הכותל הדיגיטאלי
איורי קומיקס יפני מודרני בנושא ישראל והיהדות
נוח התנ"כי המפליג בספינת חלל, ושמשון ודלילה כמעצבי שיער, הם חלק מהדמויות בתערוכה החדשה: "הכותל הדיגיטאלי", במוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית בחיפה. התערוכה כוללת כרזות וסיפורי קומיקס של האמן היפני צוצ'ידה אליה שנוצרו במיוחד עבור התערוכה.
צוצ'ידה אליה נולד בטוקיו. הוא פנה ללימודי אמנות, ומכיוון שאביו נוצרי מכת המאקויה, הידועה באהדתה לישראל, הגיע בשנת 1998 לארץ ולמד אמנות בבצלאל. הוא שב ליפן ב - 2003 ולמד אנימציה באקדמיה לאמנות. בהמשך עיצב ביפן דמויות אנימה ומאנגה עבור חברות פיתוח תוכנות למשחקי מחשב ביפן וביניהן חברת גנבריון, שהיא השנייה בגודלה בתחום היום. כמו כן, עיצב דמויות למשחק פלייסטיישן של חברת סוני. לאחר שנה שב לישראל והוא חי בארץ, מתפרנס כמעצב ומאייר, ומלמד אנימה ומאנגה.
בתערוכה זו צוצ'ידה בחר להתמקד בנושאים הקרובים לישראל וליהדות אך בגרסה עתידנית.
בעבודה "הכותל הדיגיטאלי" הוא מספר על ילדה הפונה בבקשת עזרה לכותל המערבי, שבגרסה זו הוא מסך מחשב ענק הרגיש למגע יד, כשבמקום פתקים המוחדרים עמוק בין חריצי האבן, מעבירים המאמינים את המסרים והבקשות לאלוהים בכתיבה ישירה על המסך.
בכרזות לסרטי אנימציה מתוארים נוח, אשר "מפליג" בספינת חלל חדשנית ומתוחכמת ושמשון ודלילה הם "שימי ודלי" בסיפור קומיקס על מעצבי שיער, עם התפתחות מפתיעה.
בתערוכה ניתן לראות גם איך הישראלים נראים בקומיקס יפני. בעידן בו יותר נשים מתגייסות לטייסת חיל האוויר, הכרזה 'הטובות לטייס הטובים לטייסות' נראית מציאותית יותר מתמיד. בנוסף מציג צוצ'ידה כרזות ובהן הפרשנות שלו לביטויים שכיחים בסלנג בשפה העברית.
סגנון הציור של צוצ'ידה שואב את שורשיו מעבודתו על איורים למשחקי וידיאו. את הדמויות שמאופיינות בטוב לב וברגישות מצייר צוצ'ידה עם עיניים עגולות, אך פחות גדולות מן העיניים המציירות באנימה ובמאנגה בדרך כלל. לדמויות מרושעות כמו זו של המן צוצ'ידה מצייר עיניים צרות ויוקדות אש.
אוצרת: ד"ר אילנה זינגר.
פתיחה:27 במאי 2006, 21:00
נעילה: 14 באוקטובר 2006
מוזיאון טיקוטין לאמנות יפנית
שד' הנשיא 89 חיפה
טל': 048383554
שעות פתיחה:
יום א’ סגור
ימים ב’, ד’, ה’ 16:00-10:00
שישי וערבי חג 13:00-10:00
שבתות וחגים 15:00-10:00
|