תערוכה : כריהתערוכה : כריה || אקדמיה

אקדמיה - נכתב ב: ‏יום ראשון ‏06 ‏מאי ‏2007
תאריך הארוע: 9.5.2007 - 15.6.2007
כתב by Archijob2
 


כרייה
נורמה דרימר / ברלין
אמיר כהן / ישראל
תערוכת יצירות צילום ווידיאו ארט

מעשה הכרייה על פרשנויותיו השונות מהווה נקודת מפגש דרמטית בין שני אמני הצילום והוידיאו ארט, נורמה דרימר מברלין ואמיר כהן מישראל. בעוד שאצל נורמה דרימר מתייחסת הכרייה לתהליכי גילוי והסרה, הקשורים במוטיבים המקשרים לגוף והנפש, אצל אמיר כהן מודגשת הכרייה העצמית הפיזית אל תוככי האדמה - גם אם היא משמשת כמטפורה לחדירה אל מגירות הנפש שלו.

מוטיבים של זיכרונות העבר המהולים בעשייה אובססיבית בהווה, תמונות ואסוציאציות של חיים ומוות והמתח ביניהם, הם השזורים בין נימות התצלומים הנרקמים על ידי האמנים והמוצגים בתערוכה. הכרייה - על פי מילון אבן שושן - מוגדרת כ'חציבה, כחפירה והוצאת עפר מן האדמה'. בתערוכה הנוכחית חוברים שני האמנים אל הטבע, כורים שכבות שכבות של אדמה סמלית, כורים אותה באופן פיסי ומטאפיסי כאחד.

הכרייה מוזכרת ומתפרשת במקרא בכפל משמעות, דבר המעצים עד מאד את משמעותה. בספר שמות מוזכר 'כי יכרה איש בור' ובספר משלי מתוזכר 'כרה שחת בה ייפול' - כרייה זו מצוטטת כתהליך בעייתי עם סוף אפוקליפטי. לעומתה מוזכר בספר תהילים פרק ס' 'אוזניים כרית לי' במשמעות של הפתגם 'כרה אזן לפלוני' שמשמעותו יצר ערוץ של תקשורת עם הפלוני הניצב מולו. כפל משמעות זו בא לידי ביטוי גם בתערוכה הנוכחית. מצד אחד יש בבדיקת מעשה הכרייה על ידי שני האמנים תהליך של הבחנה ובדיקת העצמיות ויצירת הקשר של שניהם למקום ולאדמה בה הם חיים ושוהים, ומצד שני, יש בתהליך הכרייה משום התרסה אל הקורה בעולם שהקורה ממעל, אופציה לבדיקת בריחה והתכנסות אל תוככי גופה של אמא אדמה.

נורמה דרימר מרבה להתייחס אל האדמה והעפר כחלק מארבעת היסודות מהם מורכב העולם. יצירתה המתמשכת והמוצגת בשנים האחרונות במוזיאונים וגלריות ברחבי העולם כוללת סדרות של קולאז'ים ודימויים משולבים המורכבים מחלקים ומפרטים של תצלומיה אותם היא שוזרת באופן דיגיטאלי על הנייר חלקם מדפיסה על בדי קנווס. עולם המסורת ויהדות הדיאלוג המתמשך שלה עם מושגי עולם הקבלה מעניק תוכן עמוק למסעותיה המרובים אל עולמות הטבע והספרות. לצד כל אלה היא מרבה להשתמש בסמלים וקודים השאובים מעולם הספרות והמיתוס - חלקם באים לביטוי גם בסדרות סרטי הוידיאו המשלימים את יצירתה.

אמיר כהן עוסק מזה שנים בבדיקת משמעותו תפקודו וייצוגיו של הגוף האנושי בכלל והדקויות המתקשרות אל גופו הוא - בתוך המרקם המשפיע על חייו. מפרטי הגוף ואיבריו מוצאים ביטוי השוואתי בין חלקי נוף מונומנטאליים, תצלומי תקריב ניתנים לפרשנות מופשטת כמעט, וניתן למצוא בסדרות תצלומיו מובאות ויזואליות פיוטיות מצד אחד ומראות של טבע דומם הנאבק בטבע החי, מן העבר השני. לצד תהליך הכרייה הפיזית המפותח והמתפרש בתערוכה הנוכחית על ידי שני האמנים, ניתן לראות גם התייחסות סמלית למשמעותה של 'כריית נתונים' כמטפלת על פי הגדרתה בהפקת ידע ממאגרי נתונים גדולים. לצופה בתערוכה מועברת אינפורמציה אמנותית רחבה, חלקה ברור באופן ישיר ומידי, חלקה נותר כצופן עלום בליבו.
דורון פולק, אוצר התערוכה

פתיחה: יום רביעי, 9 במאי 2007, 19:00

נעילה: 15 ביוני 2007

האקדמיה לעיצוב ולחינוך ויצו חיפה
רח' הגנים 21, המושבה הגרמנית, חיפה
טל': 04-8562502

ימים ושעות פתיחה לקהל
א' - ה' 10:00 - 18:00, ו' 10:00 -14:00, שבת 10:00-14:00


קישורים:
מכללת ויצו
לימודי ארכיטקטורה, עיצוב אופנה, עיצוב גרפי וצילום

חדשות - כותרות
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועהלמרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה

רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסחרענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח

מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו רות ולבנה מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב:  סטודיו 'רות ולבנה' 

צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולהצבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה

נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל 

קולקציות 2026 אביבקולקציות 2026 אביב

דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום דווקא עכשיו: צאו החוצה  מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום 

הגוונים החדשים באקריל - בלורןהגוונים החדשים באקריל - בלורן

מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוטמלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט

לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון 

הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בביתהצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית

אהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיותאהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיות

הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית 

עולם המטבחים: כל מה שרצית לדעתעולם המטבחים: כל מה שרצית לדעת

ט"ו בשבט בבית - אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבעט״ו בשבט בבית – אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבע


לכל כותרות החדשות


‎Archijob‎