במסגרת שיפוצי הקיץ למוסדות חינוך בירושלים, עוברים בתי ספר נבחרים "מתיחת פנים" משמעותית מתוך מגמה להצעיד אותם אל העידן הנוכחי והעתידי ולהופכם לרלוונטיים.
התיכון ,ע"ש טדי קולק בפסגת זאב, נבנה בשנות התשעים של המאה הקודמת ומאז לא שופץ כלל. לאחר שהוחלט על חידושו, ניתנה למשרד האדריכלים BE ההזדמנות להיות המתכננים ומעצבים של הפרוייקט ולחדש את פניו של בית הספר המיושן.
טרם החידוש "סבלו" החללים המשותפים מאפרוריות יתר ומדלות באובייקטים המזמינים מפגש ושהייה. כדי לשנות את מהותם של החללים הציבוריים בחרו BE אדריכלים בעיצוב נועז ובצבעוניות חמה ועכשוית. כל המעברים בין חדרי הכיתות חודשו גם הם כדי ליצור המשכיות. מעבר לצבעוניות זכו חללי המפגש ביחידות ריהוט מעניינות ורב שימושיות שתוכננו במיוחד כדי לאפשר אינטראקציה חברתית לתלמידים כאשר הם מחוץ לכיתות הלימוד.
בכל חלל מפגש נבנתה במה מדורגת ומוגבהת המאפשרת ישיבה והתכנסות. על הבמה עצמה מוקמו שני אובייקטים המזמינים ישיבה אינטימית יותר ומהווים אלמנטיים עיצוביים בפני עצמם המגדירים את החלל סביבם. הרצפה באזור הבמה, הקירות והתקרה נצבעו בגוון דומה ודומיננטי על מנת לחזק את חווית השהות מחוץ לכיתה.
התקרה באזור הבמה כוסתה פאנלים מרשת אקספנדד, התלויים במרחק מה מתחת לתקרת הבטון. הרשת מאפשרת הנחה של אלמנטים אקוסטים על מנת להתמודד עם הרעש הנגרם בעת התכנסות מספר רב של תלמידים בו זמנית.בנוסף לכך, מאפשרת תקרת הפנלים מרשת האקספנדד תליית של מערכות גופי תאורה על פסי צבירה וספוטים ובכך לשוות למקום מראה צעיר ועכשווי.
הגוון מאזור המפגש "זולג" לעבר המעברים ומחייה גם אותם כאשר בכל מעבר רק צד אחד (צד דלתות הכניסה לכיתות) נצבע בגוון הנ"ל והצד השני חופה בלוחות פי.בי.סי קשיחים המבטיחים תחזוקה קלה וניקיון .
לוחות או.אס.בי (שבבי עץ גסים המודבקים אחד לשני לכדי לוח ומהווים בד"כ לוחות תשתית לבנייה בדומה ללוחות לגבס) הותקנו במרחקים קבועים בינות לוחות הפי.בי.סי על מנת לאפשר תליית עבודות ותמונות במידת הצורך, דבר שלא ניתן לבצע על לוחות הפי.בי.סי.
אין ספק כי בית הספר זכה ל"מתיחת פנים" שהופכת אותו צעיר, עכשווי ונעים לשהייה יומיומית.
|