שנקר פותחת תערוכת מחווה למעצבת ואמנית האריגה- יהודית כץ
פתיחה: יום חמישי, 5 בדצמבר 2019,
לרגל פרישתה של יהודית כץ מהמחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר לאחר 27 שנות הוראה, יוצג מבחר מרפרטואר העבודות הרחב עליו היא שוקדת מזה מספר עשורים הרצון לפרוץ את הגריד המובנה על ידי השתי והערב והשאיפה להרחבת גבולות האריג, הביאו לפיתוח מתודת אריגה ייחודית המאפשרת יצירת גופים תלת ממדיים בעלי יסוד הנדסי ופיסולי: אובייקטים רב שכבתיים נארגים באופן שטוח וכחטיבה אחת על הנול וכשהם יורדים ממנו הופכים לגופים תלת ממדיים, מורכבים ואווריריים.
 mobius- יהודית כץ, צילום: רן ארדה
קורות חייה המקצועיים של יהודית שזורים היטב בתולדות עיצוב הטקסטיל בישראל: בוגרת המחלקה לאריגה בבצלאל משנת 1969, עיצבה במשך שנים רבות אריגים לתעשייה [מפעלי ארגמן, אטון, קנבסטקס ועוד], מרצה בכירה במחלקה לעיצוב טקסטיל בשנקר ואמנית פעילה, המציגה בתערוכות בארץ ובעולם.
 Spine on the biasint- יהודית כץ, צילום: רן ארדה
''העבודה שלי יוצאת מהמקום ההנדסי. אין לי דימוי קונקרטי לפני שאני בונה את התוכנית ואני לא יודעת איך זה יראה כשירד מהנול. ההפתעה הנגלית כשהאוביקט נפתח והופך לגוף בחלל, היא הכוח המביא אותי אל הנול יום יום, גם אחרי כל כך הרבה שנים''- מספרת יהודית.
 Arc- יהודית כץ, צילום: רן ארדה
אוצרים: אורי צייג, גלי כנעני ויובל עציוני
פתיחה: ביום חמישי, 5 בדצמבר 2019, נעילה: יום שני, 30 בינואר 2020, בגלריה לורבר בשנקר
התערוכה פתוחה לקהל הרחב
|