מהפך לחזית בנין בשכונת גנגנאם, קוריאה - פרויקט חומהפך לחזית בנין בשכונת גנגנאם, קוריאה - פרויקט חו''ל || פרויקטים

פרויקטים - נכתב ב: ‏יום שלישי ‏18 ‏יוני ‏2013 כתב by Archijob4

מהפך לחזית בנין בשכונת גנגנאם, קוריאה // פרויקט חו''ל

מיקום: גנגנאם, סיאול, קוריאה
הפרויקט: שיפוץ חזית בניין
משך השיפוץ: 9 חודשים
פרוגרמה: הבניין כולל חנויות, משרדים ובית קפה
אדריכל: משרד אדריכלים MVRDV



ממש לפני ששיר הפופ הקוריאני ''גנגנאם סטייל'' הפך להצלחה בינלאומית לראשונה בהיסטוריה, וגנגנאם הפכה לידועה בכל העולם כשכונה שמהווה מקום בילוי יוקרתי בבירה הדרום קוריאנית סיאול, משרד האדריכלים MVRDV התבקש על ידי משרד הניהול WOON NAM, לאפיין מחדש בניין ברחוב יוקרתי בשכונת גנגנאם.

בניין Chunga, שבנייתו הושלמה בשנות ה 80, הפך במהירות לבעל מראה מיושן ברחוב האופנתי שמלא בחנויות דגל של חברות ענק יוקרתיות. בבניין צ'אנגה שוכנות מספר חברות, ולפני השיפוץ חזית האבן של הבניין נהרסה על ידי שלטי פרסומת של המותגים השונים שהתחרו על תשומת ליבו של עובר האורח. את קומת הקרקע של הבנין מאכלסת חנות אביזרי עור צרפתית, הקומות שמעל כוללות משרד מתכנני חתונות, חברת אחזקות ושני משרדי ניתוחים פלסטיים. הדיסקרטיות הנחוצה למשרדי הניתוחים הפלסטיים, דרשה אטימה הרמטית של חלונות הבניין בקומות אלה, דבר שגרע עוד ממראהו המיושן של הבנין.


חזית המבנה - לפני השיפוץ




הקונספט לחזית החדשה פשוט ומשכנע: צ'אנגה הוא בניין בעל זהות מרובה, ולכן עבר טרנספורמציה לחזית בעלת חלונות ראווה רבים ומגוונים, כך שלכל חנות שתיפתח בו יהיה מקום משלה לתצוגה. חזית המבנה הופכת כולה לפרסומת ובכך באופן פרדוקסלי נראית אמינה יותר.



מסגרות מקומרות ומחופות אריחי פסיפס לבנים נבחרו כאופציה הטובה ביותר למסגור הכמות הגדולה של חלונות הראווה, ונורות לד צבעוניות משנות את מראה הבניין במהלך היום והלילה.

עם השלמת השיפוץ הבנין נראה חדש לגמרי - בחלונות הגדולים שלו הודבקו מדבקות שקופות שמספקים אפשרות לשנות את זהות המותגים או לספק פרטיות בהתאם לצורך. תוספת של 10 אחוז בקומה האחרונה תהפוך לבית קפה עם מרפסות חיצוניות.



למשרד האדריכלים הוקצבו 9 חודשים בלבד להשלמת השיפוץ, שבמהלכו נוספה לבניין קומה נוספת. מה שהוסיף לבעייתיות היה השטח המצומצם של האתר - בניין בגובה 5 קומות על מגרש צר במיוחד.







אריחי הפסיפס של החזית, שבמבט מקרוב נראות כמו קצף ומרחוק נראות כמו אבן לבנה וחלקה, משמשות גם על המדרכה ובלובי.






חדשות - כותרות
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועהלמרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה

רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסחרענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח

מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו רות ולבנה מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו 'רות ולבנה' 

צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולהצבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה

נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל 

קולקציות 2026 אביבקולקציות 2026 אביב

דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום 

הגוונים החדשים באקריל - בלורןהגוונים החדשים באקריל - בלורן

מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוטמלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט

לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון 

הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בביתהצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית

אהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיותאהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיות

הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית 

עולם המטבחים: כל מה שרצית לדעתעולם המטבחים: כל מה שרצית לדעת

ט"ו בשבט בבית - אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבעט״ו בשבט בבית – אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבע


לכל כותרות החדשות


‎Archijob‎