התפתחות בעתירת עמותת האדריכלים נגד המדינה - מינוי לנציג העמותה
|| מאמרי דעה
התפתחות בעתירת עמותת האדריכלים נגד המדינה:
בעקבות העתירה מונו נציגי העמותה למועצה הארצית לתכנון ובניה
סוף טוב וראוי לעתירה שהגישה עמותת אדריכלים מאוחדים בישראל כנגד המדינה בדרישה למנות למועצה הארצית לתכנון ובניה אדריכל נציג העמותה לכסא הריק של האדריכל במועצה.
מאבק עיקש של כשנתיים וחצי שהובל על ידי אדר' פרופ' אלי פירשט - יו''ר עמותת אדריכלים מאוחדים בישראל ואדר' חיימי שניידר - חבר הנהלת עמותת האדריכלים, עם עורכי הדין גלעד שר ונעמי ווסטפריד שייצגו את העמותה בבית המשפט העליון, הגיע לסיומו.
ב 22.11.2016, כששר האוצר חתם על מינוי הנציגים עליהם המלצנו - אדרי ברוך יוסקוביץ' כחבר המועצה הארצית לתכנון ובניה ואדר' משה מרגלית כממלא מקום. בנוסף חתם השר גם על מינוי האדריכלים סופיה אלדור וחזי ברקוביץ' כממלאי מקום.
כזכור, עמותת האדריכלים עתרה לבג''צ לפני כשנתיים ומחצה [יוני 2014] בדרישה למנות למועצה הארצית לתכנון ובניה, אדריכל נציג העמותה לכסא הריק של האדריכל במועצה. העתירה הוגשה לאחר שבמשך 4 השנים הקודמות, המדינה התנערה שוב ושוב, בתואנות שונות ומשונות, מחובתה למנות אדריכל שיחליף את הנציג הקודם של האדריכלים שפרש עקב מחלה. וכך ב-7 שנים האחרונות, בתקופה הסוערת ביותר בתחום התכנון והבניה במדינה, מנעה המדינה מנציג מקצועי חיצוני ואובייקטיבי לקחת חלק בהחלטות הגוף התכנוני הבכיר ביותר במדינה.
עמותת האדריכלים מוסרת כי היא משוכנעת שהאדריכלים שמונו יתרמו רבות מניסיונם ויכולותיהם לתהליכי קבלת ההחלטות ואיכות ההחלטות בתקופה הרגישה בה אנחנו נמצאים.
|
|
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה
רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח
מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב: סטודיו 'רות ולבנה'
צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה
נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל
קולקציות 2026 אביב
דווקא עכשיו: צאו החוצה מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום
הגוונים החדשים באקריל - בלורן
מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט
לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון
הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית
אהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיות
הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית
עולם המטבחים: כל מה שרצית לדעת
ט״ו בשבט בבית – אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבע