יובל הלל, בוגר המכון הטכנולוגי חולון עם תואר ראשון B.DESIGN-בעיצוב פנים, הקים את הסטודיו הנושא את שמו בשנת 2014 ''עולם עיצוב הפנים מורכב מראייה רחבה של סך כל הפרויקט עד לירידה לפרטים הקטנים ויישומם בשטח. אנו קשובים ומבינים את הרצונות, ההרגלים והצרכים של לקוחותינו. הקו המנחה של הסטודיו הוא תכנון קפדני, שמגיע מתוך מחשבה על חווית המשתמש תוך יצירת חלל פונקציונלי, מוקפד ואסתטי.'' מספר יובל
 עיצוב בית קפה- לחם שניר. בניית קונספט עיצובי חדש לרשת תוך שימוש בחומרים טבעיים ותצוגה מדויקת למוצריה. צילום: יוהנס פלטן
מניסיונך, למה חשוב לשים לב כאשר בוחרים חלל מגורים לקניה או השכרה?
האמת שזו שאלה מאוד מורכבת, עם המון משתנים. בקניית דירה חדשה מקבלן למשל, מאוד חשוב לעבור טוב על ההסכם מול הקבלן, יש סטנדרט מסוים לפרויקט והוא מפורט בהסכם. חשוב מאוד שתדעו מה אתם הולכים לקבל ומה לא. ברוב הדירות שרוכשים מקבלן ניתן לעשות שינויים, החל מהזזת או הוספת שקעים וכלה בהזזת קירות. ניתן לבדוק מה מגיע לכם ומה ניתן לשנות.
כאשר רוכשים דירה מפרטי, כדאי להבין מראש אם אתם מתכוונים לעשות שיפוץ בדירה. במידה ולא, חשוב כמובן לוודא שתכנון הדירה עונה במלואו על הצרכים שלכם, למשל מספר ומיקום החדרים, המקלחות, המטבח וגם שטחי אחסון. כאשר אתם רוכשים דירה ומתכננים לשפץ אותה, אז חשוב להבין אם חלל הדירה 'יודע' לקבל את השינויים הרצויים, לדוגמה, צריך לקחת בחשבון את מיקום צינורות ה 4 צול כי הם מכתיבים פחות או יותר את מיקום האסלות בבית. אם רכשתם דירת 4 חדרים בגודל של 100 מ'ר ואתם רוצים להסב אותה לדירת 5 חדרים, כדאי לוודא שמתווה הדירה אכן מאפשר שינוי שכזה.
 עיצוב משרדים לחברת השמה הכוללים 8 חדרים על שטח של 120 מ”ר, תכניות ביצוע ופיקוח עליון באתר הבניה, ליווי בחנויות ובחירת החומרים. צילום: יוהנס פלטן
ספר לנו קצת על אופי העשיה שלך [תהליך עבודה, סוגי פרוייקטים וכו'] העשייה שלי היא בעיקר במגזר העסקי. אני מאוד אוהב את הקצב של הפרויקטים המסחריים, לבנות יחד עם הלקוח קונספט וסיפור לעסק שלו. הפרויקטים הפרטיים תמיד ברקע ולא מעט יצא לי לעצב בתים של לקוחות או חברים ומשפחה שלהם שהגיעו אליי דרך העסק שעיצבתי להם. תהליך העבודה איתי מתחיל באפיון העסק והלקוח ובניית פרוגרמה תכנונית וקונספט עיצובי. אני תמיד בודק מספר סקיצות ומגיש ללקוח אופציות תכנוניות ולאחר בחירת האופציה הטובה ביותר אני ממחיש את החלל המיועד גם בהדמיה תלת מימדית.
לאחר שלב התכנון עוברים כמובן לחלק הביצוע שכולל מהצד שלי, סט תכניות מפורט לכל מכלול הפרויקט. בגדול, חשוב לי שתהליך העבודה יתחיל בהבנת עמוקה של החלל ודרישות המשתמשים בו, הכנת הסקיצות הראשוניות לאישור הלקוח מהוות הצהרת כוונות, משם ממשיכים בהכנת תוכניות עבודה וכתבי כמויות לביצוע, בחירת בעלי מקצוע, בחירת חומרים וליווי הרכישות בחנויות, פיקוח עליון בשטח ולבסוף בחירת מוצרים משלימים וסטיילינג. בתהליך הליווי, הלקוח יכול להרגיש בטוח בהחלטות שיקח בזכות איש המקצוע שמלווה אותו, עוד דבר חשוב, מאוד חשוב לי להגיע לאתר הבניה לאורך תהליך השיפוץ והבניה כדי לוודא שהדברים מתנהלים כמו שצריך.
 עיצוב משרדים לחברת השמה, צילום: יוהנס פלטן
למה חשוב להתייחס כאשר ניגשים לעיצוב חלל מסחרי [חנויות, מספרות וכו'] ? כאשר ניגשים לעצב חלל מסחרי, חשוב מאוד לאפיין את העסק, כל עסק הוא עולם ומלואו ויש לו סיפור שלם מאחוריו. התפקיד שלי כמעצב פנים הוא להבין את מהות העסק ואת קהל היעד שלו ולייצר חווית קניה ייחודית שתספר את סיפור המקום. מעצב פנים למשרד יגיע לבחן את החלל, התאורה, את דעותיהם של ההנהלה והעובדים על החלל הקיים ומכך ייצור עיצוב פנים אשר מתאים לדרישות ולחלומות. לעיצוב פנים יש השפעה רבה על האפקיביות ושביעות הרצון של העובדים וכמובן של הלקוחות.
 תכנון ועיצוב מספרת EM שהייתה לפני מכון קוסמטי. צילום: נופר בוגנים
האם עיצוב פנים יכול לדעתך ליצור תפוקה גדולה יותר במקומות עבודה? מדי שנה קמים מאות ואלפי משרדים ברחבי הארץ. המשרד, מלבד היותו מקום בו הצוות מתכנס, חושב ועובד, מהווה מקום בו כלל האנשים בחברה מבלים שעות רבות מדי יום, שבוע וחודש. לדעתי, עיצוב משרד אמור לשקף את חזון החברה, אשר מתפקידה להעניק לעובדים סביבת עבודה נוחה ונכונה. לדעתי, תכנון פנים נכון ומדויק תורם להגדלת התפוקה של העסק בצורה חד משמעית, לא פעם אני שומע מלקוחות להם עיצבתי את העסק, על עליה דרמתית במספרים של העסק לאחר סיום התהליך.

עיצוב ותכנון דופלקס בהוד השרון. עיצוב קלאסי ויוקרתי למשפחה חמה, עם הרבה פרטים מיוחדים ולא שגרתיים. צילום: יוהנס פלטן
מה החלק האהוב עליך בעבודתך?
האמת שאני אוהב כמעט כל חלק בתהליך העבודה שלי. אבל ללא ספק, החלק האהוב עליי ביותר הוא רגע הפתיחה של העסק ולראות את החיוך והסיפוק של הלקוח מהתוצאה הסופית. זה מרגש אותי כל פעם מחדש.

עיצוב ותכנון המטבח בדופלקס בהוד השרון, צילום: יוהנס פלטן
אתה מעצב לא מעט אולמות תצוגה. מה חשיבותם לצרכן ולמעצב?
החשיבות של אולם תצוגה הוא משמעותי ביותר. במצב שהיינו בו בתקופת הקורונה כל אולמות התצוגה נסגרו לקבלת קהל ואני יכול להגיד שיש לי מספר פרויקטים שהתעכבו בגלל חוסר היכולת להגיע לאולמות התצוגה ולבחור חומרים, כי לבחור מהאינטרנט זה לא תחליף מספק. גם המעצבים וגם הלקוחות שלנו מעדיפים ללכת יחד לאולם התצוגה ולגעת בחומר ולראות אותו ב'לייב' מאשר לבחור באתרי אינטרנט. לכן בתור מעצב פנים, אני מקפיד מאוד על חווית קניה נכונה ויעילה בתוך אולמות התצוגה שאני מתכנן. הצרכנים צריכים להרגיש תנועה טבעית ואווירה נינוחה באולם התצוגה ועל זה אני שם דגש רב, יחד עם תכנון תאורה מוקפד ומקצועי.

סניף בנק עם תשתיות מורכבות ומסובכות, הפך לאולם תצוגת פרקטים ודקים של “דקופלוס'' במרכז ת”א. צילום: יוהנס פלטן
ספר לנו על הבלוג שלך ועל התכנים שאתה כותב, מדוע חשוב לך לשתף מתוך הידע המקצועי שלך
לאורך השנים צברתי הרבה ידע ונסיון. לא כל האנשים מחפשים וצריכים להיכנס להליך שיפוץ, יש כאלה שרוצים לשנות רק משהו קטן ומקומי שחסר להם בעסק ואם שיתוף הידע שלי יכול לעזור להם אז מבחינתי זה מבורך. בנוסף לזה שיתוף הידע המקצועי שלי מבסס אמינות עבור קהל הלקוחות שלי.
|