לחצו על התמונות הקטנות להגדלה
|
פרויקטי גמר חדשניים ומרהיבים בתערוכת הבוגרים של עיצוב תעשייתי בהנדסאים באריאל תערוכת הבוגרים השנתית של המחלקה לעיצוב תעשייתי, המכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל, נפתחה השבוע במתחם וורקשופ - WORKSHOP בתל אביב, בה מוצגים פרויקטי הגמר של בוגרי המחלקה לעיצוב תעשייתי, לצד פרויקטים נוספים שנעשו במהלך השנה. בין הפרויקטים הבולטים:
פולינה זונשטיין: DoggieWheeld הליכון עזר לסוגי כלבים קטנים עם מוגבלות בתנועה. עיצוב מחדש של הליכון לכלבים תוך מתן דגש על התאמה אישית, אפשרות כוונון גובה ותנוחה. לכלבים אלו קשיים רבים בתפקוד היום יומי הבסיסי, הליכון זה nתוכנן ומעוצב ארגונומית כדי לאפשר תנועה חופשית יותר, התאמה נוחה ונכונה לפי מידות ואפשרויות של החלפת גלגלים לפי צורת השימוש.
ליטל אלבלדס: את המוצר שניתן לו השם LeafFlow הוא למעשה מעין משפך בצורת עלה דקורטיבי שמטרתו לסייע בהשקיה מדויקת יותר של עציצים. העיצוב הוא פרי שיתוף פעולה בין שחר פלג והמכללה הטכנולוגית הנדסאים באריאל במהלךשנת במהלכו סטודנטים מהמחלקה עיצבו מוצרים שונים לסטודיו, כאשר המוצר המנצח והנבחר יוצר בייצור המוני.
אור בוקובסקי: עיצבה את TOCCALO, "הקש על זה". כלי נגינה המשלב סוג תיפוף חדש על כלי מיתר ליצירת צליל חדש, מלודיה וקצב. הכלי נותן מענה עבור מוזיקאים המחפשים קצב ומלודיה בכלי אחד. כלי הנגינה אינו דורש למידה עבור משתמשים עם ידע קודם בנגינה על כלי מיתר ותיפוף.
אורטל זקס: עיצבה את MarBella. פרויקט מחקרי שמטרתו התנסות בחומר חדש על בסיס סיליקון. הפרויקט הינו למעשה סדרת ריהוט היוצרת מניפולציה בחומר רך בעל נראות של חומר קשה. העיצוב בהשראת קימוטים וקפלים ליצירת שפה עיצובית ולמעשה מדובר בכורסת ישיבה רכה הנראית במבט ראשון כמו סלע גדול.
יפה סמאי: עיצבה פרוייקט בשם My station, עמדת ריהוט מודולרי לחללי עבודה משותפים, המאפשרת למשתמש מרחב נוח ויעיל לעבודה. כאשר העמדה לא בשימוש, היא מתקפלת בצורה שבה היא תופסת מינימום שטח אחסון.
שרה שיינין: SHABBATENT ערכת עיצוב ערכת שבת מודולרית למטיילים בשטח בשבת הנגשת ערכה שלמה למטייל/ת, המכילה את כול תשמישי הקדושה לשבת בתנאי שטח וטיולים ערכת תשמישי קדושה מעוצבת ומתוכננת למטיילים, המתאימה לשמירת השבת/חג כהלכתו בתנאי שטח, בנוחות, באיכות ובאסתטיקה.
"תערוכת הבוגרים בעיצוב תעשייתי, זו הפסגה של תקופת הלימודים, אירוע השיא שמתבטא בסיכום של 3 שנות לימוד מפרכות ומרתקות" מסביר מיכאל שוסטרמן, ראש המחלקה לעיצוב תעשייתי, אנחנו דורשים מן הסטודנטים לעמוד בסטנדרט מאוד גבוה של פיתוח ועיצוב מוצר בדומה לעבודה מול לקוחות בשוק העבודה האמיתי, החל ממחקר ופיתוח, דרך סקיצות והדמיות תלת ממד ועד תכנון והפקת חלקים ומודלים עובדים. במהלך העבודה על הפרויקט ישנו ליווי מקצועי והנחייה, ממיטב המרצים ואנשי המקצוע בתחום. התערוכה היא פועל יוצא של הלמידה והעבודה במהלך הלימודים והיא מאפשרת לבוגרים לחשוף ולהציג את עבודותיהם ויצירותיהם ואת סגנונם האישי כמעצבים."
|