משרדי קרן לאוטמן, תל אביב צילום: שי אפשטיין
משרדי קרן לאוטמן החדשים הם פרי שיתוף הפעולה בין האדריכלים רפאל כהן וצח רונן, אשר חברו לעצב ולתכנן מחדש את משרדי הקרן.
הקרן הפילנתרופית על שם דב לאוטמן תומכת במיזמים חברתיים במטרה לקדם את השותפות והשוויון בין אוכלוסיות שונות בחברה הישראלית. העבודה על הפרויקט כללה ליווי בבחירת הנכס, גיבוש פרוגרמה, תכנון אדריכלי ועיצוב פנים.
גיבוש הפרוגרמה נעשה על ידי האדריכלים בשיתוף עם עובדי הקרן. נבדקו תרחישי פעילות שונים ונידונו הצרכים והשאיפות של הארגון בהווה ולעתיד. התכנון האדריכלי ועיצוב הפנים מבוססים על מספר מושגים שזוקקו מצורת העבודה היומיומית של הקרן ומאופי פעילותה: ביתיות, אדיבות, ישירות, צניעות וקלילות.
הפרוגרמה כוללת מבואת כניסה, חלל משותף, חדרי עבודה פרטיים, חדרי עבודה משותפים, חדר ישיבות, מטבחון ושירותים. התוכנית מחלקת את המרחב לחללי עבודה באופן פונקציונלי אשר מכבד את לוגיקת גרעין הבניין ומודול המעטפת שלו.
האתגר המהותי בפרויקט היה ניסוח מענה אדריכלי למגוון תרחישים הנדרשים לעבודת הקרן. מלבד צוות העובדים הקבוע, הקרן מארחת במשרדיה עובדי עמותות וארגונים לתקופות משתנות. בנוסף, הקרן מהווה מקום מפגש לשותפים לעשייה ומקיימת אירועים מעת לעת, כך שתפוסת החלל ותפקודו משתנים תדיר.
האדריכלים שאפו לייצר מרחב ורסטילי ויחד עם זאת נעים ומזמין בכל אחד מהתרחישים, מרחב התומך במגוון סוגי מפגשים ומקרב בין אנשים. הוחלט לתת עדיפות לחללים המשותפים, בהם פוטנציאל הגמישות גבוה יותר. חללים אלו קיבלו נפח יחסי גדול מהמכלול ונהנים משטף אור טבעי וחשיפה אל הנוף.
הצורך המוכר והמובנה בתכנון כל סביבת עבודה, בהגדרת היחסים המורכבים בין פרטיות ואינטגרציה, קיבל כאן משמעות מיוחדת. כלי העבודה העיקריים בהם השתמשו האדריכלים על מנת לאזן בין שני אלו היו: פריסת הפרוגרמה במרחב ואפיון החציצה בין החללים. מחיצות העץ שפותחו על ידם במיוחד עבור הפרויקט מגדירות את מנעד הזיקה האפשרי בין החללים באמצעות שליטה באפשרויות התנועה, המבט ומעבר הקול.
|