Archijob - Studio לוח דרושים | חיפוש עבודה | לוח דירות | יד-2 מערכת הפורומים לימודי עיצוב - לימודי אדריכלות אדריכלים , מעצבים פנים , מהנדסים , קבלנים חברות ומוצרי בניה ועיצוב חדשות וארועים ראיונות אדריכלים ומעצבים חשיפת פרויקטים - אדריכלים ומעצבים סקר שכר אדריכלים מעצבים ומהנדסים תחרויות אדריכלות ועיצוב בינלאומיות הבלוג של archijob מאמרים עיצוב פנים המגזין של archijob archijob פרסום באתר archijob אודות archijob עמוד הבית - archijob קבעו כעמוד הבית שליחת פרויקטים ומאמרים לאתר - archijob יצירת קשר - archijob תפריט עליון
חדשות וארועים
כל כותרות החדשות ארועים תחרויות כנסים הרצאות תערוכות פקולטות ספרים אתרים דעות פרויקטים English חיפוש בחדשות שליחת חדשות

סיקור אירוע ארכיגסיקור אירוע ארכיג'וב #12 // אוכל, אדריכלות ועיצוב

 חדשות - כותרות
אירועי קיץ באגף הקיימות של מוזיאון אשדוד // אירועים אירועי קיץ באגף הקיימות של מוזיאון אשדוד // אירועים

עיצוב קריר לעונה החמה- הגלידריות הכי יפות בעולם // השראה עיצוב קריר לעונה החמה- הגלידריות הכי יפות בעולם // השראה

טוב לו לאדם שהאמנות היא כלי הביטוי שלו // תערוכות טוב לו לאדם שהאמנות היא כלי הביטוי שלו // תערוכות

עיצוב צנוע  וקפה משובח בסן פרנסיסקו // פרוייקט חול עיצוב צנוע וקפה משובח בסן פרנסיסקו // פרוייקט חו''ל

גלריה שלוש מארחת את תערוכת בוגרות מכללת ספיר // תערוכות גלריה שלוש מארחת את תערוכת בוגרות מכללת ספיר // תערוכות

נדחתה ההצעה השאפתנית לשינוי קו הרקיע של לונדון // דעות נדחתה ההצעה השאפתנית לשינוי קו הרקיע של לונדון // דעות

מוזיאון אגם בעיצוב נופר אדריכלים // חשיפת פרוייקטים מוזיאון אגם בעיצוב נופר אדריכלים // חשיפת פרוייקטים

לוח הנצחה לזכרו של מהנדס העיר הראשון, אדריכל יהודה מגידוביץ זל יותקן בתל אביב// אירועים לוח הנצחה לזכרו של מהנדס העיר הראשון, אדריכל יהודה מגידוביץ' ז''ל יותקן בתל אביב// אירועים

תערוכות הסיום של בוגרי מוסררה לשנת 2019 // תערוכות תערוכות הסיום של בוגרי מוסררה לשנת 2019 // תערוכות

מסלון כלות מיתולוגי לגלריית אמנות // תערוכות מסלון כלות מיתולוגי לגלריית אמנות // תערוכות

המעצב חיימה חיון כיסה קרוסלה ב15 מליון אבני סברובסקי // השראה יומית המעצב חיימה חיון כיסה קרוסלה ב15 מליון אבני סברובסקי // השראה יומית

סולאר גרילה: תגובה בונה לשינויי אקלים // תערוכות סולאר גרילה: תגובה בונה לשינויי אקלים // תערוכות

תערוכה לציון 80 שנים להקמתו של גן החיות ההיסטורי בתל-אביב // ארועים תערוכה לציון 80 שנים להקמתו של גן החיות ההיסטורי בתל-אביב // ארועים

מייצב העיצוב 90 מעלות - שינוי פניו של בית הנסן הירושלמי // פרויקטים מייצב העיצוב 90 מעלות - שינוי פניו של בית הנסן הירושלמי // פרויקטים

דלת הזזה- תערוכת מייצבי הציור האדריכליים של טל גולני // תערוכות דלת הזזה- תערוכת מייצבי הציור האדריכליים של טל גולני // תערוכות



לכל כותרות החדשות



ארועים - ‏יום שני ‏07 ‏יולי ‏2014 כתב Archijob4

סיקור אירוע ארכיג'וב #12 // אוכל, אדריכלות ועיצוב


ביום חמישי האחרון, 3 ביולי 2014, התקיים בבית ארכיג'וב אירוע בנושא ''אוכל, אדריכלות ועיצוב''. הערב המרתק כלל הרצאות בנושאים מגוונים - עיצוב מסעדות, צילום מזון, מיתוג מוצרי מזון ואוממי - הטעם החמישי.


מינגלינג במבואה

את חלק ההרצאות של הערב פתח האדריכל ניר פורטל [פורטל אדריכלים] שסיפר על הפרספקטיבה שלו לעיצוב מסעדות בעשור האחרון.
פורטל, שסיים לימודיו בבצלאל בשנת 98', עוסק בעיקר בתחום המסחרי ובפרט בעיצוב מסעדות. הוא סיפר כי בעבר עיצוב של מסעדה התמצה בצביעת הקירות וסידור של מקומות ישיבה, ואילו היום יש ציפייה של הקהל לקבל עיצוב מוקפד וקונספטואלי. התסכול של המסעדנים מכך מתבטא שלמרות ההשקעה העצומה בעיצוב - מחזור העסקים של המסעדה נותר זהה והם טוענים נגד המעצבים כי הכניסו את השוק כולו להוצאות מיותרות. שוק המסעדנות בארץ הוא אכזרי, ולפי הנתונים הרשמיים רק 10% מהמסעדות שורדות את שנתן החמישית ואילו הרוב נסגרות כבר בשנה השנייה לפעילותן.


כל פרויקט מתחיל מסיפור: מסעדת טפאיה עוצבה בהשראה מסרטי אלמודובר.

כל פרויקט מתחיל בסיפור ובניסיון לגעת בחמשת החושים. פורטל משווה פרויקט נרטיבי לטיל שמשוגר לחלל - יש לו מיכלי דלק אבל בסופו של דבר הוא משייט לבדו בחלל, כמו פרויקט שמתחיל בסיפור כלשהו, אבל בסופו של דבר הוא מתפתח עצמאית ו'אתה כבר לא זוכר מה סיפרת לעצמך בהתחלה'.

במסעדת טפאיה - ההשראה הגיעה מסרטים של אלמודובר ומהשחקנית פנלופה קרוז, בניסיון להתחבר לכאוטיקה של הבימאי שיוצרת הרמוניה מושלמת. זו מסעדה שמורכבת מהרבה סצינות מופלאות, שמשלבות את הצבעוניות של ספרד, והקוריוז המשעשע הוא שבמהלך העבודה הסתבר שהבדים שנבחרו וגם סוג הפורמייקה, שניהם נקראים ''פנלופה''.


ניר סיפר על אינספור המסעדות שעיצב בעשור האחרון. למעלה משמאל - הזקן והים החדש בנמל תל אביב, חרטומי סירות יוצאים כמו רוחות רפאים מהקיר

בעיצוב מסעדת הזקן והים החדשה בנמל יפו, ההשראה הגיעה מסיפורו של המבנה, שהיה שייך לסב- סבו של הבעלים, ושימש כמחסן סירות. לכן, עבור עיצוב המסעדה נבנו סירות דיג שיוצאות מהקיר כמו רוחות הרפאים של אבותיו. הריצוף במסעדה, שעובר מגוונים ירוקים לכחולים, מייצג את דרך יפו-ירושלים.

פורטל סיכם ואמר שההנאה בעיצוב מסעדות נוסעת מכך שאפשר לחלום בכל סגנון ולא להתקבע על כיוון מסוים, וכשנשאל איך הוא מתמודד עם העבודה הרבה שמושקעת במסעדה שבסופו של דבר שורדת במקרים רבים רק כמה חודשים, ענה שצריך לפתח עור של פיל כדי להתמודד עם שברון הלב שבזמניותו של עיצוב בו הושקעו זמן ומחשבה רבים כל כך.




אחריו עלה להרצות הצלם דודי ארדון, שסיפר על צילום מזון והאתגרים השונים בתחום. ב 18 השנים האחרונות עוסק ארדון בצילום מסחרי. מדובר בצילום מבוים, שתמיד מגיע מתהליך של חשיבה ותכנון, עבודה בקצב איטי, שנעשית בדרך כלל בסטודיו. דודי ביקש מהקהל להשתתף בניסוי מחשבתי קצר, בו ביקש מכולם לעצום את העיניים ולדמיין תמונות מסוימות [לחמניות וחמאה / תכשיטים ברקע כהה], כדי להמחיש את הסיצואציה של הצלם, אשר מנסה ליצור ממילים תמונה ויזואלית בהתאם לעולם ממנו הוא מגיע.


בתמונה: דודי ארדון ותמונות מזון מגרות במיוחד מהמצגת שלו

התוצאה הסוופית בצילום צריכה להיות מגרה ולעבוד על כל החושים. התפקיד של הצלם הוא לייצר סיפור ולעורר רגשות. בצילום אוכל יש מפגש עם כמה קטגוריות: חומרי הגלם בהם משתמשים, תהליך ההכנה, המפגש הדינמי שקורה במטבח - כאשר מדובר פחות בצילום של מנה ויותר בדינמיקה בין האוכל למי שמכין אותו. בצילום של גופים דוממים, צילום של מזון הוא המורכב ביותר, משום שמנה משתנה לאורך הזמן בו מצלמים אותה - היא צונחת/ משנה צבע/ נמסה. אחת הדרכים לגרום למנה להיות יותר סקסית ומפתה זה לשלב אלמנטים במצב חי במנה - למשל ירקות טריים נראים לפעמים טוב יותר מהמבושלים.
הניסיון הוא לחבר בין צורה וחומר, וליצור תחושה כמה שיותר קרובה לאוכל ורצון להיות בתוכו.בנוסף יש לוודא שהאוכל נראה אמיתי ולא פלסטיקי ומושלם מדי.



