תערוכה : מסע על פני ימים
|| ארועים

מסע על פני ימים - שמואל (אלכסנדר) כץ
שמואל כץ, הצייר והמאייר הידוע, עוסק לעיתים בנושאים הקשורים לים ולחופיו. כמו בכל מהלך יצירתו, גם ציורי ורישומי הים שלו הם בבחינת מסירת עדות ממקור ראשון, דיווח של אמן-עיתונאי על אירועים שנטל בהם חלק או שהשקיף עליהם מקרוב. החוויה הראשונה של כץ הנקשרת לים היא של עלם צעיר בן עשרים, פליט מאירופה המנסה להגיע יחד עם ניצולים אחרים לארץ אל חוף מבטחים. הוא מגורש ע'י הבריטים למחנה המעצר בקפריסין. במחנה המעצר הוא רושם ומצייר ללא הרף, ואף מציג את העבודות בתערוכה שיכולה להיחשב כתערוכת היחיד הראשונה שלו. מאז, הביאו אותו נסיבות חייו, למפגשים נוספים עם הים, עם נמלים ועם ספינות. במסעות לארצות רחוקות (איראן ואתיופיה), בתור צייר המלווה את צה'ל במלחמותיו, וכסגירת מעגל - במסע ליווי של עולים מחבר המדינות על האנייה 'יסמין'.
הרישום הוירטואוזי השוטף, וההומור האופייני הפורץ מבין הקווים הם סימני היכר מובהקים המלווים את יצירתו של שמואל כץ מאז תחילת דרכו. אי אפשר לטעות ב'כתב היד' של כץ - הוא כל כך ייחודי ומובחן - בוטח, קולח, עשיר ומתנגן ותמיד מספר משהו בצורה פשוטה הקולעת אל לב העניין בחסכנות וביעילות. נטייתו מגיל צעיר לארכיטקטורה וכשרונו המוסיקלי באים לביטוי מלא ביצירותיו לאורך כל דרכו האמנותית. קשת הנושאים שבהם הוא מטפל היא רחבה. הוא מגיב בדרכו המיוחדת על אירועי השעה והתקופה וגם מוצא רגעים להתכנסות לירית מול מראות נוף שמרתקים אותו. האדם הוא תמיד במרכז יצירתו, וגם בנופים שעיקרם מבנים ארכיטקטוניים מרהיבים קיימת תמיד נוכחות אנושית זורמת וחמה. התערוכה כוללת איורים, קריקטורות וציורים.
שמואל כץ הציג עשרות תערוכות בארץ ובחו'ל. יצירותיו זיכו אותו בפרסים בארץ ובתערוכות בינלאומיות. למעלה מ-30 ספרים ומונוגרפיות שלו ראו אור בהוצאות שונות בארץ ובחו'ל. בנוסף להם אייר עשרות ספרי ילדים. ב - 1984 הופיע בול הדואר 'דירה להשכיר' כהערכה לפעילותו כמעצב ספרי ילדים.
פתיחה: מוצ'ש, 11 במרץ 2006
מוזיאון הימי הלאומי בחיפה
אלנבי 198 חיפה
טל': 04-8536622
ב', ד', ה' 10:00-16:00 ג' 16:00-20:00 ו' 10:00-13:00 שבת 10:00-15:00
|
|
למרות הכל: ענף האדריכלות והעיצוב בתנועה
רענון אביבי לבית: מבצעים והשקות לפסח
מול הכנרת: בית שמרגיש כמו חופשה - אדריכלות ועיצוב: סטודיו 'רות ולבנה'
צבע כאמירה של שמחה: השפה האופטימית של סטודיו טולה
נשים שיודעות לבנות, לעצב ולהוביל
קולקציות 2026 אביב
דווקא עכשיו: צאו החוצה מאת שי דוד, מעצב נוף, כרכום
הגוונים החדשים באקריל - בלורן
מלון בוטיק פרטי: דירה בראשון לציון שעוצבה כפרק חיים חדש - מעצבת פנים שני חיוט
לא רק עיצוב - יצירה מחדש של בית - מעצבת פנים גלית ששון
הצד השמח של העיצוב: הבחירות שעושות חג בבית
אהבה על שרטוטים: כשהשיפוץ הופך למבחן הזוגיות
הוא רצה מודרני. היא חלמה כפרי. והמעצבות? מצאו דרך שלישית
עולם המטבחים: כל מה שרצית לדעת
ט״ו בשבט בבית – אדריכלות ועיצוב כדרך חיים המחוברת לטבע