Archijob - Studio לוח מודעות דרושים | חיפוש עבודה | לוח דירות | יד-2 מערכת הפורומים לימודי עיצוב - לימודי אדריכלות אדריכלים , מעצבים פנים , מהנדסים , קבלנים חברות ומוצרי בניה ועיצוב חדשות וארועים ראיונות אדריכלים ומעצבים חשיפת פרויקטים - אדריכלים ומעצבים סקר שכר אדריכלים מעצבים ומהנדסים תחרויות אדריכלות ועיצוב בינלאומיות לוח דרושים מאמרים המגזין של archijob archijob פרסום באתר archijob אודות archijob עמוד הבית - archijob קבעו כעמוד הבית שליחת פרויקטים ומאמרים לאתר - archijob יצירת קשר - archijob שרותי השמה תפריט עליון
חדשות וארועים
כל כותרות החדשות ארועים ראיונות פרויקטים מאמרי דעה תחרויות אקדמיה מדיה עסקים English חיפוש בחדשות שליחת חדשות

סיקור אירוע ארכיג'וב #12 - אוכל, אדריכלות ועיצוב || ארועים

סיקור אירוע ארכיג
 חדשות - כותרות
תערוכת צילומים מקיבוץ בארי במוזיאון העיר חיפה תערוכת צילומים מקיבוץ בארי במוזיאון העיר חיפה

תערוכת יחיד בגלריה שלוש תערוכת יחיד בגלריה שלוש

קולות קוראים מהמקרר לרזידנסי יצירה קולות קוראים מ''המקרר'' לרזידנסי יצירה

תכנון ועיצוב בית בסגנון כפרי II חשיפת מעצבים תכנון ועיצוב בית בסגנון כפרי II חשיפת מעצבים

תערוכת יחיד בבניין אורי ליפשיץ תערוכת יחיד בבניין אורי ליפשיץ

תערוכת DOMOTEX ינואר 2024 תערוכת DOMOTEX ינואר 2024

תערוכת יחיד במוזיאון ינקו דאדא בעין הוד תערוכת יחיד במוזיאון ינקו דאדא בעין הוד

ראיון עם אלרוד אדריכלים ומתכנני ערים ראיון עם ''אלרוד אדריכלים ומתכנני ערים''

תכנון ועיצוב פארק שעשועים מקורה בסין תכנון ועיצוב פארק שעשועים מקורה בסין

סיפורי החטופים מוקרנים במוזיאון פתח תקווה לאמנות סיפורי החטופים מוקרנים במוזיאון פתח תקווה לאמנות

סיורים מודרכים בתערוכות במוזיאון תל אביב לאמנות סיורים מודרכים בתערוכות במוזיאון תל אביב לאמנות

תערוכה קבוצתית במוזיאון היכל שלמה תערוכה קבוצתית במוזיאון היכל שלמה

קול קורא- קול העם יומן מלחמה קול קורא- קול העם יומן מלחמה

תערוכת יחיד בבית הנסן תערוכת יחיד בבית הנסן

תכנון ועיצוב מטה חברה בברזיל תכנון ועיצוב מטה חברה בברזיל



לכל כותרות החדשות






ארועים - ‏יום שני ‏07 ‏יולי ‏2014 מאת: Archijob4

סיקור אירוע ארכיג'וב #12 // אוכל, אדריכלות ועיצוב


ביום חמישי האחרון, 3 ביולי 2014, התקיים בבית ארכיג'וב אירוע בנושא ''אוכל, אדריכלות ועיצוב''. הערב המרתק כלל הרצאות בנושאים מגוונים - עיצוב מסעדות, צילום מזון, מיתוג מוצרי מזון ואוממי - הטעם החמישי.


