''חומר פעיל'' 16-26 בפברואר, 2012. ההרשמה פתוחה עד 5 בפברואר, 2012.
בית הספר הידוע לאדריכלות, ה-AA, לונדון, יקיים בפברואר 2012 את הסדנה הגלובלית שלו - Global School - בתל אביב.
הסדנה ''חומר פעיל'' תחקור תשתיות מדבריות ברמת המאקרו ואמצעי ייצור ברמת המיקרו, בנקודת החיבור של טבע, טכנולוגיה והסביבה הבנויה. במעבדה בינתחומית ייפגשו אדריכלים, מהנדסים, מעצבי מוצר, אנשים מתחום הסביבה ותעשיינים. במעבדה, יהגו מערכות חדשות של תשתיות ושל אזורי פנאי טבעיים בנגב.
הסדנה פתוחה לסטודנטים ולאנשי מקצוע צעירים מהעולם כולו, בתחומי אדריכלות, תכנון עירוני, נוף ומקצועות נוספים.

כבר יותר ממאה שנים המדבור מוכר כבעיה סביבתית משמעותית, שהיום משפיעה על כ-36 מליון קמ''ר ועל יותר מ-1.3 מיליארד אנשים ברחבי העולם. ישראל, מדינה שיותר מ-60% משטחה הוא מדבר, היא אחת המדינות היחידות בעולם שהצליחה לבלום את המדבור וליצור סביבות חיים ירוקות במערכת אקולוגית צחיחה.
הסדנה ''חומר פעיל'' תלמד מהנסיון של ישראל בהנדסת מדבר ותחקור תשתיות סביבתיות בכמה רמות, החל מתשתיות אינדיבידואליות של השקיה וכדומה ועד למערכות שפורשות את התשתיות האלה על פני השטחים העצומים של הנגב.
באמצעות גישה שיטתית להקשר הסביבתי, בסדנה יפותחו אבות טיפוס ל''שתלים'' של התערבות בשטח - כזו שתהיה פתוחה להגיב לשינויים של כוחות הטבע.
משתתפי הסדנה יחקרו את השימוש בטכנולוגיות ייצור דיגיטלי ואת הפוטנציאל של חומרים חדשים ליצירת מרקמי תשתיות, תוך שיתוף פעולה בינתחומי של מומחים בתכנון פרמטרי, טכנולוגיות ייצור ולימודי סביבה.
הפעילות בסדנה תנצל טכניקות תכנון דיגיטליות וידניות, והמשתתפים יקחו חלק פעיל בחשיבה אלגוריתמית ופרמטרית ויבחנו תהליכי ייצור שונים.

הפעילות בסטודיו תובל על ידי צוות בינלאומי של מומחים ותכלול הנחיה בעבודה על תוכנות Rhino ו-Grasshopper. סדרה של מצגות יאפשרו סקירה של תיאוריה עכשווית, מקרי מבחן ויישומים מתקדמים. תוצרי הסדנה יוצגו בסימפוזיון סיכום בפני חוקרים מובילים, יצרנים ומבקרי עיצוב מרחבי העולם.
כמו כן, התוצרים יוצגו בתערוכה.
הסדנה פתוחה לסטודנטים לאדריכלות ולעיצוב ולאנשי מקצוע מרחבי העולם.
להרשמה עד ה-5 בפברואר 2012: [email protected]