ראיון עם מעצב החללית ''בראשית'' אלכס פדואה - ראיונות
|| מאמרי דעה
ראיון עם מעצב החללית ''בראשית'' אלכס פדואה// ראיונות
בחודש פברואר השנה שוגרה החללית הישראלית הראשונה המתוכננת לנחות על הירח. את החללית ''בראשית'' עיצבו בסטודיו פדואה בעבודה צמודה עם צוות תכנון של מהנדסים ויזמים, צעירים ושאפתנים, אשר הפכו אותה לחללית הראשונה ששוגרה לירח כפרויקט שאינו ממשלתי.
שוחחנו עם המעצב התעשייתי אלכס פדואה על תהליך העבודה על הפרויקט היחודי הזה. פדואה הינו מעצב מנוסה, פרופסור במחלקה לעיצוב תעשייתי בשנקר ואף עמד בראשה בעבר.
החללית בראשית. עיצוב: פדואה דיזיין, גלעד דוידי ואלכס פדואה
איך הגיעו אליכם עם פרויקט עיצוב החללית? האם היה מכרז?
לפני כ-8 שנים קיבלנו טלפון משלושה בחורים צעירים בשם יונתן ויינטראוב, כפיר דמרי ויריב בש. נסענו למשרדון קטן בנמל תל אביב, שם הם הראו לנו הדמייה של משהו שנראה כמו דוד שמש או חבית עם שלוש רגליים. הם הסבירו לנו שהתחרות נקראת גוגל לונאר אקס פרייז, תחרות בינלאומית בה המשתתפים לא יכולים להיות ארגונים כמו נאס''א או רפאל. המטרה היתה לבחור צוות שיצליח לשגר חללית לא מאויישת ולהנחית אותה בשלום, להסיע אותה 500 מטרים ולשלוח תמונות מהירח. הזוכה עתיד היה לקבל 20 מליון דולר.
>> להמשך קריאת הכתבה לחצו כאן >>
|
|
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה
רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח
מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב: סטודיו 'רות ולבנה'
צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה
נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל
קולקציות 2026 אביב
דווקא עכשיו: צאו החוצה מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום
הגוונים החדשים באקריל - בלורן
מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט
לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון
הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית
אהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיות
הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית
עולם המטבחים: כל מה שרצית לדעת
ט״ו בשבט בבית – אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבע