תערוכה : מעגלים
|| אקדמיה


יעל שוורץ - מעגלים
תערוכת צילום
יעל שוורץ על עבודותיה בתערוכה:
בתערוכה זו מוצגת מערכת יחסים ייחודית. מערכת יחסים הנרקמת בין שני דורות המופרדים בכמעט מאה שנה. שני דורות המציגים שני קצוות של ההווייה האנושית.
בצדה האחד יש את הנוף הקמל המעוטר בסימני הזמן והחיים, ובצדה השני יש את הגוף הבוסרי, הצומח, המלווה בדמיון, ביצירתיות ובמשחק. אולם, על-אף המרחק, הצופה חש את הקירבה, החום והאהבה בין הקצוות. הצילומים מחדדים את המשותף בין הדורות. הקו הליניארי, האופקי, של הזמן נקטע ונסגר למעגל. שני קצוותיו משוחחים אחד עם השני, לעיתים דו-שיח זה מלא בכאב ולעתים הוא מלא בהומור ובצחוק.
יש בדיקה מחודשת של גבולות. גבולות של ה'אני' ושל ה'אחר'. האם אני יכולה להשתמש באחר ובד בבד לראות אותו ואת צרכיו? האם האחר שונה ממני או דומה?
הצילום הוא צילום ספונטאני, ללא עמדה ובאור טבעי המנסה לתפוס רגע ולהתמודד עם שאלות אלו. גם אני, הצלמת, שמצלמת את אמי ונכדותי בודקת את הגבולות שלי. איפה המקום שלי במעגל שנסגר בין הדורות?
יעל שוורץ למדה צילום בארץ ובארה'ב, היציגה בתערוכות קבוצתיות בארץ ובעולם. קיבלה ציון לשבח מטעם המכון לצילום בניו יורק. עוסקת בצילום משנת 1996.
פתיחה: התערוכה נפתחה ב 23 בינואר 2007
הרמת כוסית וברכות: יום שישי 9.2.07 בשעה 11:00 בבוקר
נעילה: 15 בפברואר 2007
האקדמיה לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה
רח' הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה
טל': 04-8562502
ימים ושעות פתיחה לקהל
א' - ה' 10:00 - 18:00, ו' 10:00 -14:00, שבת 10:00-14:00
קישורים:
מכללת ויצו
לימודי ארכיטקטורה, עיצוב אופנה, עיצוב גרפי וצילום
|
||||||||
מה שנשאר תערוכת יחיד | נעמה עילם
הישג חשוב לזכויות המיגון בתל אביב-יפו - התאחדות האדריכלים ובוני הערים בישראל
תכנון ועיצוב מטה חברה בברזיל
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה
רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח
מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב: סטודיו 'רות ולבנה'
צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה
נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל
קולקציות 2026 אביב
דווקא עכשיו: צאו החוצה מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום
הגוונים החדשים באקריל - בלורן
מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט
לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון
הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית
אהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיות