'' עולם הספורט ''- מטה הספורט המפורסם בעולם של חברת אדידס -פרוייקט חו''ל
|| פרויקטים
במהלך שנת 2018, תכננה חברת האדריכלות הדנית COBE, בראשות אדריכל דן שטובברגאר, בניין רב-תכליתי חדש למטה הספורט המפורסם בעולם '' עולם הספורט '' של חברת אדידס. הבניין החדש והמדהים המהווה חלק ממטה החברה, , ונבנה בעיר הרצגנואורך שבדרום גרמניה..
במהלך שנת 2019, חוגגת אדידס, המזוהה עם שלושת הפסים האייקוניים, 70 שנות פעילות.

מטה חברת אדידס, מבט על, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
כל אדידס תחת קורת גג אחת
הבניין החדש, ששמו HALFTIME, תוכנן על ידי COBE ומסתכם ב -15,500 מ'ר. בנוסף למזנון לכל עובדי המרכז, הבניין מכיל: חדרי ישיבות, מרכז כנסים ואולם תצוגה בו שגרירי המותג יכולים לעצור ולראות את העיצובים, הקולקציות והרעיונות החדשים ביותר. התכנון האדריכלי הגמיש והרב-פונקציונלי מאפשר לשנות את המבנה בהתאמה למטרות שונות.
'כדי להתאים לפונקציות הרבות ש- HALFTIME כולל, תכננו בניין רב-תכליתי המכיל כמה שיותר פונקציות שונות וחלק רחב, ככל האפשר, מפעילות החברה תחת קורת גג אחת' מספר מייסד COBE, האדריכל דן סטובברגד,'הגג הרומבואידי הענק מכסה את כל הבניין כמו שטיח, ומפגיש צוותים, מבקרים ושגרירי מותגים באותו הבניין ובכך מאפשר קשרים ורחבים יותר'.

מטה חברת אדידס, כניסה ראשית, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
רחצה באור
מבנה הגג המעוצב בגובה 8,650 מ'ר מורכב מקורות בטון בצורת V ומכוסה בזכוכית. למעשה, שליש מהגג מורכב מחלונות המאפשרים לאור יום להציף את הבניין לכל אורכו. קורות הבטון שאורכן כל 16 מטר ומשקלן 28 טונות מסתכמות באורך כולל של 3.2 ק'מ.
הטבע הוכנס למבנה דרך שימוש בחומרים טבעיים, חלונות גדולים ורחבים מרצפה עד תקרה בגובה 8 מטרים, חללים עם עצים נטועים ומשטחי צמחים בכל הבניין. תכנון זה יוצר קשר חזק בין פנים לחוץ ברחבי המטה ומציע לעובדי אדידס ולמבקרים סביבת עבודה אופטימלית ואקלים מקורה. הבניין נבנה בטכנולוגיות מיוחדות כדי לקבל את אישור הזהב הבינלאומי LEED, המוענק למבנים הבנויים בטכנולוגיה ברת-קיימא.
סביבה יצירתית
דרך העבודה עם COBE עוצבה סביבת עבודה מעוררת השראה, דינמית ויוצאת דופן, המציעה מקומות ישיבה יצירתיים ובלתי פורמליים והזדמנויות לאינטראקציה בין אנשי הצוות, המבקרים ושגרירי המותג כאחד. לדוגמה, הבניין מכיל 12 חדרי סדנאות, שכל אחד מהם מייצג מתחם ספורט שונה, ואולם אירועים גדול עם מקום ל -1,500 איש, המעוצב כחדר כושר ובו קיר שעליו לוחות ניקוד ישן הנהוג בבית הספר. COBE עיצב גם כיסא מיוחד לבניין החדש, כסא HALFTIME, בשיתוף פעולה עם מותג העיצוב הדני HAY.
'משימת מפתח הייתה ליצור את האווירה הנכונה שתשקף את תרבות אדידס הייחודית למותג. עשינו זאת, על ידי התאמת הצרכים השונים לתחומי ספורט שונים, תוך פינוי מקום לרעיונות גדולים ומחוות גדולות לצד נגיעה של הומור. בנוסף לאולם האירועים, המעוצב כחדר כושר, ניתן לקיים ישיבות בתחתית בריכת שחייה בצבע תכלת, בחדר ההלבשה או בבית המלאכה הישן של מייסד אדידס עדי דסלר”, אומר דן שטובברג. .
HALFTIME היא תוצאה של תחרות אדריכלות בינלאומית שערכה אדידס בשנת 2014 בה זכתה COBE. הבניין נפתח רשמית ב- 12 באוקטובר 2018, והוא הפרויקט הראשון שהושלם על ידי COBE בגרמניה.
על COBE
COBE היא חברת אדריכלות שנוסדה בקופנהגן בשנת 2006 על ידי האדריכל דן סטובברגארד. תוך שלוש עשרה שנים בלבד, COBE הפך למשרד מוביל עם הבנה מעמיקה של תפקוד האדריכלות כמנוע חברתי. הפרויקטים של המשרד מעוצבים מתעקשים לייצר ערך מוסף למשתמשים העתידיים ולסביבה הסובבת אותם.
אולם אודיטורים מעוצב כחדר כושר בבית ספר, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
מימין' חדר אוכל, משמאל: חדר ישיבות, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
COBE עיצבו כיסא מיוחד לבניין החדש, בשיתוף מותג העיצוב הדני HAY. קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
מטה חברת אדידס, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
ליצור את האווירה הנכונה של תרבות אדידס, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
להכניס את הטבע פנימה עם חלונות ענקיים וקירות ירוקים, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
מטה חברת אדידס, מבט מן החוץ, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
חלונות גדולים ורחבים מרצפה עד תקרה בגובה 8 מטרים, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
מטה חברת אדידס, עיצוב מקיף ומדוייק, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
מטה חברת אדידס, HALFTIME, קרדיט צילום: Rasmus Hjortshøj - COAST
|
||||||||||||
60 שנות ארכיטקטורה בבצלאל : כנס בוגרים/ות והשקת ארכיון חי
חיסכון של מאות אלפי שקלים – איך אנחנו עושים את זה?
מה שנשאר תערוכת יחיד | נעמה עילם
הישג חשוב לזכויות המיגון בתל אביב-יפו - התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראל
תכנון ועיצוב מטה חברה בברזיל
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה
רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח
מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב: סטודיו 'רות ולבנה'
צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה
נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל
קולקציות 2026 אביב
דווקא עכשיו: צאו החוצה מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום
הגוונים החדשים באקריל - בלורן
מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט
לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון