לחצו על התמונות הקטנות להגדלה
 1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  7 |  8 |  9 |  10 |  11 |  12 | | | |
|
משרדי "פופ-אפ" לשיווק ומכירת פרויקטי נדל"ן
שטח: 126 מ"ר + 70 מ"ר אסטרטגיה ותוכן: ניר אברהם וניר לבלוביץ ל-BUILD אסטרטגיה ותוכן לנדל"ן צילום: גדעון לוין 181 מעלות
חברת BUILD יחד עם אדריכל כפיר גלאטיה אזולאי, המתמחים בין היתר במתן פתרונות להקמת מתחמי "פופ-אפ" זמניים, נתבקשו ע"י חברת נדל"ן לתכנן משרדי מכירות עבור שני סוגי פרויקטים: האחד לשיווק דירות סטודנטים מעוצבות עד הפרט האחרון בדרום הארץ עבור קהל המשקיעים, והשני לשיווק דירות באזורים המתפתחים של דרום תל-אביב עבור צעירים תל-אביביים ומשקיעים. מאחר ומדובר בקבוצות רכישה, בזמן שיווק קצוב ומהיר, הוצב לוח זמנים קצר של כשבועיים בעבור תכנון והקמת משרדים לשני פרויקטים שונים זה מזה – באופי ובנראות. הרעיון המרכזי שעמד מאחורי הדברים היה להנגיש את הפרויקטים לרוכשים ולהתחבר לעולם התוכן של עיצוב ולייפסטייל, שכן מדובר בפרויקטים שצריכים להעביר look&feel צעיר, אורבני, מעוצב עד הפרט האחרון. לשם כך נבנה קונספט שיווקי שמבוסס על שיתוף פעולה עם חברת הרהיטים והעיצוב קסטיאל, אשר מתחם התצוגה הראשי שלה שוכן בבניין מרהיב באזור הקריאטיבי של דרום תל-אביב. שני מתחמי המכירות נבנו בתוך בית קסטיאל, אך בנפרד ממנו. המתחמים רוהטו באמצעות ריהוט קסטיאל וקסטיאל as is ונועדו לייצר אווירה ייחודית, כאשר כל האלמנטים פועלים בצורה הוליסטית – מהעיצוב ועד המוסיקה, הריח, התאורה, האירועים והאירוח הלא פורמאלי שיוצר אווירה פתוחה ומזמינה. התכנון העיקרי ערך רק כ-3 ימים סביב השעון, בו התייחס האדריכל בעיקר לצרכים המיוחדים של אנשי המכירות שנועדו לעבוד במתחם, תוך התייחסות לאווירה שמעבירה תחושה של אזור ושל רעיון נדל"ני מדויק, ולא עוד משרד מכירות גנרי. כמו-כן, התכנון הפונקציונאלי התייחס לכמות האנשים הנמצאים בכל רגע נתון בחלל, לפי מספר של אנשים בודדים עד קבוצות שלמות, כאלו המקבלים שירות מצוות המתחם.
הקונספט העיצובי בחלל "אוקספורד" שנועד לשווק דירות מעוצבות בדרום הארץ נבנה ברמת התוכנית והתייחס לחלל כמעין פנים של דירה, שבה מוקמו סלון-לאונג', מטבח פעיל, שולחן אוכל מוגבה (אי/דלפק אכילה), "קיוביקים" המשמשים כחדרי מכירה, פינת צפייה בסרטים ומדיה שיווקית. החלל משתרע על שטח של כ-126 מ"ר והיה מחולק ל-3 חדרים גדולים ששימשו לתצוגת הרהיטים של בית קסטיאל. החלל היה אטום ללא כל קשר ישיר לסביבה החיצונית, ולכן בשלב הראשון החליט האדריכל לפתוח וטרינות זכוכית גדולות במראה פרופיל בלגי שחור, אל הרחוב, מה שהחדיר אור יום טבעי ונעים אל החלל, ושינה את כל מראה הרחוב הצדדי. עמודי הבטון שהיו מחופים בעמודי גבס, נחשפו בפעם הראשונה מתוך הגבס ובפעם השנייה "קולפו" מהטיח הלבן באמצעות סיתות עדין, מה שיצר אפקט של חלל לופטי מעודכן ואפילו מחוספס.