מינגלינג במבואה

את חלק ההרצאות של הערב פתח האדריכל ניר פורטל [פורטל אדריכלים] שסיפר על הפרספקטיבה שלו לעיצוב מסעדות בעשור האחרון.
פורטל, שסיים לימודיו בבצלאל בשנת 98', עוסק בעיקר בתחום המסחרי ובפרט בעיצוב מסעדות. הוא סיפר כי בעבר עיצוב של מסעדה התמצה בצביעת הקירות וסידור של מקומות ישיבה, ואילו היום יש ציפייה של הקהל לקבל עיצוב מוקפד וקונספטואלי. התסכול של המסעדנים מכך מתבטא שלמרות ההשקעה העצומה בעיצוב - מחזור העסקים של המסעדה נותר זהה והם טוענים נגד המעצבים כי הכניסו את השוק כולו להוצאות מיותרות. שוק המסעדנות בארץ הוא אכזרי, ולפי הנתונים הרשמיים רק 10% מהמסעדות שורדות את שנתן החמישית ואילו הרוב נסגרות כבר בשנה השנייה לפעילותן.


כל פרויקט מתחיל מסיפור: מסעדת טפאיה עוצבה בהשראה מסרטי אלמודובר.

כל פרויקט מתחיל בסיפור ובניסיון לגעת בחמשת החושים. פורטל משווה פרויקט נרטיבי לטיל שמשוגר לחלל - יש לו מיכלי דלק אבל בסופו של דבר הוא משייט לבדו בחלל, כמו פרויקט שמתחיל בסיפור כלשהו, אבל בסופו של דבר הוא מתפתח עצמאית ו'אתה כבר לא זוכר מה סיפרת לעצמך בהתחלה'.

במסעדת טפאיה - ההשראה הגיעה מסרטים של אלמודובר ומהשחקנית פנלופה קרוז, בניסיון להתחבר לכאוטיקה של הבימאי שיוצרת הרמוניה מושלמת. זו מסעדה שמורכבת מהרבה סצינות מופלאות, שמשלבות את הצבעוניות של ספרד, והקוריוז המשעשע הוא שבמהלך העבודה הסתבר שהבדים שנבחרו וגם סוג הפורמייקה, שניהם נקראים ''פנלופה''.


ניר סיפר על אינספור המסעדות שעיצב בעשור האחרון. למעלה משמאל - הזקן והים החדש בנמל תל אביב, חרטומי סירות יוצאים כמו רוחות רפאים מהקיר

בעיצוב מסעדת הזקן והים החדשה בנמל יפו, ההשראה הגיעה מסיפורו של המבנה, שהיה שייך לסב- סבו של הבעלים, ושימש כמחסן סירות. לכן, עבור עיצוב המסעדה נבנו סירות דיג שיוצאות מהקיר כמו רוחות הרפאים של אבותיו. הריצוף במסעדה, שעובר מגוונים ירוקים לכחולים, מייצג את דרך יפו-ירושלים.

פורטל סיכם ואמר שההנאה בעיצוב מסעדות נוסעת מכך שאפשר לחלום בכל סגנון ולא להתקבע על כיוון מסוים, וכשנשאל איך הוא מתמודד עם העבודה הרבה שמושקעת במסעדה שבסופו של דבר שורדת במקרים רבים רק כמה חודשים, ענה שצריך לפתח עור של פיל כדי להתמודד עם שברון הלב שבזמניותו של עיצוב בו הושקעו זמן ומחשבה רבים כל כך.




אחריו עלה להרצות הצלם דודי ארדון, שסיפר על צילום מזון והאתגרים השונים בתחום. ב 18 השנים האחרונות עוסק ארדון בצילום מסחרי. מדובר בצילום מבוים, שתמיד מגיע מתהליך של חשיבה ותכנון, עבודה בקצב איטי, שנעשית בדרך כלל בסטודיו. דודי ביקש מהקהל להשתתף בניסוי מחשבתי קצר, בו ביקש מכולם לעצום את העיניים ולדמיין תמונות מסוימות [לחמניות וחמאה / תכשיטים ברקע כהה], כדי להמחיש את הסיצואציה של הצלם, אשר מנסה ליצור ממילים תמונה ויזואלית בהתאם לעולם ממנו הוא מגיע.


