לחצו על התמונות הקטנות להגדלה
 1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  7 |  8 |  9 |  10 |  11 |  12 | | | |
|
GUILT צילום: מירי דוידוביץ הפרויקט GUILT נבחר לפרויקט המצטיין של המחלקה לעיצוב פנים במכון הטכנולוגי חולון.
הפרוייקט נקרא GUILT והוא עוסק במערכת היחסים המורכבת בין אוכל ורגשות אשמה. יצרתי "אובייקטים זמניים" הנראים ככלי הגשה מזכוכית מנופחת בהשראת צמחים טורפים, אך בפועל עשויים מתערובת של סוכר לבן וסירופ תירס.
הפרויקט מנסה להעביר את התחושה המורגשת אצל אכלנים רגשיים, אנשים אשר אוכלים את הרגש במקום לנסות ולהתמודד איתו, לפני ואחרי אכילת דבר הגורם לתחושת אשמה- הרגע שבו רואים משהו מפתה ומזמין שמאמינים שיגרום לתחושה טובה ופתרון הבעיות ועד ההבנה שרגשות השמחה והנחמה הם זמניים וחולפים, וכל מה שנשאר הם רגשות האשמה.
ההחלטה שלי להשתמש בחומר גלם שיודע להשתנות הייתה מתוך מחשבה שאני רוצה לייצר משהו שמצד אחד נוכח ונראה כמו זכוכית שהיא אחד מהחומרים העמידים ביותר בטבע אך עם הזמן הולך ונעלם, ולכן הסוכר היה חומר הגלם הטוב ביותר לזה, כי הוא ההיפוך המוחלט של הזכוכית. הצלחתי לייצר אובייקט שנראה כמו זכוכית אך בפועל הוא הולך ונעלם עם הזמן, שזה בדומה לרגשות השמחה והנחמה שעם הזמן הולכים ונעלמים והופכים לרגשות אשמה. היה לי חשוב מאוד ליצור פרויקט קונספטואלי מצד אחד אבל תודעתי מצד שני ולהעלות את המודעות של אנשים לנזקי הסוכר.
ההשראה לפרויקט היא צמחים טורפים. בשלבים הראשונים כשיצרתי אובייקט שכזה מסוכר, הוא ממש הזכיר לי את השיניים של הצמח הטורף דיונאה שבנוי כך שיש לו שתי אונות ובקצה שלהן יש שינים, ובעצם זה מנגנון הלכידה שלו. בדומה לסוכר, שניהם מפתים את הטרף באמצעות המראה, הטעם והריח שלהם וברגע שלוכדים אותו הוא נעלם פנימה.
לכן הגדרתי את הסוכר כ"הטורף חדש", הוא יודע לפתות אותנו בכל מני צבעים וצורות, וממש כמו סם אפשר גם להתמכר אליו, והוא מהווה את אחד מגורמי הסיכון המשמעותיים ביותר למחלות לב, השמנה וסוכרת. ישנם בשוק ממתיקים מלאכותיים שמהווים תחליף זול יותר לסוכר אך בפועל מזיקים לא פחות ממנו. כמו סירופ תירס, שנשמע כדבר תמים אבל בפועל משמש את רוב תעשיות יצור המזון ונמצא בהרבה מן האוכל והשתייה המתועשים כמו קולה, קטשופ, חטיפי בריאות ועוד.
|