|
תוכן ההודעה:
רקע: חשפתי חלק מקיר גבס במטבח, מצידו השני (חדר). זה בוצע כדי לשקם את לוח הגבס של המטבח, שנחתך ונדחף פנימה במקום בו הותקן משטח שיש מטבח שהוכן במידות שגויות (לוח הגבס נחתך בסכין יפנית ונדחף פנימה, הניצבים נדחפו גם הם, בכוח, ולוח הגבס התפורר לאורך 140 ס"מ וברוטחב 5 עד 10 ס"מ...).
במהלך הפעלות לתיקון ושיקום מהצד השני של הקיר, מהחדר, ע"י הנחת חלקי ניצבים ומסילות, מעין תוספת לקונסטרוקציה שתתמוך את הסדק מבפנים ותשקם את ההרס שיצר משטח השייש, גם ע"י הוספת טיח גבס או דבק גבס, במקומות הנדרשים, גיליתי את מיקום הניצבים של קיר הגבס, כפי שהוא נבנה - ניצב כל 40 ס"מ. להפתעתי, על פי חישובים, מצאתי שארונות המטבח העליונים, מהצד השני של הקיר, שהם באורך 330 ס"מ ובגובה 90 ס"מ, תלויים אמנם על ברגים ייעודיים לקיר גבס ובעלי יכולת נשיאה מתאימה לארונות, אך הברגים האלה מותקנים על לוחות הגבס בלבד, לא על ניצבים!!! חיזוקם בא מתלייה על לוחות הגבס בלבד, ורק בקצה נשען גם על 2 פלטות (כמו אם.די.אף אבל יותר חזקות) שמשמשות נישה למקרר והם מגיעים מהתקרה ועד לרצפה.
שאלה: כיצד ניתן לחזק את התלייה? יכול להיות שנגר תולה כדרך שגרה את ארונות המטבח העליונים על לוחות גבס ופלטות נישה למקרר או שאצלי זה היוצא דופן?

|