בתמונה: דודי ארדון ותמונות מזון מגרות במיוחד מהמצגת שלו

התוצאה הסוופית בצילום צריכה להיות מגרה ולעבוד על כל החושים. התפקיד של הצלם הוא לייצר סיפור ולעורר רגשות. בצילום אוכל יש מפגש עם כמה קטגוריות: חומרי הגלם בהם משתמשים, תהליך ההכנה, המפגש הדינמי שקורה במטבח - כאשר מדובר פחות בצילום של מנה ויותר בדינמיקה בין האוכל למי שמכין אותו. בצילום של גופים דוממים, צילום של מזון הוא המורכב ביותר, משום שמנה משתנה לאורך הזמן בו מצלמים אותה - היא צונחת/ משנה צבע/ נמסה. אחת הדרכים לגרום למנה להיות יותר סקסית ומפתה זה לשלב אלמנטים במצב חי במנה - למשל ירקות טריים נראים לפעמים טוב יותר מהמבושלים.
הניסיון הוא לחבר בין צורה וחומר, וליצור תחושה כמה שיותר קרובה לאוכל ורצון להיות בתוכו.בנוסף יש לוודא שהאוכל נראה אמיתי ולא פלסטיקי ומושלם מדי.



מינגלינג בהפסקה

לאחר הפסקה קצרה שמענו את עדלי סטוק, מנהל קריאייטיב ושותף במשרד Adlai & Partners שדיבר על מיתוג מוצרים תוך הסתכלות על רצון הלקוחות.
עולם מיתוג המוצרים מתבסס על פנייה לכמה חושים, ולצורך לגעת בלקוחות הפוטנציאליים ממקום שיכול להיות ללב - פניה לרגשות, לעיניים - להפעיל את חוש הטעם, או לראש - פניה לרציונל.


יש קטגוריה של מוצרי צריכה בסיסיים כמו סוכר חלב וקמח, שהצילום שלהם לא הכי סקסי, ויש למצוא פתרונות אחרים שיגעו בנו ממקום רגשי, וזה מה שיהפוך את האריזה למוצלחת. לדוגמא - מותג מולר שנבנה עבור השוק הישראלי, והתחלק לכמה סדרות בדגשים שונים. מוצר הדגל: פרופ - יוגורט עם קציפה למעלה. היה צורך לחנך את הקהל הישראלי ולהסביר לו את המוצר. לכן באריזה הראשונה היה צילום אינפורמטיבי, והדגשה של הרכיבים הטבעיים. בשלב השני, אחרי כמה שנים, האריזות עודכנו, הפוד אפיל הודגש, היה צריך להפעיל יותר את חוש הטעם, ולגרום לקהל לאכול עם העיניים. סדרה אחרת, סימפלי פרוט, מדגישה ערכים של טבע ובריאות. גם הצילום על האריזה מציג פירות שכמו מבקשים שנקטוף אותם, עם תאורת בוקר, והדגשה של הבריאות שבהם.  הסדרה השלישית, שקרויה בפשטות - 99 - היא סדרת מוצרים דיאטטים, שמדברת לראש [של נשים בעיקר] - ולכן האריזה רציונלית יותר, ומתמקדת בתועלות המוצר להרזיה.

דוגמא נוספת היא אריזות הריבה של יד מרדכי, שפונות בו זמנית ללב, לעיניים ולראש - המכסה כולל בד משובץ, שנותן תחושה של 'כמו פעם' - פונה לרגש אמהי, ביתיות. זה אפשרי כי היצרן הוא קיבוץ, ועדיין מזוהה כמקום קטן. פירוט הרכיבים - 100% פרי - פונה לראש. תמונת הפרי על האריזה פונה לעין - מפתה.


 
עדלי בהרצאה על המיתוג המוצלח של טרה ותהליך המיתוג הממושך של עוגות שוקולד עלית


סיים את הערב שף יאיר צוק שדיבר על עיצוב טעמים ועל הטעם החמישי - אוממי. קיימים 4 טעמים שכולנו מכירים - חמוץ, מתוק, מר ומלוח, אך מאז ומעולם קיים גם טעם חמישי שלא הבחנו בו - והוא נקרא 'אוממי'. רק בתחילת המאה ה- 20 הוא הוגדר ונוסח רשמית על ידי חוקר יפני.
הסוד של האוממי נעוץ בכך שהוא מגביר טעמים, והופך מנות לטעימות יותר. שילוב שיוצר אוממי הוא חלבונים עם ירקות למשל, וכך חביתה שמעורבבת עם עגבניה הופכת לטעימה יותר.  


