המונח ''גשרי קור'' מעט מבלבל. מתכננים רבים נוטים לחשוב כי בידוד גשרי קור חשוב רק באקלים קר. בפועל גשרי קור מאפשרים לחום ''לברוח'' החוצה בחורף, או ''להיכנס'' פנימה בקיץ, ובכך פוגעים בנוחות האקלימית בבית, וגורמים לנו להפעיל יותר את אמצעי מיזוג האוויר. גשרים תרמיים הם חלקים במעטפת הבניין, העשויים בדרך כלל מבטון (קורות, עמודים, חגורות, ממ''ד וכדומה). בטון הוא חומר בעל יכולות גבוהות יחסית להולכת חום, ולכן אותם אלמנטים מבטון אשר אינם מטופלים נכון מבחינת אמצעי בידוד, פוגעים בבידוד הבית.
לפי התקן לבידוד תרמי (ת''י 1045) אנחנו מחויבים לטפל בכל גשרי הקור במבנה, ללא קשר לסוג הבלוק, ובכל אזורי האקלים בארץ . גם השימוש בבלוקים מבודדים מאוד, דוגמת איטונג, אינו פוטר אותנו מטיפול בגשרי הקור.
עם זאת, ולמרות המודעות העולה לנושא, ניתן עדיין לראות מבנים רבים בבנייה רוויה ובבנייה פרטית בהם נעשה טיפול לקוי או חסר בגשרי הקור.
טעויות נפוצות הן - טיפול רק בחלק מגשרי הקור, למשל טיפול בעמודים והזנחת החגורות ו/או הממ''ד, או בידוד ברמה לא מספקת ע''י שימוש בחומרים שאינם מבודדים מספיק טוב.
שיטות לטיפול בגשרים תרמיים
השיטה המוכרת והנפוצה ביותר היא ע''י שימוש בקלקר. בשוק קיימים מספר חומרים כדוגמת הקלקר, במשקלים, איכויות ורמות בידוד שונות.
השימוש הנפוץ ביותר היה ע''י לוח קלקר בעובי 2 ס''מ שהוצמד לאלמנט בטון בעובי 20 ס''מ, פרט זה הוביל לשימוש בבלוק בעובי 22 ס''מ על מנת ליצור קיר מישורי ואחיד כלפי חוץ.
עם ההחמרה בדרישות התקן, במרבית המקרים 2 ס''מ קלקר אינם מספיקים בכדי לעמוד אף בדרישות המינימום של התקן. במקרה זה מומלץ להשתמש בקלקר בעובי 3 ס''מ לפחות ולעבור לבלוק בעובי 23 ס''מ על מנת לשמור על קיר ישר. על מנת לאפשר מקסימום גמישות ונוחות מייצרת איטונג בלוקים בעוביים שונים כסטנדרט ובהתאם לדרישות המתכנן. באופן זה יש אפשרות לעשות שימוש גם בבלוקים במידות לא סטנדרטיות, כמו בלוק בעובי 24 ס''מ.
לפרטים נוספים ולחישוב ערכים תרמיים ועמידה בתקן לפי אזורי האקלים ניתן לפנות למחלקת קשרי מתכננים באיטונג 04-6178807.

------------------
לפרטים נוספים אודות מוצרי איטונג >>> לחצו כאן