|
לחצו על התמונות הקטנות להגדלה
|
המרכז לעיצוב ולטכנולוגיה באריאל // המחלקה לעיצוב תעשייתי – תערוכת בוגרים 2014
המחלקה הצעירה להנדסאי עיצוב תעשייתי באריאל מציגה זו השנה השנייה את הפרויקטים הנבחרים של בוגריה.
אוריאל שוורץ / ריהוט מעץ ואלומיניום סדרת רהיטים (שולחן כיסא ושרפרף) עשויים משילוב של שני חומרים –עץ מהגוני מלא ואלומיניום יצוק. הפרויקט מחבר בין שני עולמות שונים של חומרים ושני קצוות של התעשייה הקלה– אמנות עץ ויציקות אלומיניום. נוצר כאן מפגש בלתי אמצעי בין שני החומרים, תוך שימוש וניצול נכון של התכונות והמאפיינים המיוחדים לכל אחד מהם. החומרים מחוברים בצורה הרמונית וזורמת ללא שימוש בשיטות חיבור סטנדרטיות כמו ברגים מסמרים דבקים וריתוך. המהגוני מייצג את הקשיח והגושני, את עולם הנגרות המסורתי ובהופעתו כרהיט ,משדר יוקרה ואיכות גבוהה. "האלומיניום ככל המתכות, משדר נזילות וסלחנות , מבריק וכסוף וניתן לנווט את דרכו במצב היתוך והוא ניתן לעיבוד חוזר ונשנה. הוא קל משקל באופן יחסי לשאר סוגי המתכות. הטכנולוגיה בה אני משתמש היא יציקת חול. החומרים ניצוקים אחד על גבי השני, המתכת זורמת בתוך העץ "וננעלת" בתוכו כך שלבסוף נולד מוצר העשוי משני החומרים יחד אשר אינם ניתנים להפרדה' ועיבוד העץ הגושני נעשה על ידי בסדנאות המחלקה לעיצוב תעשייתי באריאל ואף בבית".
מתקן אינפוזיה / צביה (הריט) ליפשיץ גולדפרב שיפור התפקוד וחווית השתמש של עמוד האינפוזיה עבור החולה והצוות המטפל. העיצוב מתייחס למתקן האינפוזיה הנייד המצויד בגלגלים. ברוב בתי החולים בארץ מצויים עמודי אינפוזיה שלא השתנו למעלה מ- 50 שנה. יש ניצנים של שינוי בעולם בעיצוב העמוד מחדש ויש מקום להמשיך ולפתח את הנושא. הצרכים השתנו והחומרים התקדמו. העיצוב החדש משקף את השינויים ומביא את המוצר למאה ה-21. המסגרת הבסיסית של הפרויקט היא שמירה על הפונקציונליות הקיימת, ועם זאת לשפר הן את המראה החזותי והן את התפקוד והצרכים שהעמוד לספק. המתקן מתאים לציוד הרפואי הקיים -לדוגמה - שקיות אינפוזיה ומשאבות. המתקן שומר על יציבות ובטיחות גם כאשר מורכבים עליו כל האביזרים הנדרשים. הוא מאפשר למאושפז ניידות טובה בשטח בית החולים. התכנון מביא בחשבון אפשרויות להוספת אביזרים, הנדסת אנוש ידידותית ונוחה, ומראה מודרני שמשפר את חווית השימוש הן של המטופל והן של הצוות הרפואי.
ברזייה ציבורית / רועי שאול עיצוב ברזיה לשטחים ירוקים במרחב האורבאני, המציעה נוחות שימוש לציבור עוברי הדרך ופותרת בעיות אסתטיות הנוצרות סביב הברזיות. מוצע גם פתרון לשימוש במים העודפים ופתרון להצללה. הפרויקט מתייחס לסביבת פארקים עירוניים בישראל. בתחקיר נמצא כי רוב מתקני השתייה הציבוריים בישראל עשויים ביציקות בטון, וניצנים ראשונים של ברזיות מעוצבות בחומרים מודרניים כבר נראים פה ושם. התכנון מאפשר גישה נוחה לשתייה לפלח אוכלוסייה רחב ככל שניתן, מבוגרים, ילדים ומוגבלי תנועה. כמו כן תינתן הדעת לאפשרות נגישות לבעלי חיים. עצם העיצוב עבור אוכלוסייה רחבה, הוא גם חלק מהאג'נדה החברתית של הפרויקט.
