ב-22 בדצמבר 2021, ייפתחו שעריו של החלל החדש של גלריה גורדון בירושלים. זהו מהלך יוצא דופן והפעם הראשונה שגלריה תל אביבית - אחת הוותיקות והמצליחות שבהן - פותחת חלל נוסף בבירה. החלל החדש יושק בשתי תערוכות יחיד, של עופר ללוש ושל אביבה אורי. בהמשך יוצגו תערוכות יחיד של אמני הגלריה.
גלריה גורדון הוקמה ב-1966 בתל אביב על ידי ישעיהו [שעיה] יריב. שמה ניתן לה על שם הרחוב הראשון שבו פעלה – רחוב גורדון במרכז תל אביב. עוד מימיה הראשונים עבדה עם האמנים המרכזיים והמשפיעים ביותר בסצנה המקומית כמו רפי לביא, אביבה אורי, יוסף זריצקי, אורי ליפשיץ ועופר ללוש ועוד. ב-2004 עברה הגלריה לידיו של אמון יריב, שמנהל אותה עד היום. היא חזרה להציג תערוכות של אמנות עכשווית מקומית, והפכה לאחת הגלריות המסחריות המשפיעות בישראל, והבעלים של אחד מעשרת האוספים הפרטיים הגדולים ביותר של אמנות ישראלית בישראל. המחשבה על פתיחת חלל נוסף בירושלים מלווה את בעל הגלריה אמון יריב כבר שנים רבות, עוד מאז היותו סטודנט במחלקה לצילום בבצלאל. ירושלים לא חפה מסצנה אמנותית: החל ממוזיאון ישראל, דרך בצלאל, האוניברסיטה העברית וביוזמות אמנותיות עצמאיות כמו גלריה ברבור, אגריפס 12 והמפעל. חלל הגלריה החדש ממוקם באזור התעשייה מרכז ספיר, בצידה הדרום-מערבי של העיר, אזור שמזכיר את קרית המלאכה התל אביבית, שהפכה כבר מזמן למוקד עלייה לרגל לחובבי אמנות. מדובר באזור משופע מבני תעשייה גדולים, שמאכלסים ברובם עסקי תעשייה זעירה, אבל יש בתוכם גם כמה סטודיואים של אמנים, ישיבות וגם 'אמן' – השלוחה החרדית של בצלאל שנמצאת ממש בצמוד לגלריה החדשה, בקומה השלישית של בניין מספר 3.
 גלריה גורדון בירושלים, קרדיט צילום: גדעון לוין
 עופר ללוש, לא כותרת, 2021 קרדיט צילום: גלריה גורדון
 אביבה אורי, ללא כותרת, קרדיט צילום: אבי חי
במרכז התערוכה ''עופר ללוש, עבודות חדשות'', ניצב פסל ברונזה מונומנטלי בשם ''החיבוק'', שצבעו דמוי העץ והאדמה משתלב באופן מושלם עם הבניינים התעשייתיים שנגלים דרך חזית הגלריה השקופה. לצד הפסל יציג ללוש 9 תבליטים קטני ממדים שמתארים את תהליך היצירה של הפסל מזווית שונות. ''מוות בשטחו של אלוהים'', תערוכתה של אביבה אורי, מציגה 10 עבודות אייקוניות שלה ,החל משנות ה-60 ועד למותה ב- 1984. אורי, הנחשבת בעיניי רבים לאם הגדולה של האמנות הישראלית, התוותה באמצעות הציור שלה עמדה נפשית, רוחנית ומטאפיזית לדורות של אמנים ואמניות אחריה.
תערוכות יחיד בגלריה גורדון בירושלים פתיחה: 22 בדצמבר, יום ד', בין השעות 18:00-22:00 נעילה: 2.2.22
בגלריה גורדון, בניין 3, קומה 3, מרכז ספיר ירושלים
|