"כבר בשלב הראשון, כשנפגשים עם חזית המשרד נוצר מעין קסם ראשוני" אומר האדריכל, "החזית כולה משמשת כקיר ירוק וקסום עליו צומחת מזה שנים רבות צמחייה מטפסת מרהיבה הממסגרת את חלונות הויטרינה שמשמשות, כחלון ראווה אל החלל, למעשה כאילו היו שם תמיד. כבר מהכניסה ניתן להבחין במהלך התנועה המובהק. שביל כניסה מפריד בין האזור ה"פורמאלי" אזור הקיוביקים (משרדי המכירה) המוגבה על במת עץ טבעי ומאופיין במראה משרדי לבין הצד השמאלי והלא פורמאלי, החוויתי. אזור הלאונג' מוגדר באמצעות "פגודת" ברזל בעלת מסגרת משופעת המייצרת חלל נעים ומזמין להתרווחות, והמתנה, כשלצידה ממוקם שולחן-בר אכילה מוגבה ועליו צנצנות זכוכית המלאים בשלל עוגיות ומטעמים. המטבח השחור הממוקם בין עמודי הבטון החשופים, מאובזר במכונת קפה, מקרר, פינוי אשפה, ברז בירה, ואחסון. מעבר לפגודה ממוקמים שולחנות מכירה בתפזורת, חופשיים לגמרי בחלל המייצרים תחושה פתוחה ולא מחייבת של בית קפה, בשולחנות אלו מתבצעות עבודות שיווק ומכירה באווירת "פרי-סטייל" קלילה יותר. בסוף החלל בפינה המרוחקת ממוקמת לה פינת הצפייה, המאובזרת במסך פלזמה של 65 אינץ בה משודר סרטון הפרויקט ותוכן עשיר, כורסאות והדומים מעוצבים המונחים מעל שטיח רחב מייצרים תחושת חמימות וביתיות. בהיקף החלל, הקירות נצבעו בצבע שחור אטום עד לגובה של 110 ס"מ מהרצפה, אפקט המתכתב עם חזית הבניין המקורי ובכך מכניס מן החוץ אל הפנים ובכך ממשיך את הרצף אורבני, פס הצבע השחור מייצר משחק שבו הוא מטשטש חלק מן הרהיטים ובכך מאוורר את החלל, ומצד שני מבליט חלק אחר, אלו אותם כן היה צורך להדגיש כדוגמת שולחנות ה"שיש" הלבנים. תכנון התאורה נבע מן העובדה שלא ניתן לגעת בתקרה, הן לא מבחינת התקציב והן מבחינת הזמנים, גופי תאורה בצבע טורקיז ו"בראסק" נתלו מעל שולחנות המכירה, וגופי תאורת לד אורכיים נתלו בצורה חופשית בחלל בין האזורים השונים ומעל המעברים. ריהוט משלים כמו שידות, ספריות, וכורסאות פוזרו בחלל, כמו כן גם אקססוריז ככדי חרס, כלי פורצלן, סלי נצרים, טקסטיל וקנציות ירוקות שידרגו והשלימו את המראה הסופי. המטרה הייתה ליצור מקום עבודה נעים ומזמין, ולטשטש את העובדה שמדובר במשרד. האסטרטגיה הייתה ליצור שפה אקלקטית ומגובשת, שימוש באלמנטים כמו רצפת בטון, עמודי בטון וקירות שחורים יחד עם חומרים "חמים" ו"ביתיים" השיגו את התוצאה.
הקונספט העיצובי במתחם המכירות של פרויקט דרום תל-אביב היה שונה הן בפרוגרמה והן בנראות שלו. כיוון שמדובר בפרויקט נדל"ני המיועד לחתך אוכלוסייה אחר הוחלט לתת מראה יותר אורבני, אלגנטי ומאופק. החלל משתרע על שטח של כ-55 מ"ר + משרד סגור בשטח של 16 מ"ר המשמש כחדר "חם" למנכ"ל או חדר ישיבות פרטי. כמו בחלל הראשון גם כאן נפתחו ויטרינות זכוכית אל הרחוב כבר בשלב הראשון. קירות הגבס שחילקו את החלל המקורי נהרסו גם כן, ועמודי הבטון נחשפו. בחלל מוקמו 4 "עמדות מכירה" בתפזורת חופשית ומעליהן נתלו גופי תאורה שחורים. מול קיר הזכוכית הפונה לרחוב מוקם שולחן חדר ישיבות גדול ומעליו נתלו גופי תאורה בצבע צהוב. עמדת מטבחון במראה "אינדסטריאל שיק" תוכננה כיחידת מסגרות משולבת רשת ברזל "אקספנדד", מייצרת מעין מחיצה אוורירית שדרכה ניתן לראות את המשך החלל. שולחן נוסף ניצב לצידה ולצד ספריית עץ שחורה במראה מבריק בעלת ויטרינות זכוכית תוצרת קסטיאל. עוד בחלל פינת המתנה שבה כיסאות נדנדה מרופדות ושולחן קפה קטן. בין חלל המכירה הפתוח למשרד הסגור יצר האדריכל מחיצת זכוכית הממוסגרת בפרופיל בלגי, מחיצה המאפשרת חדירת אור וקשר עין בין העובדים כמו כן אשליה של המשך החלל. וילונות בד כבדים נתלו מן התקרה, שטיחים עבים פוזרו על רצפת הבטון ואקססוריז משלים עיצבו את הלוק הסופי.
|