שף יאיר צוק במצגת מרתקת על עיצוב טעמים כולל טעימות!

במהלך ההרצאה חולקו לקהל דוגמיות של אוממי לטעימה - גבינת פרמזן, שום שחור [מבושל חודש וחצי ברציפות!] ועגבניות שרי עם מלח ובוניטו [דגים מיובשים יפניים].
את הידע על האוממי מנצלות מסעדות כדי ליצור מנות טעימות במיוחד - למשל סושי במטבח היפני שמשלב אצה עם דג, פסטה ראגו במטבח האיטלקי [בשר עם עגבניות]
וסטייק טרטר במטבח הצרפתי שמשלב בשר נא עם חלמון. בידע זה ניתן ורצוי להשתמש גם במטבח הביתי לשדרוג המנות ההמוכרות.
*ספרו של יאיר צוק בנושא אוממי יצא לאור השבוע.


 


מקווים שנהניתם!
עקבו אחר הפרסומים לאירוע הבא שלנו, שיתקיים בחודש נובמבר...

לרשימת הכותרות [חזור לעמוד קודם Print News ]



 תגובות פייסבוק
תגובות גולשים  תגובות גולשים [ 2 ]
empty image
[1]   ניר   ‏יום שלישי ‏08 ‏יולי ‏2014 09:43
תראו את עדלי!
איזה חמוד!


[2]   חנן   ‏יום שלישי ‏08 ‏יולי ‏2014 11:28
השף יאיר. תודה רבה ההרצאה הוסיפה לי הרבה ידע.


 

 שם:
 דוא"ל: (לא חובה)
 תוכן התגובה:
 הקלידו את המילה:
captcha  
[ מטרת בדיקה זו לחסום תוכנות פרסום ספאם ]


 החדשות הנצפות ביותר בחודש האחרון
מיצגים אומנותיים ברחבי הארץ למען החטופים מיצגים אומנותיים ברחבי הארץ למען החטופים

תכנון ועיצוב בית בסגנון כפרי II חשיפת מעצבים תכנון ועיצוב בית בסגנון כפרי II חשיפת מעצבים

פסטיבל הצילום הבינלאומי שתוכנן לנובמבר יידחה לאביב 2024 פסטיבל הצילום הבינלאומי שתוכנן לנובמבר יידחה לאביב 2024

לזכרו של האדריכל יורם בר סיני מקיבוץ בארי לזכרו של האדריכל יורם בר סיני מקיבוץ בארי

עקב המצב- כניסה חופשית למוזיאונים ברחבי הארץ עקב המצב- כניסה חופשית למוזיאונים ברחבי הארץ

קול קורא- קול העם יומן מלחמה קול קורא- קול העם יומן מלחמה

קולנוע סם שפיגל פתוח לכולם באולמות, בבית, בבתי מלון ובדרכים קולנוע סם שפיגל פתוח לכולם באולמות, בבית, בבתי מלון ובדרכים

זומו, המוזיאון שבדרך פתוח לכולם זומו, המוזיאון שבדרך פתוח לכולם

Shaping Spaces Together - Design Competition Shaping Spaces Together - Design Competition

ראיון עם אלרוד אדריכלים ומתכנני ערים ראיון עם ''אלרוד אדריכלים ומתכנני ערים''

שיפוץ ושחזור מוזיאון באיטליה שיפוץ ושחזור מוזיאון באיטליה

תכנון ועיצוב מטה חברה בברזיל תכנון ועיצוב מטה חברה בברזיל

סיפורי החטופים מוקרנים במוזיאון פתח תקווה לאמנות סיפורי החטופים מוקרנים במוזיאון פתח תקווה לאמנות

