ספרייה '' נטולת ספרים'' בקנדה | פרוייקט חו''ל
|| פרויקטים
שם הפרויקט הרשמי: Idea Exchange Old Office
מיקום: קיימברידג', אונטריו, קנדה
לקוח: עיר קיימברידג 'וחילופי רעיונות
תאריך ההשלמה: אוקטובר 2018
שטח: 18,686 sf [1,736 sm]
תקציב הבנייה: 11,130,000 דולר
הספרייה ''נטולת הספרים'' - Idea Exchange Old Post Office נבנתה כתוספת ארכיטקטונית למבנה הדואר העתיק בעיר קיימבריג' שבקנדה.
קיימברידג' אמנם נחשבת כעיר קטנה, אך יש לה מורשת ארכיטקטונית וספריה עשירה המספקת את ההקשר המושלם לפרויקט זה. סניף הדואר העתיק הוא אחד משלל מבנים היסטוריים הבנויים מלבנים ואבני גיר המצויות באיזור. כולל ספריית קרנגי לבנה ומפוארת, אחת משלוש ספריות שנבנו באזור במאה ה- 19 ואשר עשו שימוש מושכל בארכיטקטורה קלאסית על מנת להראות את ערכם של ידע ורעיונות יצירתיים.
סניף דואר ישן של Idea Exchange, קרדיט לצילום: טום ארבן
בפרוייקט Idea Exchange Old Post Office הפך סניף דואר מוזנח שנבנה בשנת 1885 לחלל ציבורי המציע לתושבי קיימברידג ''גישה חופשית למרחבי לימוד ויצירה ומרכז חדש למפגשים חברתיים.'' אל המבנה ההסטורי נוסף ביתן שקוף בן 9,000 מ''ר שצף מעל גדת הנהר ויוצר נקודת ציון מרכזית וחדשה לעיר. הארכיטקטורה הרב-ממדית של הבניין מתקשרת עם סביבתה מכל הצדדים, ומשלבת בצורה אינטליגנטית בין אדריכלות חדשה לישנה.
סניף דואר ישן של Idea Exchange, קרדיט לצילום: טום ארבן
המשרד הקנדי- RDHA יצר צורות מתוחכמות תוך שימוש בהתאמה אישית של חומרים. אלמנטים סטנדרטיים, כמו פסי תאורה וקירות גבס, טופלו בזהירות שיוצרת חלל ידידותי ומואר. סניף הדואר הישן של Idea Exchange הפך סמל של גאווה אזרחית והתקדמות בטכנולוגיות תקשורת [מעבר ממשרד הדואר למרכזיה דיגיטלית], כך גם מערכת הספרייה בקיימברידג', אשר מיתגה את עצמה מחדש בשנת 2015 כ-Exchange Idea.

סניף דואר ישן של Idea Exchange, קרדיט לצילום: טום ארבן
הכניסה ל''ארגז הזכוכית'' יוצרת התקדמות מרגשת במעלה גרם מדרגות המאפשר תצפית נוחה דרך קירות הזכוכית על הבניין ההיסטורי. התצפית מספקת מבט קרוב על בנייה ששוחזרה ללא רבב, תוך שהיא מוליכה בנינוחות את האורחים לתוך התוספת העכשווית שנבנתה מעל חומת הנהר. באזור זה מפוזרים איזורי ישיבה סביב שולחנות וטרקלין המציעים נופים עוצרי נשימה ומרהיבים על הסביבה. פתחי החלונות בבניין הישן הפכו כעת לכניסות אל תוך בית הקפה של חדר קריאה מאובזר, אליו מגיעים גשרים שיוצרים המשכיות לגשרים הבנויים מעל לנהר.
סניף דואר ישן של Idea Exchange, קרדיט צילום: סנג'אי צ'וחאן
ברצפה נפתחו פתחים המאפשרים לאור הטבעי ממעלה החלונות הראשיים להגיע למפלס התחתון, והם אף מחברים את תחושת הפעילויות שבאגף החתון ה ללב הבניין. טיפול יעיל ומדוייק בפרטים נשמר לאורך כל הפרוייקט, לדוגמה, דפוסי אבן בחזית בניין המורשת העניקו השראה לתבנית פריט קרמיקה בהתאמה אישית על הזגוגיות שמפחיתות את עליות החום, באופן דומה טופלו פריטים המספקים זרימת אוויר לשרתים ותנורי חימום. תקרת גבס מחוררת סופגת קול ומרככת את האחידות הוויזואלית של החלל.
במפלס התחתון, המשתמשים יכולים להשתמש בחללי סטודיו יצירתיי כגון - תיאטרון קופסא שחורה, סוויטות להקלטת קולנוע ואודיו, אזורי חלוקה למחשבים ניידים ומשחקים, וכלי נגינה הזמינים להקלטות והופעות. המפלס השני הוא מרכז גילוי לילדים, חדר מואר וגדול המצויד בשולחנות חכמים, ערכות לבניית רובוטים וקירות מובנים עם לגו, לייט ברייט ומגנטים. קונספט הערבוב בין ישן וחדש בא לידי ביטוי גם בחדר ישיבות / מרחב הוראה מזכוכית צפה, מרפסת גג חיצונית וגג ירוק משקיפים על הנהר, וגם מספקים מבט על גג הרעפים בניין המורשת ששוחזר זה עתה.
סניף דואר ישן של Idea Exchange, קרדיט לצילום: טום ארבן
אחד האיזורים מעוררי ההשראה במבנה, הוא איזור עליית הגג Makerspace - חלל צחור ובו סידור אלגנטי של מסבכי פלדה בצורת כוכב אשר הותאם כעת לשמש כרצועות תאורה. בין המסגרות הללו יצרו האדריכלים סטודיו מאובזר המצויד במערכת חיתוך לייזר, מדפסות תלת מימד, תחנות הלחמה, מערכת לחיתוך ויניל, מגהצים, מכונות תפירה ועץ , מתוך מחשבה של האדריכלים לשימוש עתידי בבניין.
סניף דואר ישן של Idea Exchange, קרדיט לצילום: טום ארבן
בציפייה לכך שבסופו של דבר הליכה בנהר תלך אחר שפת המים, הם חיפשו את שקע השלוחה עם לוחות אלומיניום, מלוטשים בגימור דמוי מראה, מחזקים את מערכת היחסים של הבניין עם סביבתו, ומעניקים להולכי העתיד סיבה להביט סביבם ולהתפעל.
סניף דואר ישן של Idea Exchange, קרדיט לצילום: טום ארבן

סניף דואר ישן של Idea Exchange, קרדיט לצילום: טום ארבן
סניף דואר ישן של Idea Exchange, קרדיט צילום: סנג'אי צ'וחאן
|
|
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה
רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח
מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב: סטודיו 'רות ולבנה'
צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה
נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל
קולקציות 2026 אביב
דווקא עכשיו: צאו החוצה מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום
הגוונים החדשים באקריל - בלורן
מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט
לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון
הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית
אהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיות
הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית
עולם המטבחים: כל מה שרצית לדעת
ט״ו בשבט בבית – אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבע