אושר שיפוץ 1,000 בניינים בתל-אביבאושר שיפוץ 1,000 בניינים בתל-אביב || פרויקטים

פרויקטים - נכתב ב: ‏יום ראשון ‏18 ‏יולי ‏2021 כתב by Archijob6

עיריית תל אביב-יפו מעלה הילוך במאמציה לעודד בעלי בתים לשפץ את נכסיהם, ואישרה במועצת העיר חבילת תמריצים חסרי-תקדים לשיפוץ מבני המגורים. העירייה קבעה יעד של שיפוץ 1,000 בתים משותפים בשנה ויצירת מהפך בחזות מבני העיר תוך עשור, כאשר העירייה תשקיע במהלך 100 מיליון ₪. על ביצוע התכנית אמונה חברת ''עזרה ובצרון'', האמונה על הובלת ההתחדשות העירונית בעיר. התמריצים כוללים מענק של עד 5,000 שקלים לכל דירה וכן מענק של 10,000 ₪ במסגרת פרויקטים קהילתיים בבתים משותפים.

התמריצים המוגדלים הם רק צעד אחד בתכנית העירונית, אשר שמה לה ליעד לעבור מגישה של שנים שיפוצים ספורדיים ונקודתיים - לגישה של תחזוקה מקיימת. במרכז המדיניות העירונית יוצב ההיבט הקהילתי, הכולל את חיזוק תחושת השיתופיות בבית המשותף. על פי מחקרים שניתחה העירייה, תחושת השייכות והרצון להשקיע בסביבת המגורים עולה ככל שהתושבים חשים כי קשריהם הקהילתיים חזקים וחיוביים. לצד התמריצים, העירייה תאשר בחודשים הקרובים סל כלים נוסף הכולל גם הגברת אכיפה, יצירת סטנדרט שיפוץ אחיד ועוד.

בניין ברחבניין ברח
בניין ברח' בוגרשוב, לפני ואחרי. קרדיט צילום: דורון סהר

במסגרת חבילת התמריצים החדשה, כל בעל דירה יוכל לקבל מענק כספי בסך 5,000 ₪ לביצוע השיפוץ, אשר יינתן לאחר תחילת ביצוע העבודות. בנוסף, 50 הבניינים הראשונים בכל שנה שיפנו לקבלת מענק, ייהנו מהטבה מיוחדת בדמות מימון פרויקט קהילתי בשווי של עד 10,000 ₪ ברכוש המשותף. פרויקט זה יכול לכלול הקמת גינה, אבזור מחסן משותף, אבזור חדר אופניים ועוד. זאת ועוד: מבנים אשר יקבלו דרישה לשיפוץ לפי חוק העזר העירוני, יקבלו מענק כספי בגובה 20,000 ₪ לבניין, בכפוף לתחילת ביצוע תוך שישה חודשים.

עוד הוחלט, כי העירייה תסייע לוועדי בתים להתמודד עם סרבני שיפוץ, ובכל בניין שבו קיימת הסכמה של 70% מבעלי הנכסים לביצוע השיפוץ – העירייה תממן באופן זמני את חלקם של הסרבנים, כך שהשיפוץ לא יתעכב. על ביצוע התכנית אמונה חברת ''עזרה ובצרון'', האמונה על הובלת ההתחדשות העירונית בעיר.

במסגרת סקר שערכה לאחרונה התאגיד העירוני המופקד על תהליכי התחדשות עירונית ''עזרה ובצרון'' בנושא השפעת השיפוץ החיצוני על שווי הנכס, עלה כי ערך הדירות בבתים משופצים עלה בממוצע ב-3.4%. המחקר בוצע על ידי פירמת לוקר-שמעון כלכלה ושמאות מקרקעין בלמעלה מ-200 בניינים ששופצו בסיוע 'עזרה ובצרון' בין השנים 2016-2020.


חדשות - כותרות
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועהלמרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה

רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסחרענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח

מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו רות ולבנה מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו 'רות ולבנה' 

צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולהצבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה

נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל 

קולקציות 2026 אביבקולקציות 2026 אביב

דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום 

הגוונים החדשים באקריל - בלורןהגוונים החדשים באקריל - בלורן

מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוטמלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט

לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון 

הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בביתהצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית

אהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיותאהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיות

הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית 

עולם המטבחים: כל מה שרצית לדעתעולם המטבחים: כל מה שרצית לדעת

ט"ו בשבט בבית - אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבעט״ו בשבט בבית – אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבע


לכל כותרות החדשות


‎Archijob‎