|
|
לכניסה לפורום: אקוסטיקה איטום ובידוד לחצו כאן
|
הדפסה
|
נושא: אתה מנסה להשוות אגסים לתפוחים....
מחבר ההודעה:
גיורא פולאיטום- דוא"ל לכותב
בתאריך: 01/12/2023 19:18:45
|
|
תוכן ההודעה:
1.איטום קיר שונה באופן מהותי מאיטום גג. איטום קירות בניגוד לאיטום גגות מתבצע לפני (!) הגימור כך ששכבת האיטום המקורית אמורה להיות מתחת לשכבות טיח או חיפוי אחר.
לכן קירות זקוקים להתיחסות גם לצד האסתטי ולפיכך החומרים המתאימים לאיטום מחדש של קירות משלבים אסתטיקה. מפרט טכני אופייני לאיטום מחדש של קירות יכלול מספר שלבים , בין היתר ניקיון,טיפול פרטני בסדקים, ישום שכבת חומר מקשר ויישום חומר אוטם שגם מהווה גימור כגון צבע גמיש או שליכט אקרילי.
אם שיקולי האסתטיקה לא מעניינים אותך -גם מערכת איטום חיצונית על בסיס חומרים משחתיים מעורבים אקרילי-פוליאוריתאני כגון המותג שציינת סיקה 560 או מותגים מקבילים יכולים להוות פתרון מאולתר.
2. מומלץ לא להשקיע דבר לפני שמאבחנים נכונה את מקור הליקוי. לדוגמא, כאשר יש חשד לרטיבות שחודרת מהקיר עצמה רק בדיקת המטרה על קיר עשויה לאושש את הנחת העבודה כזו שבעקבותיה הגיוני להשקיע באיטום מחדש של כל שטח הקיר.
במקרים רבים בהם נתקלתי (בדיעבד...) הושקע מאמץ גדול במריחת חומרים על הקירות בלא שאובחן שבעצם קיימת בעיה ספציפית שאינה קשורה כלל לקיר.
לכן לפני שמשקיעים כסף ומאמצים עדיף לאבחן באופן מקצועי ולהגיע להנחות עבודה מבוססות באשר למקור הבעיה.במרבית הבדיקות דוקא מתברר כי הבעיה היא ספציפית ופשוטה לפתרון.
בברכה גיורא

|
|
לכניסה לפורום: אקוסטיקה איטום ובידוד לחצו כאן
|
|
אתם נמצאים בשרשרת הודעות זאת:
|
|
|
|
|