וידיאו ארט, סרטי אנימציה, סרטים דוקומנטרים וצילום בתערוכה חדשה // תערוכות
חלומות על מקום אחר פתיחה: יום חמישי, 12.9, 20:00
בתערוכה ''חלומות על מקום אחר'',לימינליות הינו מונח המפתח, דרכו ניתן לקרוא ולפרש את עבודות האמנות והתכנים בהם. העבודות כוללות מצבי סף שאותם חווים בני האדם בנקודות הכרעה בחייהם. נושאים העולים בעבודות מבליטים את הסיפיות של טקסי מעבר ['Rites de Passage'], שבהם האדם חורג משגרת חייו ומתנסה במצבים של שינוי רדיקלי ובחציית גבולות בין מצבים חברתיים.
הבחירה בעבודות וידיאו ארט, סרטי אנימציה, סרטים דוקומנטרים וצילום, חושפים את הצופה למגוון של מצבים לימינליים, כלומר עמידה על הסף. הסרטים מתארים בין היתר גם מצבי ביניים בין זהויות, מרחבים וזמנים. תפיסת הזמן המועצמת בעבודות בלופ ההקרנה מדגישה את המצב הלימינלי- מי שנמצא במצב לימינלי הוא לא פה ולא שם, הוא מחוץ לזמן, כפי שהוא מחוץ למקום. זהו מרחב המאפשר איתגור של גבולות, מערכת החוק והמבנים החברתיים.
 רותם שפירא, כולם כל כך שקטים פתאום, אנימציה 6 דק', 2019, קרדיט יח'צ
''חלומות על מקום אחר'', הינה תערוכה קבוצתית חדשה במרכז אדמונד דה רוטשילד, בה יציגו 17 אמנים ואמניות נבחרים, בוגרי בתי ספר לאמנות שהציגו את עבודותיהם במהלך חודש יוני 2019, באקדמיות לאמנות ועיצוב, בצלאל, שנקר, המדרשה, סמינר הקיבוצים, ספיר, מוסררה, ויצו חיפה, אורנים ואוניברסיטת חיפה. תערוכת הבוגרים המתקיימת בסוף לימודיהם של סטודנטים בבתי ספר לאמנות ועיצוב מהווה טקס מעבר משמעותי, אירוע מובחן המציין את סיום לימודיהם. במחקר האנתרופולוגי נהוג לתאר את השלב המרכזי בטקס המעבר ככזה הבנוי על עמידה על הסף [liminality].
 עידו הרטמן, הצל של השמש, אנימציה7 דק', 2019' קרדיט יח'צ
מרכז אדמונד דה רוטשילד, מיסודה של קרן אדמונד דה רוטשילד, הינו מרכז תרבות אשר פועל לקידום וטיפוח אמנים ומעצבים בשנים הראשונות לאחר סיום לימודיהם הגבוהים בארץ. פעילות המרכז מבוססת על שיתוף פעולה עם מוסדות הלימוד ומתמקדת בהענקת כלים ופיתוח כישורים מקצועיים ליוצרים בתחילת דרכם. המרכז מסייע לאמנים ולמעצבים צעירים לבסס את מעמדם בשדה המקצועי באמצעות תערוכות מתחלפות ותכניות הכשרה ומנטורינג ומהווה מקום מפגש ודיון עבור הגופים והגורמים השונים הפועלים בשדה [יוצרים, אוצרים, גלריות, מוזיאונים, אקדמיות ועוד].
אמנים מציגים: נעמה שוחט, רותם שפירא, מיכאל יעקובאשווילי, מור מייסטר, עידו הרטמן, בן-ציון פורת, מרסל ביטון, מועתיסםטאהא, חן נוכר, אמיל ספארקל, נגה אור-ים, פאינהגיאורגיש, ספיר אפריים, אלנה שטלצר, אביגיל צדיק, יום עומר, ג'סיקה וייפר ,אנדרי איסקרולסקו.
חלומות על מקום אחר אוצרת: טל בן צבי ע. אוצרת: מורן סולימרסקי נועם
פתיחה: יום חמישי, 12.9, 20:00 נעילה: יום ו' 8.11
מרכז אדמונד דה רוטשילד כתובת: שד' רוטשילד 104, תל אביב. שעות פעילות: ג', ד', ה' – 16:00-20:00 שישי, 10:00-14:00
הכניסה חופשית
|