|
מינימלי ונקי // השראה לליל הסדר
לקראת ערב חג הפסח רבים עסוקים בנקיונות וסידור הבית, המשרד, כלי הרכב והחצרות. רבים מנצלים הזדמנות זו להיפרד מחפצים רבים ומיותרים מתוך רצון לנקות גם פריטים מהעבר ובאווירת התחדשות והיטהרות. בעוד דירת החלומות מהקטלוג ובית חדש או משופץ נראים תמיד נקיים, מסודרים ומדוייקים בכמות האביזרים והרהיטים, הבתים בהם אנו חיים הופכים פעמים רבות למטרד, מאגר חפצים ואי סדר המדיר שינה מעינינו.
בתקופה זו בשנה כדאי לנו במיוחד לנצל את ההזדמנות להתחדש ולפנות קצת אור ומקום מסביבנו. סידור חפצים מועטים בבית והשארת שטחים פתוחים או לבנים מגבירים את כמות האור בחלל ויוצרים יחד תחושת ''נקיון'' ושקט.
בשנות החמישים של המאה ה-20 נולד המושג מינימליזם, המבטא שאיפה לדימוי חזותי וצבעוני מצומצם וצורות פשוטות. ‘’Less Is More’’ [פחות הוא יותר] הוא מושג שטבע האדריכל מיס ואן דר רוהה, והוא מושג יסוד בזרם המינימליסטי. אדריכלים רבים משתייכים עדיין לזרם המינימליזם, אפילו בימינו, ונדמה שזה כאן כדי להישאר.
אספנו תמונות מרחבי הרשת להשראת עיצוב פנים הבית באופן מינימליסטי, גם אם כבר אין לנו מספיק זמן ומדובר בסידור השולחן או הסלון לאירוח ברמת ''הום-סטיילינג''.
|