מטחנה קפה ביתית / שמעיה ליקסנברג עיצוב מטחנת פולי קפה ביתית, בעלת מאפיינים אסתטיים בולטים (תוצג לראווה על השיש במטבח) ממשק משתמש המעצים את חווית הייצור העצמי של טחינת הקפה לחובב קפה משובח חשוב לדייק במשקל פולי הקפה הנטחנים על המקום כאשר הכנת הקפה מתבצעת בבית. חשוב לו משקלו הסופי של הקפה המופק בתום הטחינה. כמו כן יש חשיבות לרמת הטחינה של פולי הקפה השונים (לפי טעמו האישי). מטחנה זו מיועדת לתת מענה לכל סוגי פולי הקפה, עליה להיות קטנת מידות וניתנת להצבה במטבח במקום גלוי. המטחנה תכלול צג דיגיטאלי, המאפשר דיוק בבחירת הכמויות, וניתן יהיה לפרקה בקלות לצורך ניקוי. המטחנה תהווה אלמנט עיצובי חדשני ואסתטי אשר חובב הקפה יהיה גאה להציגו במטבח ביתו.
מטחנת קמח ביתית / משה ויסבלום מטרת הפרויקט היא להפוך את מטחנת הקמח הביתית ממוצר קצה למוצר הנמצא בכל בית. המטחנה תהיה נוחה לשימוש ולאכסון ופשוטה לתפעול. המטחנה תיתן מענה לכל מי שאוכלים קמח ומודעים לבעייתיות שבו. המטחנה תהיה מסוגלת לטחון את כל מיני הדגן והקטניות. בימינו יש מהפכה בריאותית הגורמת לרבים להיות מודעים למזון הנכנס לפיהם ולרמת בריאותם. יותר ויותר אנשים בוחרים לאכול ולשמור על אורח חיים בריא יותר. קמח מאבד את מירב ערכו התזונתי שלושה ימים לאחר הטחינה כך שכל מאכל עשוי קמח שאנו אוכלים, מלא ככל שיהיה, הוא נטול ערכים תזונתיים שאמורים לתרום לגופינו. לכן הפרויקט מציע עיצוב מטחנת קמח מותאמת למטבח המודרני, תהיה נוחה לאחסון מתוך הבנה שהמטחנה לא תהיה בשימוש יומיומי אלא בזמן בישולים ואפיה. המטחנה תוכל לטחון גם קטניות כדי לתת מענה לאלו הרוצים להכין מאכלים מקמחים שונים.
אדנית בשילוב נדנדה לגני ילדים / חני זאגא חלפון עיצוב אדניות ייעודיות לגני ילדים. המוצר נועד לצורך חינוך אקולוגי סביבתי, ולפיתוח הקשר בין הילד לצומח. המוצר הוא מתקן דו שימושי פשוט לשימוש, הכולל אדנית המיוצרת בטכנולוגיית פלסטיק ומצידו השני צעצוע נדנדה לחודשים בהם לא שותלים דבר. האדנדנית ניתנת לניוד קל ונוח בעת הצורך. המתקן כאדנית מאפשר גינה מסודרת יותר, אסתטית, נגישות נוחה לילדים ומקור לחוויית משתמש נעימה בסביבה לימודית איכותית יותר, ואילו כצעצוע נדנדה, יאפשר לילדים חיבור ממשי ברמת הרגשת קרבה פיזית קרבה פיזית ורגשית אליו וכן לא יעמוד יתום בעת החודשים בהם לא מתבצעת שתילה ויהווה מוצר שתמיד יש בו צורך ושימוש.
מערכת טקטית לרובה סער / בועז כהן מתקן אשר מחובר לרובי סער מתחת למתפש הקדמי. המתקן מהווה תחליף עיצובי מתוכנן היטב לאותם אביזרים שונים אשר המשתמשים בכלי הנשק בוחרים ומחברים בעצמם לפי צורכיהם. בסלנג הצבאי נוהגים לקרוא לתוספות אלה בשם "שיפצורים". מוצר זה מאחד לתוכו מספר תוספות לכלי הנשק כדוגמת פנס, סמן לייזר, דורגלים וידית אחיזה. פריטים אלה לעתים מתווספים לכלי הנשק באופן עצמאי ולא מבוקר על ידי המשתמש. עיצוב המתקן מעניק תחושה מקצועית-קרבית ונוחות בתפעול האביזרים הנוספים. קהל היעד הוא צבאי או אזרחי (תעשיות נשק מכוונות לקהל יעד רחב על מנת למקסם מכירות). תוספות אלה אינן הכרחיות לתפעול הישיר של הנשק. הן מהוות כאמצעי עזר בלחימה, ומצד שני מעצימות את התחושה המוראלית היחידתית או הפרטית (בשוק האמריקאי).
