מדיה-קומפאס היא חברה לייעוץ ותכנון מערכות מולטימדיה, תקשורת ובקרה, בין לקוחות החברה נמנים מוסדות וארגונים מובילים במגזר הציבורי, באקדמיה ובתעשייה. החברה הוקמה ע''י דובי זנדמן, אשר משלב את נסיונו העשיר במדיה-קומפאס לאחר שכהן במשך שנים רבות כאחראי על תחום תכנון התשתיות באגף השרות של חברת יבמ.
כיום, לא ניתן אפילו לדמיין בניינים ללא מערכות טכנולוגיות מורכבות. הדבר נכון לכל מבנה, הן בבתים פרטיים וכמובן במבנים וקומפלקסים גדולים. מערכות המיחשוב, התקשורת והמתח הנמוך מתכנסות ומשתלבות לכלל מערכת אחודה על גבי רשת התקשורת – Unified Communication. תכנון וניהול פרויקטים טכנולוגיים הכוללים שילוב מערכות מידע, מולטימדיה, תקשורת, אבטחה ובקרה דורש התמחות מעמיקה בכל הדיסציפלינות, וראיה כלל מערכתית – טכנולוגיה, ארגונומיה ואדריכלות.
 מוקדי בקרה, צילום באדיבות : מדיה - קומפאס
מתודולוגיית התכנון של מדיה-קומפאס בנויה על הבנת צורכי הלקוח והמשתמשים, הצרכים הפיזיים של חלל ומקום, והטכנולוגיה. מומחיות החברה היא שילוב כל הטכנולוגיות לפתרון מוכלל והטמעתו ביחד עם האדריכלים תוך מציאת שביל הזהב שיכלול את הפן הטכנולוגי, האנושי, העסקי והעיצובי, תוך שמירה על התקציב. כל אלה, הופכים את העבודה שלנו ליותר יצירתית, יותר מתוחכמת והרבה יותר יעילה. התהליך כולל תכנון מפורט של כל המערכות ושילובן, הנחיות למתכננים האחרים, הכנת מכרזים, ליווי וניהול הפרויקט, ועד הכנת תכניות לרבות תכנון הריהוט הייעודי כגון דוכני מרצים, שולחנות תלמידים, שולחנות לחדרי ישיבות וכד'.
 מוקדי בקרה , צילום באדיבות : מדיה - קומפאס
מרבית הפרויקטים של מדיה קומפאס הם קומפלקסים מודרנים ועתירי טכנולוגיה של בניינים בני אלפי מטרים רבועים באקדמיה, מערכות הביטחון, בתעשייה ומבני ציבור. ככל שהמבנה גדול ומורכב יותר, הערך המוסף שלנו – תכנון מרוכז של כל המערכות ושילובן תחת קורת גג אחת, בא לידי ביטוי. מהצד השני נמצאים פרויקטים ייחודיים של מבנים לשימור, בהם האתגר הוא בעיקר כי בניינים לשימור מטבעם הם מבנים ישנים, ואנו צריכים להתמודד עם הדרישה לשמר בקפדנות על הניראות והצורה המקוריים מחד, ושילוב האמצעים הטכנולוגיים, בעיקר אמצעי מולטימדיה שונים, מאידך.
בשנים האחרונות סימנו כמה פרויקטים מורכבים ובהם:
המכון הגיאולוגי ומכון הסיסמולוגי –בקמפוס החדש שהוקם בגבעת רם. התכנון כלל את כל מערכות המחשוב, התקשורת והמולטימדיה. התכנון שילב אמצעים מיוחדים לרציפות התפקוד וההמשכיות העסקית, הגנה במקרה של רעידות אדמה, וכלל גם את מרכז הבקרה של המכון הסיסמולוגי, המשמש כמרכז הבקרה הלאומי בזמן רעידות אדמה. היקף הפרויקט למעלה מ20,000 מ'ר.
