכל שער מעריב לנוער 1993- קרדיט קרן בר גיל

גיטרה – יצירה של האמנית ג
גיטרה – יצירה של האמנית ג'רי שי שריג, ריקמה ידנית על צילום שחור לבן. גיטרת הבס של רן אלמליח

בתערוכה יוצגו כרזות, חולצות, כתבות מהעיתונות, צילומים של חברי הלהקה לאורך השנים ועוד. לצורך התערוכה אותר כרטיס להופעת הלהקה בפסטיבל ערד מ 93, כרזות מקוריות משנות ה 90, כתבת שער ממעריב לנוער! הלהקה צולמה לאורך השנים על ידי מיטב הצלמים בארץ: בראשם רונן ללנה, צלם הרוק שהציג לאחרונה את הפרוייקט 'מגביר אור כוכבים', ליהיא לפיד, מיכל רובנר, שרון דרעי ועוד. צילומים שלהם יוצגו בתערוכה. הלהקה הוציעה 9 דיסקים והם יוצגו בתערוכה לצד מילות השירים, שחלקם הפכו לנכס צאן ברזל בפסקול הרוק בישראל.
חלק נוסף בתערוכה, 'אמנים מגיבים לכנסיית השכל', יכלול יצירות אמנות המתכתבות עם שירי הלהקה: בועז אהרונוביץ יציג צילום המתייחס לשיר 'עושים אהבה', שגית נמיר תציג שולחן אוכל בתגובה ל'שיר מהגן', איתמר שימשוני יציג עבודה בתגובה ל'מיה יש אקדח' ואלון קדם יציג ציור בתגובה לשיר 'איך זה מרגיש'.
במהלך התערוכה יתקיימו אירועים לקהל הרחב: שיח גלריה וסיורים מודרכים עם הלהקה ואוצרת התערוכה.

כנסיית השכל, קרדיט צילום: תמר קרוון
כנסיית השכל, קרדיט צילום: תמר קרוון

אוצרת התערוכה קרן בר-גיל [בעלת תואר ראשון במשפטים מאוניברסיטת תל אביב, ובוגרת ה Courtauld Institute of Art בלונדון בלימודי היסטוריה של האמנות. בר-גיל אוצרת אוספים מהגדולים במשק ומתווכת בין אמנים לבין רוכשים ואספנים מהארץ ומחו'ל. אצרה תערוכות יחיד ותערוכות קבוצתיות רבות בארץ ובעולם. מייצגת בישראל את האמן האמריקאי ספנסר טוניק, שמצלם עירום המוני ברחבי העולם והייתה ממפיקי הצילום בים המלח ב 2011 וב 2021. בר-גיל הוציאה את הספר 'מדיה מעורבת', המציג 50 שפים ואמנים מהשורה הראשונה. השפים מציגים מנה שנקודת המוצא שלה היא אמנות והאמנים מציגים יצירת אמנות שעוסקת באוכל. בר-גיל גם הקימה גם את פרס קשת, בשיתוף מוזיאון הרצליה, פרס המעניק לאמן/ית מבטיח/ה תערוכת יחיד במוזיאון הרצליה באוצרות של אוצר/ת משמעותי מחו''ל.
התערוכה מתאפשרת בין היתר לחסות של חברת AppsFlyer חברה שמפתחת טכנולוגיות לייעול פעילות שיווקית, שבעקבות המשבר של עולם התרבות בתקופה הקורונה, התגייסה לתמוך בתרבות מקומית, ובאמני הבמה בפרט, ושמחה לעזור ללהקה ישראלית להציג פירות של 30 שנה לקהל הרחב.

קרן בר גיל וכנסיית השכל, קרדיט צילום: תמר קרוון
קרן בר גיל וכנסיית השכל, קרדיט צילום: תמר קרוון


''למיה יש תערוכה''

אוצרת: קרן בר גיל
פתיחה: 26 במרץ 2022
נעילה: 30 באפריל 2022

בבית הסקוטי,
יפו

הכניסה חופשית


חדשות - כותרות
תערוכת הגמר של בית הספר מוסררה בשנת 2026תערוכת הגמר של בית הספר מוסררה בשנת 2026

60 שנות ארכיטקטורה בבצלאל : כנס בוגרים/ות והשקת ארכיון חי60 שנות ארכיטקטורה בבצלאל : כנס בוגרים/ות והשקת ארכיון חי

חיסכון של מאות אלפי שקלים - איך אנחנו עושים את זה?חיסכון של מאות אלפי שקלים – איך אנחנו עושים את זה?

מה שנשאר תערוכת יחיד | נעמה עילםמה שנשאר תערוכת יחיד | נעמה עילם

הישג חשוב לזכויות המיגון בתל אביב-יפו - התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראלהישג חשוב לזכויות המיגון בתל אביב-יפו - התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראל

תכנון ועיצוב מטה חברה בברזילתכנון ועיצוב מטה חברה בברזיל

למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועהלמרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה

רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסחרענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח

מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו רות ולבנה מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו 'רות ולבנה' 

צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולהצבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה

נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל 

קולקציות 2026 אביבקולקציות 2026 אביב

דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום 

הגוונים החדשים באקריל - בלורןהגוונים החדשים באקריל - בלורן

מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוטמלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט


לכל כותרות החדשות



‎Archijob‎