גוף תאורה סולארי עירוני / רחלי קרמר גוף התאורה יפיק אור בפיזור רחב באמצעות נורות LED, וייתן מענה לכלל עוברי הדרך באשר הם. גוף תאורה זה יעניק לציבור ערכים במישור האסתטי העירוני ואף במישור הסביבתי, קרי: אנרגיה ירוקה. עצם קיומם של עמודים מסוג זה במרחב הציבורי, יגביר את מודעות הציבור לאנרגיה מתחדשת. על גוף התאורה להיות עמיד בפני פגעי מזג האוויר ובפני מעשי וונדליזם אפשריים. בראש גוף התאורה יותקנו משטחים סולאריים אשר יעוצבו כחלק אינטגראלי מהמתקן ובמישור העיצובי תתאפשר גמישות באמצעות הפאנלים הסולאריים הגמישים הקיימים כיום בשוק. בתהליך המחקר נמצא כי מדי יום מתבצעות גניבות של כבלי חשמל ומתכות מהעמודים על ידי עברייני רחוב המוכרים חלקים אלו באופן לא חוקי. ולכן, מטרת הפרויקט בין השאר, היא לתת מענה לעבריינות רחוב זו על ידי עיצוב הזיווד החשמלי/ אלקטרוני במרומי גוף התאורה. תעשיית תאורת הרחוב מאופיינת בעמודים סטנדרטים, החלפת גוף התאורה במלואו, גובה, צבעים וחומרים ממוצעים. מנגד, התאורה הסולארית היא טכנולוגיה חדשה יחסית, וכיום אנו רואים מעבר מחומרי מטאל וכספית לתאורת LED שמאופיינת בצריכת חשמל נמוכה יותר והענקת פס אור רחב יותר. אנרגיה סולארית היא אנרגיה חלופית ומתחדשת שמקורה באנרגיית השמש. מתקני האנרגיה הסולארית ממירים את הקרינה האלקטרומגנטית שמגיעה מהשמש לאנרגיה תרמית או לחשמל. עקב הקרינה החזקה של השמש על כדור הארץ, יש לשיטה זו פוטנציאל להפוך למרכיב משמעותי בשוק האנרגיה העולמי.
שירותים אקולוגיים ניידים / יעל ארד עיצוב מתקן שירותים אקולוגי נייד לשטחים פתוחים, המיועד בעיקר לאירועים בחיק הטבע. מתקן שירותים זה מעניק חוויית שימוש אסתטית אשר נמצאה כבעייתית במתקנים דומים הקיימים כיום. עיצוב משתלב יפה בסביבת התקנתו בשטחי טבע פתוחים. השירותים הקיימים בקטגוריה זו מגושמים וגורמים לרתיעה מפני השימוש עקב חסרונה של האסלה הביתית המוכרת. כמו כן חסרונם של מים זורמים בצורה חופשית מהווה אף הוא מקור לרתיעה. פרוייקט זה מציע פתרונות יצירתיים לבעיות האלה, תוך שמירה על גישה אקולוגית. הפסולת האנושית מנוצלת לשימוש חוזר כקומפוסט, אשר תשמש להזנת גידולים חקלאיים. פינוי הפסולת נעשה על ידי יחידה נשלפת אשר הופכת לקומפוסטר ראשוני מתחלף. מתקנים אלו יסופקו, יותקנו ויתחוזקו על ידי חברה ייעודית. בעת ההובלה המתקן מתקפל בקלות רבה, כך נחסך נפח ובזבוז מיותר של דלק בעת ההובלה. על גג התא מותקן פאנל סולארי המאפשר תאורה התא בעת אירועי לילה. במקום שימוש במים זורמים נעשה שימוש בנסורת היוצאת בצורה מדודה באמצעות מתקן פשוט אך חכם בנוי מעץ.
מערכת מיזוג אוויר ביתית / שיפרון רוהקר עיצוב מזגן ביתי כולל עיצוב היחידה החיצונית המותקנת בחזיתות המבנים. כיום במזגנים הביתיים מעוצבת היחידה הפנים ביתית בלבד, ואילו היחידה החיצונית נותרת כמארז זיווד טכני מגושם ללא כל ערך אסתטי. היחידות החיצוניות מותקנות על פני חזיתות הבתים, גלויות לעין כול ויוצרות מפגע אסתטי בנוף האורבני. מטרת הפרויקט לתת מענה לבעיה זו על ידי עיצוב שתי היחידות, הפנימית והחיצונית.
קומקום חשמלי ביתי / רשל עמיחי עיצוב קומקום חשמלי לשימוש בבית או במשרד, אשר יפתור את בעיית הרמת המשקל הכבד בעת מזיגת מים רותחים. קהל היעד הוא גיל הזהב ו/או אוכלוסייה בעלת צרכים מיוחדים וכן כל משתמש ביתי המעוניין בנוחות שימוש. עיצוב קומקום חשמלי חדשני להרתחת מים. הבעיה המרכזית שזוהתה בתחקיר היא משקלו של הקומקום המלא במים. מטרת פרויקט זה להציע פתרון לבעיה ארגונומית זו הקיימת ברוב הקומקומים הסטנדרטיים. הפתרון המוצע הוא הבאת ספל השתייה אל הקומקום המלא, ובכך לחסוך את הרמת הקומקום אל הספל. ברוב המקרים הקומקומים החשמליים הביתיים מוצבים בגלוי במטבח, המטרה העיצובית היא ליצור פריט בעיצוב חדשני אשר גאווה להציגו. טכנולוגיית הייצור תתוכנן כך שמחיר המוצר הסופי לצרכן יהיה שווה לכל נפש.
|