שלום,
אנו נכנסים בקרוב לבית חדש, בו ביצענו הכנות למזגנים באופן הבא:
בכל החדרים בקומת המגורים ובמרתף - מזגנים עיליים בתפוקות הרלבנטיות, בהתאם לגודל החדרים.
בקומת הקרקע (שכוללת סלון בגודל כ- 50 מ"ר, מטבח וחדר - עוד כ- 25 מ"ר) ביצענו הכנה למיני מרכזי תלת-פאזי.
בבית קיים חיבור 3x25a.
לאחר קבלת ייעוץ, רכשנו אלקטרה אינוורטרים לשאר הבית, ולמיני מרכזי רכשנו emd50 אינוורטר.
תוספת המחיר (יחסית למיני "רגיל" שלהם) היתה כ- 10000 ש"ח (בערך 8000 למזגן עצמו ועוד כ- 2000 ש"ח להתקנה).
השיקולים שלנו לרכישה של האינוורטר היו (כפי שכבר נכתב רבות בפורום זה):
1. מערכת שקטה (פנים וחוץ).
2. חיסכון שוטף בחשמל (שיחזיר כנראה את עצמו, לאחר כמה וכמה שנים). אני עוד לא מצאתי מחקר אמפירי בשטח שיוכיח את זה (כי החישוב של ה- 30% נעשה בתנאי מעבדה).
3. חימום "נעים ולא מייבש" בחורף, שיחסוך לנו התקנת קמין נפט/סולר (עלות חד-פעמית של כ- 8000 ש"ח לקמין + התקנה ועוד כ- 7000 ש"ח לשנה עלות הנפט/סולר, במחירים של היום). אנו רוצים להתקין קמין כי החימום של המזגנים הרגילים מאוד מייבש (לטעמנו). ולכן גם עשינו מראש הכנות לקמין בבית.
מבחינתנו נושא החימום בחורף הוא קריטי, ואני מאוד חושש מטעות בנושא זה (דהיינו - התקנת האינוורטר בהפרש עלות מהותי - ואז לגלות שהוא אינו עושה את העבודה.....)
לאחר זמן (ולפני ההתקנה) התברר לי כי ה- emd50 הוא חד-פאזי, מה שלהבנתי יחייב אותנו בעלויות הבאות:
1. הגדלת החיבור בחברת החשמל, ל- 3x40a (עלות של כ- 3150 ש"ח כולל ביקורת).
2. עלות של 1300-2000 ש"ח (תלוי במציע) להחלפת המפסק הראשי בלוח בבית, ל- 3x40a, התקנת מפסק 40a עבור המזגן עצמו, החלפת חלק מהחיווט בלוח.
נראה שגם נצטרך להחליף את כבל החשמל שמגיע מהלוח ליחידה החיצונית, אינני יודע עוד כמה זה יעלה.
קיים גם הסיכון של החדשנות (להבנתי מזגני האיוורטר המיני מרכזיים של אלקטרה הם די חדשים בשוק), עם סיכוי סביר לתקלות, בין השאר באלקטרוניקה (נכתב על זה לא פעם כאן בפורום).
וכאמור - הסיכון שהמזגן לא יהווה "תחליף קמין" ראוי.
קראתי בעיון את כל מה שנכתב בנושא בפורום המעניין הזה, ולמרות זאת אבקש עזרתכם, בהתחשב בנתונים שציינתי.
תודה!