תערוכת יחיד בבית הנסן תערוכת יחיד בבית הנסן

תערוכה במוזיאון משה קסטל במעלה אדומים תערוכה במוזיאון משה קסטל במעלה אדומים


 

 

 






יצירת קשר ופרסום באתר

פרסום ב Archijob
יצירת קשר
שרותי השמה
קראו אודות אתר Archijob
חשיפת פרויקטים
שליחת חדשות
המלצות לשיפור
המליצו לחברים

חתימה על ניוזלטר

הוספת ארכיג'וב למועדפים

קביעת האתר כעמוד הבית

 

ארכיג'וב-סטודיו

קורס רוויט
Revit

קורס אוטוקאד
קורס סקצ'אפ
Sketchup

קורס ויריי לסקצ'אפ

קורס פוטושופ
קורס פוטושופ
לאדריכלים ומעצבים

קורס אילוסטרייטור
קורס אוטוקאד
תלת מימד

קורס עיצוב פנים
מכינה לעיצוב
מכינה לאדריכלות
הכנת תיק עבודות
קורס הום סטיילינג

לימודים וקורסים

לימודי אדריכלות
לימודי עיצוב פנים
תואר שני באדריכלות ועיצוב
לימודי עיצוב תעשייתי
לימודי תקשורת חזותית עיצוב גרפי
לימודי אדריכלות נוף
לימודי הנדסה אזרחית
מכינות לעיצוב ואדריכלות
לימודי אוטוקאד
לימודי פוטושופ
לימודי רישום וציור
לימודי צורפות
לימודי עיצוב אופנה טקסטיל
לימודי צילום

טיפ אוטוקאד

אנשי מקצוע

אדריכלים
מעצבי פנים
מהנדסי בנין
קבלני שיפוצים
אדריכלי נוף
מעצבים תעשיתיים
מעצבים גרפיים
מבצעי הדמיות
בוני מודלים
ניהול / פיקוח בניה

 

לוח המודעות

דרושים
חיפוש עבודה
לוח דירות - נדלן
קונים - מוכרים

 

חברות ומוצרים

ריצוף
דלתות
אביזרי אמבטיה
ריהוט
מטבחים
חלונות
ריהוט משרד
גינה ונוי
תאורה
עץ
ריהוט גן
קרמיקה
אלומיניום
אבן
חיפוי וציפוי
פרגולות
פרקט

 

פורומים

פורום אדריכלות
פורום בניה
פורום עיצוב פנים
פורום בניה ירוקה

פורום ריצוף
פורום אלומיניום
פורום צבעים וטיח
פורום מים
פורום מיזוג אוויר
פורום דלתות
פורום יבוא אישי מסין
פורום פרזול ועץ

פורום תאורה
פורום איטום בידוד אקוסטיקה
פורום גבס
פורום זכוכית
פורום חיפוי וציפוי
פורום שיש ואבן
פורום בית חכם אודיו-וידאו
פורום אנרגיה סולארית
פורום ריהוט משרדי
פורום תמ"א 38
פורום מדרגות
פורום מטבחים
פורום מיגון וממ"דים
פורום מחשבים ורשתות
פורום הדפסות ופלוטרים
פורום אוטוקאד
פורום הדמיות
פורום סקצ'אפ
פורום פוטושופ

 

 

האתר מנוהל באמצעות חברת ארכיג'וב עסקים בע"מ | כל הזכויות שמורות: איתי אלמוג-בר , אדריכל - יוצר האתר  2000 - 2020 ©
טלפון : 03-7467780 | דוא"ל :
webmaster@archijob.co.il  |  כתובת: ארכיג'וב עסקים  רחוב תובל 20 קומה 1 מתחם הקיבוץ רמת גן (מחוז תל אביב)
www.Archijob.co.il  |  www.Archifind.co.il  |  www.Archijob.biz  |  www.archijob-studio.co.il

Archijob Business ltd operates the Archijob website  |  All rights reserved : Itay Almog - Bar, Architect - Site creator  2000 - 2020 ©
phone: +972-3-7467780 | email:
webmaster@archijob.co.il  | address: Archijob Business , 20 Tuval st. Ramat Gan (Tel Aviv District)