לחצו על התמונות הקטנות להגדלה
|
מגדל התפר (The Stitched Tower) הוא פרוייקט המיועד להבנות בפינת דרך בגין ורח' ערבי נחל בתל אביב- -יפו. מדובר באיזור המהווה תפר המחבר בין הערים תל אביב-רמת גן וגבעתיים. מדובר באחת הצמתים המרכזיות והעמוסות באיזור תל אביב, וברור כי בעתידתהיה עמוסה אף יותר בעקבות הבניה המאסיבית באיזור.
במהלך תכנון המגדל, למדה הסטודנטית יובל נגר את תכניות המתאר העתידיות, ותכננתה את הפרוייקט על פי תהליכים עירוניים המתוכננים באיזור כגון - הרכבת התחתית, פארק קירוי האיילון וצפיפות האוכלוסייה ההולכת וגדלה. נגר ניסתה לחשוב על מכלול פרטים רחב על מנת ליצור מגדל חדשני שיעמוד במבחן הזמן והסביבה המקיפה והמתפתחת.
המגדל שתכננה יובר נגר הינו בניין היברידי מרובה שימושים בן 80 קומות. בבניין מרכז מסחרי, תחנת מטרו, משרדים, מגורים ומלון. בנוסף לתכנון, התמקדה הסטודנטית בשילובי חומרים ובטכנולוגיות מתקדמות כאשר חלק מהתוצאות שולבו לעומק בפרויקט:
קונסטרוקציה תפורה מסיבי פחמן-
סיבי פחמן ידועים כחומר עמיד, קל משקל וחזק במיוחד. על מנת לתת לו עובי, נוקשות, וחוזק רב יותר, בחרה נגר לשלב אותו עם Nomex בצורת חלת דבש על מנת לסייע גם בבידוד האקוסטי. מילוי וחיבור לוחות הרצפה ולוחות הקיר, הבנויים מנומקס, יבוצעו על ידי תפירת בד פחמן בין החלקים. מדובר בטכנולוגיה חדשנית המסייעת בחיסכון זמן הבנייה, חיסכון במשקל המבנה ומאפשרת ייצירת בנייה חזקה ובטוחה יותר מכפי שאנו מכירים היום.
פאנלים מחומר ETFE-
ETFE הוא חומר פולימרי עמיד במיוחד לקרינה וקורוזיה המגיע כפאנלים שיכולים להחליף את השימוש בזכוכית. הלוחות יכולים להיות שקופים או שקופים למחצה, הם חזקים משמעותית מזכוכית, יכולים להגיע למפתחים גדולים יותר פי 7 ומשקלם עבור 1 מ"ר הוא רק 1% ממשקל זכוכית. בנוסף, ETFE הוא חומר בידוד מעולה (תודות לשכבות האוויר הקיימות בו), ועלות התקנתו נמוכה יחסית.
לוברים עם תאים פוטו-וולטאים-
תפיסתה של נגר אומרת כי יש צורך לתת את הדעת על תכנון החזית על פי תנאי האקלים שלה. בחזית הדרומית, בחרה לשלב לוברים אופקיים עם חיישנים אור אשר יודעים לזהות כאשר השמש מאירה לכיוון החזית. בעת זיהוי השמש, הלוברים נסגרים ובכך מונעים מאור וחום השמש לחדור ולחמם את החלל. בנוסף, בעת סגירת הלוברים, חשיפת הלובר לשמש מנוצלת לייצור חשמל לבניין על ידי תא פוטו וולטאי המורכב על הלובר. ייצור האנרגיה מתרחש הודות לתא הפוטו וולטאי, אך החדשנות בתא זה הוא שילוב של גראפן בתוכו המאפשר להפיק לפחות 20% יותר חשמל מתא רגיל. כמו כן, התא יכול לפעול בחורף היות והגראפן מעביר אור בצורה מצויינת ועל כן מסייע לתא להיות יעיל גם בימים גשומים, בהם כמות האור פחותה באופן משמעותי.
|