רק במערכת איטום גבישית, לפחות של זייפקס, עצר כימי הוא חלק אינטגראלי מהמערכת שמבוססת על אטימות הבטון עצמו.
ובמערכת גבישית התלות בפיקוח על אופן היישום קריטית להצלחה-
למשל בנושא של עצר כימי, ללא הכנה מתאימה של השטח ליישום (ניקיון מוחלט..) הוא יהיה חסר ערך.
בקרה של כשל במערכת איטום קונבנציונאלית העצר הכימי לא ימנע חדירת רטיבות והתיקון ממילא יחייב ביצוע כל מערכת האיטום מחדש על כל העלויות האדירות הכרוכות בכך.
כמו כן העצר הכימי לא ימנע את הקורוזיה בבטון הצפויה במקרה של כשל במערכת האיטום.
התפישה שמובעת תדיר כאן בפורום ונשמעת תדיר על ידי מתכננים שמערכת איטום צריכה "חיזוק" \"שלייקס" מוטעית לדעתי.
לדעתי ניתן לחזק מערכת איטום רק על ידי הוספת נדבך איטום נוסף על כל השטח כהמשך למערכת הקיימת ולא על ידי איטום
הגיבוי האמיתי היחידי לאיטום שמוכר לי ושמומלץ מאד להשקיע בו הוא ניקוז יסודות יעיל . אמיתי, לא צינור שרשורי שהקבלן זורק בחפיר לפני שהוא מכסה..
מערכת ניקוז תת קרקעי יעילה בעומק שמתחת למרצף הבטון הנמוך במבנה ועם מוצא לשטח נמוך, בור חלחול או יחידת שאיבה עשויה למנוע חדירת רטיבות גם במקרים של איטום לא תקין.
בהצלחה