לחצו על התמונות הקטנות להגדלה
|
משרדי חברת NUTRINO כתובת: יגאל אלון, תל אביב, קומה 37 שטח: 300 מ"ר
חברת הסטארט-אפ נוטרינו פנתה אל סטודיו אקו-דיזיין כאשר הזדקקה לעיצוב חלל המשרדים החדש שלה. נוטרינו עברה התפתחות משמעותית וגדילה של צוות העובדים ועיצוב החלל התבקש להיות פועל יוצא של קהל העובדים בה. מדובר בחברה המנוהלת על ידי אנשים בשנות ה-40 שלהם ואילו גילאי העובדים בחברה הוא תחילת שנות ה20.
הבריף היה ליצור חלל עבודה ל-30 אנשים בעיצוב צעיר, צבעוני, מזמין ונעים שיתפקד כמו בית, בתקציב מוגבל ובלוח זמנים בלתי אפשרי. בגלל הגיל הצעיר של העובדים, לדברי המעצבים:"בלאגניסטים, קצת כמו ילדים" הייתה דרישה ליצור הפרדה בין חללי האוכל לבין חללי העבודה וחדרי הישיבות, כך כאשר יגיעו אורחים ומשקיעים מחו"ל המשרד יוכל לשמור על צביון מקצועי ומסודר ועם זאת לשדר חלל פתוח ונעים לעבודה ומחייה.
בניית הקונספט העיצובי היות וחברת נוטרינו מייצרת תכניות בריאות מותאמות אישית לחולי סכרת, האג'נדה של החברה היא של חיים בריאים בגוף בריא. בסטודיו אקו חקרו המעצבים סמלים הלקוחים מעולמות אורגניים ועולמות הצומח. "היה לנו ברור שהמשרד צריך לשדר רעננות של "נבט חיטה" וחומרים בהירים, כך שמי שייכנס למשרד ירגיש קלילות ,אווריריות ובעיקר נינוחות", מספרים שריתה ורון פלד, בעלי המשרד.
לשם כך בחר הסטודיו להשתמש ב4 מרכיבים עיקריים: בטון חשוף- היה קיים בחלל, כולל תקרות חשופות. עץ- לוחות בירץ טבעיים ורצפת פרקט. ירוק- לוחות מרופדים, אלמנטים צבועים בירוק וטחב, והרבה צמחים להשלמת האוירה. צבעוניות מתפרצת- להשלמת החגיגה ע"י שימוש בריהוט צבעוני, אקססוריז ואומנות שהוזמנה היישר מאיטליה.
אלמנטים מרכזיים בחלל האלמנט המרכזי הוא קיר שבנוי מאלמנטים מעוגלים המרופדים בבדים ירוקים בצבעוניות משתנה. קיר זה משמש גם כקיר מווסת אקוסטיקה בחלל הציבורי הפתוח של המשרד- חלל "הסלון". האלמנט השני הוא שימוש בלוחות בירץ חתוכים בלייזר. הגריד החוזר מסמל בצורה סימבולית את האנשים שבוחרים את תכניות הבריאות. עיקר הקירות בחלל המשרדים מחופים בלוחות הבירץ בהם שולב לוגו החברה. לוגו החברה עשוי מחומר אורגני "המוס"- טחב שצומח מתוך האותיות המרכיבות את שם החברה. האלמנט השלישי בחלל הוא מחיצת מתכת הבנויה מחיתוכי לייזר בדוגמאות של משרביות שונות. אלמנט זה יוצר את המחיצה בין המטבח וחלל האוכל לבין שאר המשרד. כך שבזמן המעבר בחלל ניתן לראות אותו דרך הפתחים. אלמנט רביעי מרכזי הוא מחיצות דקורטיביות המפרידות את חללי העבודה מחללי המעבר השונים. המחיצות יוצרו ממתכת צבועה ומלוחות בירץ. לכל מחיצה הוצמדה אדנית עם צמחי סנסיברה, צמחים המתאימים במיוחד לחללים סגורים, המנקים את האויר ודורשים טיפול מינימלי.
מאחר ותקציב העצוב היה מוגבל והזמן לתכנון והקמת הפרויקט היה כחודשיים. נלקחה החלטה לנהל את הפרויקט מרגע הסיום שלו- כלומר שמיום כניסת החברה למשרדים לגזור אחורה את כל תהליך העבודה והעיצוב כך עמד הסטודיו בלוחות הזמנים בצורה מדויקת.
כדי לפתור את התקציב המוגבל נלקחו שתי החלטות –הראשונה לפרק ביצוע עבודות לבעלי מקצוע משניים ולרכז את ההתקנות בידי קבלן מרכזי בשטח. החלטה שניה-לבחור חומרי גלם זולים עם נראות ואיכות טובה . לדוגמה-תכננו מחיצות לחללי העבודה המשותפים שבנויות מקונסטרוקציה היקפית ממתכת ,ובתוכה לוחות בירץ חתוכים בלייזר. למחיצות אלה הצמדנו אדניות הבנויות מאותם החומרים של המחיצות. בפרויקט רגיל היה מבצע את כל המחיצה בעל מקצוע אחד שמרכז בתוכו את כל הביצוע. במקרה שלנו ביצע את מחיצת הברזל ואת המעטפת של האדנית מסגר ,את לוחות הבירץ הזמנו לחיתוך במפעל מקומי, ואת האדנית בנה הנגר שבנה את שאר פרטי הנגרות בפרויקט. הקבלן המבצע בשטח התקין וצבע בלכה את הלוחות -התוצאה מצוינת בתקציב המבוקש.
תכנון התנועה במשרד מכיוון שלחברה יש שירותי ניהול חיצוניים לא היה צורך בעמדת קבלה, בנוסף ההנהלה הרגישה שעמדה כזו יוצרת ניכור וגורמת לעובדים לא להרגיש בבית. כפתרון הוחלט להציב את חלל הסלון הייצוגי בכניסה למשרד. בחלל זה משתמשת החברה לאירועים משותפים וכן כאזור עבודה אלטרנטיבי לעובדים. מיד לאחר הסלון מתחיל חלל העבודה המרכזי המתחלק לשני אזורים וביניהם איזור מעבר מרווח.
האזור הנושק לחלונות הגדולים מיועד לעמדות העבודה של הצוותים, לכל צוות שש עמדות שבסופן מחיצה המפרידה מחלל המעבר ומאפשרת פרטיות לעובדים. האזור השני נושק ללב הבניין ואין בו חלונות כלל, מסיבה זאת הוחלט למקם את חדרי ההנהלה שדורשים יותר פרטיות וכן את איזור המטבח והאוכל.
בסוף חלל המעבר מוקם חדר ישיבות רחב ידיים המיועד למפגשים קבוצתיים, ישיבות עבודה ושיחות וידאו קונפרנס עם לקוחות חו"ל. בנוסף חדר ממד המסופח למשרד הפך לחלל ישיבות אינטימי ונעים לעבודה שקטה.
''תכנון והקמת המשרד בלוח זמנים שכזה היה מפרך מאתגר ומהנה כאחד. הוכחנו לעצמנו שוב שכדי לעשות עיצוב טוב צריך לדעת לפרק את כל הגורמים של הפרויקט ולנתח אותו בעיניים של "מנהל פרויקט". לקחו חלק בפרויקט ספקים נהדרים שבלעדיהם כל זה לא יכל להתרחש ועל כך התודה להם''- מסכמים המעצבים את מהלך הפרוייקט.
|