מקבץ תערוכות בגלריה לאומנות אום אל פחםמקבץ תערוכות בגלריה לאומנות אום אל פחם || ארועים

ארועים - נכתב ב: ‏יום שני ‏30 ‏אוגוסט ‏2021 כתב by Archijob6

מקבץ תערוכות חדש יפתח בגלריה לאמנות אום אל-פחם בשיתוף אידריס, במסגרתו יוצגו שש תערוכות יחיד חדשות של האמנים: עדי בוטרוס, מיכאל חלאק, נוראן חמד, רחמה חמזה, ג'ואנה ג'ונס, דותן מורנו. התערוכות יעסקו בביטוי צורות פולחן מנקודות מבט שונות, המבוססות על החוויות הביוגרפיות של האמנים, על הנוף החברתי-פוליטי המקומי, ועל פרקטיקות יומיומיות.

מערך של מדיומים משמשים לחקירת המטרה והרלוונטיות של פולחן ביחס להקשרים עכשוויים. עבודת וידאו של עדי בוטרוס על רקע המנזר הבנדיקטיני של אבו גוש משתמשת באדריכלות ובציורי הקיר של המקום כדי לעסוק בנושא איקונוקלאזם, מחיקה, שימור והמשכיות של דימויים ורעיונות דרך תנועה. ציוריו ההיפר-ריאליסטיים של מיכאל חלאק משמשים כאנלוגיות טעונות שנועדו לעורר דיון בנושא זהות פוליטית. נוראן חמד מציגה סדרה של איורים דיגיטליים המתייחסים לריטואלים עתיקים של דבקות דתית, לאגדות ואמונות רווחות כדי לקרוא תיגר על תפיסות מגדריות סטריאוטיפיות של מראה חיצוני והתנהגות. שאלות על מגדר עולות גם בעבודתו של דותן מורנו, המשלב סמלים יהודיים וערביים בסדרת תחריטים כדרך לחקירת הזדהויות היסטוריות, דתיות, אתניות ומגדריות, ולבחינת הגוונים השוכנים ביניהן.

חמה חמזה, ארום פלסטין, דימוי מתוך המיצב, 2021, קרדיט יחצ
חמה חמזה, ארום פלסטין, דימוי מתוך המיצב, 2021, קרדיט יחצ

פרקטיקות ריפוי ואלמנטים בוטניים מקומיים עומדים במרכז תערוכותיהן של רחמה חמזה וג'ואנה ג'ונס: המיצב תלוי המקום של ג'ונס מורכב מצמחים, אדמה ופלסטיק שלוקטו בעיר אום אל פחם ובסביבתה. המיצב והאיורים שיצרה חמזה משחזרים את רפואת עשבי המרפא הפלסטינית המסורתית, שעודנה נפוצה במטבח המקומי ופרקטיקות של רפואה עממית, כדי לדון בתפיסות של נשיות, מיניות וטהרה.

הריטואל, אם כך, אינו רק החוט הנרטיבי השוזר את שש תערוכות היחיד הללו יחד, אלא משמשת גם לבחינתם של עקרונות חברתיים-תרבותיים ופוליטיים, ולקריאת תיגר עליהם. מכלול העבודות יוצר מסגרת לדיאלוג המשייט סביב המתחים שבין חוויות אישיות וקולקטיביות.

מיכאל חלאק, holy shit, שמן על בד, 2021, קרדיט יחצ
מיכאל חלאק, holy shit, שמן על בד, 2021, קרדיט יחצ

נוראן חמד, טיהור, רישום דיגיטלי, 2021, קרדיט יחצ
נוראן חמד, טיהור, רישום דיגיטלי, 2021, קרדיט יחצ

אידריס היא פלטפורמה אוצרותית הפועלת מאז 2017 בניהולם של ברק רובין וליביה טליאקוצו. אידריס מציגה עבודות של אמנים מרקעים פוליטיים, גיאוגרפיים, דתיים וחברתיים שונים, במטרה לעודד שיתוף פעולה ודיאלוג. תערוכותיה של אידריס הוצגו בחללים רבים, ובהם מוזיאון יפו לעתיקות, אל-מרכז גלריה לאמנות עכשווית במזרח ירושלים, והלובי – מקום לאמנות, ובאירועים כמו יריד האמנות ההיברידית במדריד. לאורך שנות פעילותה קיימה אידריס שיתופי פעולה עם גופים שונים, ובהם המרכז לאמנות עכשווית [CCA בתל אביב], פרויקט אתר ובצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב.

הגלריה לאמנות אום אל-פחם הוקמה בשנת 1996 כעמותה ללא מטרות רווח ביוזמה מקומית של אמנים ואנשי רוח מאזור ואדי ערה בהובלתו של סעיד אבו שקרה, שבקשו לחזק את הנוף התרבותי של האזור תוך יצירת במה לדיאלוג בין אוכלוסיות ערביות ויהודיות. בהיעדר גלריות נוספות בכל החברה הערבית במדינת ישראל, הגלריה גדלה במהירות והפכה למרכז תרבותי חשוב ומשמעותי בשדה המקומי והבינלאומי, המושך קהל רב ומגוון מכל קבוצות האוכלוסייה. הגלריה היום מהווה מוסד חשוב למפגש חברתי ותרבותי לאמנים ולקהלים ערבים ויהודים, ובכך מייצגת מודל מעורר השראה לסובלנות ושלום.

מקבץ תערוכות חדש: ''תמיד של שחר'' | ''Always of Dawn''
אוצרים: ברק רובין, ליביה טליאקוצו [אידריס]
פתיחה: יום שבת, 4.9, שעה 12:00
נעילה : 18.12.2021
בגלריה לאמנות אום אל-פחם
כניסה חופשית


חדשות - כותרות
תערוכת הגמר של בית הספר מוסררה בשנת 2026תערוכת הגמר של בית הספר מוסררה בשנת 2026

60 שנות ארכיטקטורה בבצלאל : כנס בוגרים/ות והשקת ארכיון חי60 שנות ארכיטקטורה בבצלאל : כנס בוגרים/ות והשקת ארכיון חי

חיסכון של מאות אלפי שקלים - איך אנחנו עושים את זה?חיסכון של מאות אלפי שקלים – איך אנחנו עושים את זה?

מה שנשאר תערוכת יחיד | נעמה עילםמה שנשאר תערוכת יחיד | נעמה עילם

הישג חשוב לזכויות המיגון בתל אביב-יפו - התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראלהישג חשוב לזכויות המיגון בתל אביב-יפו - התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראל

תכנון ועיצוב מטה חברה בברזילתכנון ועיצוב מטה חברה בברזיל

למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועהלמרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה

רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסחרענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח

מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו רות ולבנה מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו 'רות ולבנה' 

צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולהצבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה

נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל 

קולקציות 2026 אביבקולקציות 2026 אביב

דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום 

הגוונים החדשים באקריל - בלורןהגוונים החדשים באקריל - בלורן

מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוטמלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט


לכל כותרות החדשות



‎Archijob‎