|
מטה חדש לחברת האופנה Primark בדאבלין // פרויקט חו''ל
שקיות נייר ותוויות ביגוד ממוחזרות מהווים חלק מעיצוב קירות משרדי מטה רשת האופנה המוזלת פרימארק בדאבלין.

משרד העיצוב הבריטי MoreySmith תכנן את מטה החברה החדש על ידי חיבור בין בנין לשימור מתחילת המאה ה- 20, לנכס הצמוד אליו שנבנה בשנות ה- 90, עם גשר באורך 13 מטר שעשוי מפלדה ועץ, שחוצה את האטריום המרכזי.

האטריום, שבמקור היווה חצר חיצונית, כולל היום בית קפה, בר, ואזורי עבודה לא פורמאליים. החלל מכוסה בגג זכוכית שמכניס אור טבעי לחלל המשרדים בן 4 הקומות, בו מועסקים 600 מעובדי החברה.
המשרד מאכלס גם סטודיו לעיצוב וצילום, חדר קריאה עמוס ספרים מתחום הקמעונאות, וחדר כושר.

''לקחנו את המיטב מההיסטורי ומהעדכני שבשני הבניינים כדי ליצור חלל מרכזי יחודי, שיוצר שפה אדריכלית משותפת. דרישת הלקוח העיקרית היתה ליצור משרד שישקף את ערכי המותג ואת ההיסטוריה והמורשת של האתר. לשם כך נחשפו הלבנים המקוריות של הבנין, והיה רצון לשמור ולשחזר ככל הניתן. לבנין יש מורשת תעשייתית מעניינת ורצינו להשתמש בזה, ניסינו לפתוח את החלל, כדי לאפשר מבטים לכל רוחבו'', מספרים האדריכלים.

לוחות פיגומים ואריחים מבטון יצוק שימשו לריצוף והתאורה היא מנורות המפעל ההיסטורי ששוחזרו. כולם נבחרו כרפרנס למורשת התעשייתית של דאבלין.

את הקירות מעטרות פרסומות מוארות גדולות של המותג וטפטים שמורכבים משקיות ממוחזרות ותוויות פרימארק.

''נוצרה שפה אדריכלית משותפת, אבל עם פריטי פנים יחודיים. ניסינו להבטיח שכל חלק במטה יראה מלא חיים ומעניין כמו האופנה שאותה הם מוכרים'' הוסיפו האדריכלים.





כל הצילומים באדיבות MoreySmith
|