רונית שלום,
החלפת אמבטיה למקלחון דורשת עבודת איטום של חדר הרחצה ברמה שהיא למעלה מהמקובל בענף השיפוצים.
זאת כיוון שבניגוד למקרה של אמבטיה כאשר מדובר במקלחון מרוצף מערכת האיטום עומדת במבחן קיצוני ביותר עקב כמויות המים הגדולות המגיעות לרצפה.
מקרה שבו מופיעה רטיבות זמן מה לאחר שיפוץ או בניה חדשה כתוצאה מליקוי באיטום מקלחון מרוצף הוא אחד הנפוצים ביותר המגיעים אלי לתיקונים.
מה שקורה הרבה בשטח הוא שמבצעים רבים סומכים בטעות על הרובה בין האריחים כחומר איטום , אלא שבמשך הזמן כל רובה נסדקת ואז-לאחר חודשים ואף שנים (מוכרים לי מקרים שהדבר קרה לאחר שנתיים ושלש!) עלולה להופיע "פתאום" רטיבות בתקרה של הדירה שמתחת או בסמוך לדלת המקלחת.
במקרה כזה הפתרון הוא לבצע את האיטום מחדש- מה שכרוך בעצם בשיפוץ נוסף על העלויות הכרוכות בכך,
ובודאי שאין מה לצפות לאחריות של השיפוצניק שכבר מעבר להרי החושך..
לפיכך במקרה של עבודות שמבוצעות במחירי השוק המקובלים, עדיף(אם לא מעוניינים ברטיבות...) להמנע מהתקנת מקלחונים מרוצפים ולהסתפק באגנית מוכנה עם מקלחון סגור, כך שכמעט ולא מגיעים מים לרצפה.
קיים מגוון רחב של אגניות בכל הגדלים והסגנונות במחירים שווים לכל נפש.
בהצלחה