 המכון הגיאולוגי ומכון הסיסמולוגי, צילום באדיבות : מדיה - קומפאס
 המכון הגיאולוגי ומכון הסיסמולוגי, צילום באדיבות : מדיה - קומפאס
המערכות במרכז לחקר המוח בגבעת רם - המבנה הראשון בישראל בתכנונו של האדריכל נורמן פוסטר. הבניין כולל אודיטוריום, כיתות, מעבדות ומרכז חישובים עבור מערכת 'מחשב על' המיועדת למחקר עתיר החישובים הנדרש בחקר המוח. כיום אנו נמצאים בעיצומם של כמה פרויקטים גדולים מאד, וביניהם מרכזי מחשוב ענקיים עבור מערכת הביטחון, מרכז לסימולציות רפואיות באוניברסיטת בן גוריון ומרכזי שליטה ובקרה בחו'ל.
 מוקדי בקרה בקמפוס החדש שהוקם בגבעת רם, צילום באדיבות : מדיה - קומפאס
הדיפו של הרכבת הקלה בירושלים – קומפלקס בן למעלה מ100,000 מ'ר שיכנס את כל מערך התחזוקה, שליטה ובקרה וניהול מערך הרכבות. בפרויקט כזה אנחנו מביאים למקסימום את היכולות שלנו לתכנון משולב של כל המערכות: מרכזי בקרה לניהול תחבורה ותנועה, קירות וידאו, מערכות מולטימדיה למרכז מבקרים ואולם הרצאות, אולמות דטה-סנטר עם אמצעי גיבוי ושרידות לרבות עמידות ברעידות אדמה ומערכות האבטחה השונות.
 דיפו הרכבת הקלה, הדמיה באדיבות ארונסון אדריכלים.
אולם הישיבות של מועצת העיר חיפה. אולם מועצת העיר נמצא בבניין היסטורי המיועד לשימור, והדבר חייב התחשבות מיוחדת בצרכים הארכיטקטוניים, בבעיות האקוסטיקה הנובעות מהמבנה הייחודי ותכנון המערכות בהתאם. האתגרים היו רבים, החל ממיקום מקרן ומסך הקרנה שישתלבו במבנה הקיים מבלי לשנותו ועד להעברת תשתיות מבלי לפגוע ברצפה המקורית של האולם. בנוסף נדרשנו לשלב את האמצעים הטכנולוגיים בריהוט, כך שייראו ממש כחלק אינטגרלי של הריהוט. כדי לא לפגוע בצורה המקורית של האולם, תכננו הקרנה על הקיר במקום להשתמש במסך הקרנה כמקובל. את הכבלים השונים העברנו בתקרת הקומה שמתחת לאולם, ותכנון מאד מדויק של החדירות דרך הרצפה אל הריהוט באולם. אתגר נוסף היה שילוב של קיר זכוכית עם מיצג תמונות היסטוריות של העיר, שעוצב ע''י האדריכלית יעל זיתוני ומהווה מוקד מרכזי באולם. מאחר שהקיר תוכנן בחלק האחורי של במת האולם, בדיוק במקום שבו נדרשה ההקרנה, תכננו קיר מונע חשמלית על גבי מערכת מסילות מיוחדת, שנפתח לצדדים כדי לאפשר את ההקרנה. התוצאה היא אולם מועצה מרשים ומשוכלל, הכי יפה בארץ לדעתי, פרי עיצובה של האדריכלית יעל זיתוני. המערכות כוללות מערכת הצבעה מקוונת, מערכות הגברה לחברי המועצה והקהל, מערכת הקרנה, מיצג על קיר זכוכית, שולחן עיתונאים עם חיבור ישיר למערכת ההגברה, חיבור לשידורי טלוויזיה ואינטרנט.
 אולם הישיבות של מועצת העיר חיפה, צילום באדיבות : מדיה - קומפאס
|