לחצו על התמונות הקטנות להגדלה
 1 |  2 |  3 |  4 |  5 |  6 |  7 |  8 |  9 |  10 |  11 |  12 |  13 |  14 |  15 |  16 |  17 | |
|
מסעדת ''עד העצם'' המתפרשת על פני שטח רחב ידיים בקניון הפתוח בכפר סבא הירוקה, אחות צעירה למסעדת "עד העצם" בהרצליה, המותג הותיק הקיים מאז שנת 1988.זוהי גרסא מעודכנת ועכשווית לחווית בילוי ואכילה במסעדת בשרים.
המעצבות אירית וילנסקי ואביטל אבקסיס מסטודיו אינסיידאאוט, המתמחה בעיצוב פנים לעסקים, שעיצבו בין היתר את כל סניפי "עד העצם אקספרס", קיבלו לידיהן את תכנון ועיצוב הסניף החדש של מסעדת ''עד העצם''.
פיתוח הקונספט למסעדה החדשה נולד מתוך מחשבה על יצירת שפה חדשה לרשת ותיקה; שפה מתוחכמת ובוגרת, שתתקיים במקביל ובהתאמה לזו של רשת האקספרס ובו בזמן תציע חוויה הנשענת על נסיונה של מקבילתה בהרצליה. הקונספט העיצובי הנבחר נשען על עיצוב של מסעדות בשר וסטייקים, מהדהד מסבאות אמריקאיות ודיינרים ויחד עם זאת נותן פרשנות עדכנית, קלילה ואלגנטית. מתוך היכרות עם לקוחותיה של המסעדה בהם משפחות וקבוצות רבות, יצר הסטודיו מגוון אזורי ישיבה הן בפנים והן בחוץ המאפשרים אירוח החל מאירועים קטנים ועד מפגש זוגי אינטימי.
מבחינה תכנונית, המטבח, אשר נמצא בגב המסעדה פורץ החוצה דרך מחיצת ברזל אל אזור הישיבה ומאפשר ללקוח להיחשף למלאכת הבישול וההכנה. תעלות נירוסטה מבריקות, תנורים, מקררים ומעשנת בשר אחת אשר מוקמו בחיבור בין הבר למטבח הם לב ההתרחשות ההומה של המסעדה, ותורמים לאווירה תעשייתית ודינמית. הצבת מקרר בשר טרי למכירה ישירה ללקוח בקצה הבר ממשיכה את החיבור והגילוי המלא בין המסעדה ללקוח. גרפיקה על גבי אריחי קרמיקה לבנים באזור הבר מציגה את נתחי הבשר השונים, אלמנט עכשווי וטרנדי בתחום המסעדות העולמי ומשמש כאן כמרכיב דקורטיבי ואינפורמטיבי.
בין המסעדה והמטבח ניצבת מחיצה גדולה העשויה מיחידות ברזל שחור, בעלות דלתות רשת, ובהן פחיות בגדלים שונים המוארות על ידי תאורה אחורית. למחיצה, אשר משמשת כהפרדה בין פעילות המטבח האחורי למסעדה, יש נוכחות ויזואלית רבה בחלל והיא משמשת לאחסון פונקציונלי בחלקה התחתון, לתצוגה בחלקה העליון וגם למעבר לאיזור התפעולי דרך דלת ברזל שחורה.
אריחי גרניט פורצלן משושים בשני צבעים אשר הוטבעו ברצפת הבטון המוחלק תוחמים ויזואלית את אזור הבר ונותנים לו תחושה פרטית יותר. דלפק הבר הכפול מאבן קיסר שחורה מאפשר ישיבה נוחה ואינטימית אך גם קשר ישיר בין הלקוח לעובדי הבר. לצד המעבר למטבח נמצאת עמדת מלצרים גדולה מעץ אלון מבוקע המתחברת לאווירה המחוספסת של המסעדה. ברחבי המסעדה מוקמו ספסלי עץ צבוע, לצד כיסאות המשלבים עץ וברזל צבוע ושולחנות עשויים בטון או עץ במסגרת ברזל שחור. ספסלי העץ ממשיכים למרפסת המקורה, בה ניתן למצוא גדלים שונים של שולחנות המאפשרים מפגשים שונים.
הבחירה בחומרים בעלי קונוטציה תעשייתית כמו בטון, ברזל וזכוכית אשר מתקיימים לצד חומרים ארציים כמו עץ לצורותיו השונות ופח חלוד, מאפשרת ביטוי הקונספט העיצובי ויצירת אווירה מחוספסת אך חמה. עמודים קונסטרוקטיביים שהיו קיימים בחלל חופו בבטון ונעטפו בלוחות של פח חלוד עליהם חרוץ סמל המסעדה באמצעות חיתוך לייזר.
חלק מקירות המסעדה חופו על ידי קרשי עץ מפירוק המעניקים תחושה של חומר גולמי ולא מעובד.הצבעים שנבחרו משלימים אתה מראה הכהה והנינוח. גופי תאורה, שעוצבו במיוחד לפרויקט על ידי סטודיו אינסיידאאוט, יוצרים אווירה נעימה ומזמינה ובו בזמן ממשיכים אתה קו העיצוב יש מאפיין אתה מסעדה.
לדברי המעצבות, אירית ואביטל, התהליך כולו, משלב התכנון הראשוני ועד פתיחת המסעדה ארך כתשעה חודשים והיה עבורן מהנה ביותר; ''תענוג לעבוד על פרויקט במימדים כאלה בו ניתן ליצור שפה ויזואלית שלמה ולהביא לידי ביטוי את היצירתיות שלנו, הן תכנונית והן רעיונית''.
|