|
לחצו על התמונות הקטנות להגדלה
|
אדריכלות לאנשים
פרויקט זה הוא מעין מבט אל העתיד הלא רחוק. היום רוב הפרוייקטים הגדולים נעשים על ידי עיריות וחברות גדולות. מי שרוצה לקנות דירה יכול לבחור רק את האיזור מגורים, צבע הקירות ואופי הריהוט שהוא רוצה להכניס אל הבית החדש שלו. ומה אם תהיה אפשרות לתת לאזרח הפשוט לבחור קצת מעבר לזה, לתת קצת יותר חופש, לתת לו לעצב גם את החלל שבו הוא גר?
הרעיון של הפרוייקט הוא לאפשר לדיירי הבניין לבטא את האישיות שלהם בשטחם הפרטי בבניין בדרכים מגוונות, כאשר קיימות אופציות רבות מתאימות לכל תקציב. עקב כך הבניין יכול להכיל בתוכו מתחם ציבורי, פרטי או מסחרי ולענות על צרכיו של כל אחד מהם. המבנה בעצם מהווה שלד מחולק למשטחים בגבהים וגדלים שונים, אשר מוכנים להכיל בתוכם כל יחידה לפי דרישות המזמין, כולל מבנים קטנים ניידים הניתנים להעברה לבניין אחר מסוג זה.
קביעת קבוע ומשתנה הם חלק בלתי ניפרד בתהליך החקירה שממנו התחלתי, ושממנו נובעת הקונסטרוקציה הקבועה הבלתי משתנה, המתפתחת עם נקודות המתייחסות לאיזור מסויים (האם זה שטח ציבורי, פרטי או מסחר). החלק המשתנה הן הפונקציות שמתלבשות בקונסטרוקציה לפי צרכי הקהל. את הרעיון הזה אפשר להלביש על כל איזור בעולם.
הפרויקט מתמקד בעיר פתח תקווה, והתחיל ברצון לתת מבט מחודש על אופי פעולת הרחוב עם מגורים והכנסת תוכן חדש עם אפשרויות בלתי סופיות, זאת לעומת החזיתות המשעממות הקבועות שקיימות היום באותו איזור של העיר.
האזור שבחרתי בו משלב בתוכו מגורים פרטיים, משרדים ציבוריים ומגוון של חנויות. התכנון מאפשר פתרון הנובע מתשומת הלב הטבעית של האזור תוך רענון פני מרכז הרחוב כמייצג של העירוניות המקומית. הרעיון של הפרוייקט הוא לאפשר לדיירי הבניין לבטא את האישיות שלהם בשטחם הפרטי בבניין בדרכים מגוונות, כאשר קיימות אופציות רבות שמתאימות לכל תקציב. הבניין יכול להכיל בתוכו מתחם ציבורי, פרטי או מסחרי ולענות על צרכיו של כל אחד מהם. המבנה מהווה שלד מחולק למשטחים שונים, אשר יוכלו להכיל בתוכם כל יחידה לפי דרישות המזמין, כולל מבנים קטנים ניידים הניתנים להעברה לבניין אחר מסוג זה.
|