|
פרויקט דיור להשכרה ארוכת טווח בישראל // חשיפת אדריכלים
נושא הדיור להשכרה ארוכת טווח הינו נושא שמדובר בו רבות בתקופה האחרונה כפתרון אפשרי לבעיית הדיור בישראל. לא כפתרון שמהווה תחליף לציבור רוכשי הדירות, אלא כפתרון משלים שמאפשר ''מוצר מגורים'' המציע סביבת מחייה עם איכויות שונות ומגוונות ש ''מוצרי הדיור'' הקיימים היום בשוק אינם מאפשרים.

הפרויקט של משרד ''שיח אדריכלים'', נולד מתוך יוזמה של חברה אמריקאית לדיור להשכרה המעוניינת לבנות מתחמי מגורים להשכרה בישראל המתבססים על המודל הכלכלי האמריקאי, אך תוך הבנה שמודל זה יעבור שינויים והתאמות למרחב הישראלי.

העיקרון המנחה המרכזי לתכנון סביבת המגורים החדשה היה יצירת אלטרנטיבה אטרקטיבית במידה זהה ואף יותר ביחס לדיור לרכישה הקיים בארץ ושאינו מהווה פתרון פשרה לקהל הרוכשים. הנחת היסוד הייתה ש ''מוצר המגורים'' החדש חייב להתחרות עם כל המוצרים הקיימים בשוק באיכותו האדריכלית, הכלכלית והחברתית על מנת להתקיים לאורך זמן ולא כפתרון ביניים.
>>>להמשך קריאת הכתבה<<<
|