לחצו על התמונות הקטנות להגדלה
 1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  7 |  8 |  9 |  10 |  11 |  12 |  13 |  14 | |
|
אספרסו סולו- מכונת קפה העשוייה בטון, עבור חברת "LAVAZZA".(קונספט) המכונה עוצבה במסגרת קורס קונסורציה בהנחיית ראש החוג לעיצוב תעשייתי אלכס פדואה וכן בהנחייתו של אייל קרמר מסטודיו YAMA DESIGN צילום-סשה פליט
מכונת הקפה מכינה אספרסו בלבד :ארוך וקצר. תהליך העיצוב החל בבחירת החומר: החומר שבחרתי הוא בטון. היה לי חזון- להכניס את הבטון למטבח, ולא כחלק מקיר או קישוט. רציתי להפוך אותו למוצר עצמו -מוצר יומיומי נחשק. הניגוד בין המאסיביות, החספוס ,הכובד והצבע של הבטון מול חלקי המתכת המשדרים סטריליות ושלמות, ועושים את מלאכת הכנת הקפה, היה מאתגר ומעניין מאד עבורי במהלך העבודה. המכונה פועלת בשיטת טחינת פולי קפה- הם מוכנסים מהחלק העליון של המכונה. המים נמזגים 'למגירה' מיוחדת שנמצאת מאחור.
מעט על תהליך העיצוב שלב המחקר הצורני החל בהבנה, כי לא ניתן ליצור 'בתוך ואקום', וחיפשתי לי טריגר חיצוני שיניע את התהליך.ומתוך כך,תוך עיון בעבודות אמנות עכשויות תפסו את עיניי הציורים של המעצב BENJAMIN GRAINDORGE, כך שלמעשה הצורות הראשוניות של העיצוב נבעו משם. לאחר שלב הסקיצות הראשוניות הגיע תור המודלים התלת- מימדיים. מכיוון שהגדרתי בשלב הזה כי המכונה תהיה עשוייה בטון, הייתי מוכרח להתייחס לחומר ממנו תהיה עשוייה המכונה, וכמובן להתייחס לכך בזמן העבודה על הפרופורציות , לגרום לכך שאפילו מתוך השרטוט ניתן יהיה להבין שהמכונה עשוייה מחומר כבד. לאחר שלב העבודה על הרפופורציות, הגיע השלב בו הייתי צריך לקבוע את הגודל של המכונה.הנקודות שהנחו אותי בשלב זה היו מיקום המכונה במטבח וכמובן הכוס שאמורה להיכנס לתוכה. ניסיתי להגיע לגודל האופטימלי על ידי בניית מודלים רבים, עם הבדלים קטנים מאד בגודל (3 אחוז הבדל ממודל למודל).בחנתי את הגדלים על ידי הצבתם על שולחן וביחס לכוס אספרסו סטנדרטית והנפוצה ביותר. מכיוון שהגדרתי מלכתחילה שזוהי מכונה שעושה אספרסו בלבד, זאת הכוס היחידה שבחנתי.
מספר מילים על עצמי שמואל לינסקי יליד 1982,בוגר תיכון באר טוביה. בעיצומו של פרוייקט הגמר במחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר. בחרתי להתעסק עם בטון, מתוך אהבה לעיסוק בחומר,והתחושה הארצית,העוצמתית, המחוספסת והבטוחה שהוא משדר.העיסוק בחומר מספק מאד,והשעות שאני מעביר בסדנא מעולם לא מספיקות. בימים אלה אני בעיצומו של פרוייקט גמר, ובטון הוא החומר שבחרתי להתעסק בו.גם בקיץ התקשיתי להיפרד מהעיסוק בבטון, ויחד עם שותפי ללימודים עופר לביא השתתפנו (וניצחנו) בתחרות בניית קאנו מבטון שנערכה ביוזמת משרד האדריכלים 'אבשלומוב אדריכלים'.
כמה מילים בנימה אישית חשוב לי מאד להגביר את המודעות של התעשייה המקומית לעיצוב,ולהבנה כי העיצוב הוא לא מותרות, אלא הדרישות של השוק המודרני.הייתי שמח לראות יותר שיתופי-פעולה אמיתיים בין התעשייה לבין דור העתיד של המעצבים בארץ, השקעה שללא ספק תחזיר את עצמה בעתיד. חייו של סטודנט לעיצוב עם מרתקים ביותר, אך יחד עם זאת גם מאתגרים- וזה לא סוד שאת פרוייקט הגמר במגמות העיצוב מממנים הסטודנטים מכיסם הפרטי,ובתוך כך אני מקווה שתיווצר בידיי ובידי חבריי ללימודים ההזדמנות להיתמך על ידי גורמים מהתעשייה בפרוייקטי הגמר.
ESPRESSO SOLO: concrete espresso machine for lavazza, designed by Shmuel Linski ,Israel. The espresso machine makes only espresso: short and long. The design process begun in choosing the material: I chose concrete. I had a vision: concrete in the kitchen, not only as a wall or decorative part, I wanted it to be a desirable consumer product. Also, the contrast in the espresso machine of the roughness , massiveness , hardness of the concrete between the fine metal parts which are dealing with the coffee preparation process, was very challenging and interesting for me. The machine works with coffee seeds: they are poured from the top part. The water is poured into "water drawer" in the back.
|