מינגלינג בהפסקה

לאחר הפסקה קצרה שמענו את עדלי סטוק, מנהל קריאייטיב ושותף במשרד Adlai & Partners שדיבר על מיתוג מוצרים תוך הסתכלות על רצון הלקוחות.
עולם מיתוג המוצרים מתבסס על פנייה לכמה חושים, ולצורך לגעת בלקוחות הפוטנציאליים ממקום שיכול להיות ללב - פניה לרגשות, לעיניים - להפעיל את חוש הטעם, או לראש - פניה לרציונל.


יש קטגוריה של מוצרי צריכה בסיסיים כמו סוכר חלב וקמח, שהצילום שלהם לא הכי סקסי, ויש למצוא פתרונות אחרים שיגעו בנו ממקום רגשי, וזה מה שיהפוך את האריזה למוצלחת. לדוגמא - מותג מולר שנבנה עבור השוק הישראלי, והתחלק לכמה סדרות בדגשים שונים. מוצר הדגל: פרופ - יוגורט עם קציפה למעלה. היה צורך לחנך את הקהל הישראלי ולהסביר לו את המוצר. לכן באריזה הראשונה היה צילום אינפורמטיבי, והדגשה של הרכיבים הטבעיים. בשלב השני, אחרי כמה שנים, האריזות עודכנו, הפוד אפיל הודגש, היה צריך להפעיל יותר את חוש הטעם, ולגרום לקהל לאכול עם העיניים. סדרה אחרת, סימפלי פרוט, מדגישה ערכים של טבע ובריאות. גם הצילום על האריזה מציג פירות שכמו מבקשים שנקטוף אותם, עם תאורת בוקר, והדגשה של הבריאות שבהם.  הסדרה השלישית, שקרויה בפשטות - 99 - היא סדרת מוצרים דיאטטים, שמדברת לראש [של נשים בעיקר] - ולכן האריזה רציונלית יותר, ומתמקדת בתועלות המוצר להרזיה.

דוגמא נוספת היא אריזות הריבה של יד מרדכי, שפונות בו זמנית ללב, לעיניים ולראש - המכסה כולל בד משובץ, שנותן תחושה של 'כמו פעם' - פונה לרגש אמהי, ביתיות. זה אפשרי כי היצרן הוא קיבוץ, ועדיין מזוהה כמקום קטן. פירוט הרכיבים - 100% פרי - פונה לראש. תמונת הפרי על האריזה פונה לעין - מפתה.


 
עדלי בהרצאה על המיתוג המוצלח של טרה ותהליך המיתוג הממושך של עוגות שוקולד עלית


סיים את הערב שף יאיר צוק שדיבר על עיצוב טעמים ועל הטעם החמישי - אוממי. קיימים 4 טעמים שכולנו מכירים - חמוץ, מתוק, מר ומלוח, אך מאז ומעולם קיים גם טעם חמישי שלא הבחנו בו - והוא נקרא 'אוממי'. רק בתחילת המאה ה- 20 הוא הוגדר ונוסח רשמית על ידי חוקר יפני.
הסוד של האוממי נעוץ בכך שהוא מגביר טעמים, והופך מנות לטעימות יותר. שילוב שיוצר אוממי הוא חלבונים עם ירקות למשל, וכך חביתה שמעורבבת עם עגבניה הופכת לטעימה יותר.  


שף יאיר צוק במצגת מרתקת על עיצוב טעמים כולל טעימות!

במהלך ההרצאה חולקו לקהל דוגמיות של אוממי לטעימה - גבינת פרמזן, שום שחור [מבושל חודש וחצי ברציפות!] ועגבניות שרי עם מלח ובוניטו [דגים מיובשים יפניים].
את הידע על האוממי מנצלות מסעדות כדי ליצור מנות טעימות במיוחד - למשל סושי במטבח היפני שמשלב אצה עם דג, פסטה ראגו במטבח האיטלקי [בשר עם עגבניות]
וסטייק טרטר במטבח הצרפתי שמשלב בשר נא עם חלמון. בידע זה ניתן ורצוי להשתמש גם במטבח הביתי לשדרוג המנות ההמוכרות.
*ספרו של יאיר צוק בנושא אוממי יצא לאור השבוע.


 


מקווים שנהניתם!
עקבו אחר הפרסומים לאירוע הבא שלנו, שיתקיים בחודש נובמבר...

לרשימת הכותרות [חזור לעמוד קודם Print News ]

 תגובות פייסבוק
תגובות גולשים  תגובות גולשים [ 2 ]
empty image
[1]   ניר   ‏יום שלישי ‏08 ‏יולי ‏2014 09:43
תראו את עדלי!
איזה חמוד!


[2]   חנן   ‏יום שלישי ‏08 ‏יולי ‏2014 11:28
השף יאיר. תודה רבה ההרצאה הוסיפה לי הרבה ידע.


 

 שם:
 דוא"ל: (לא חובה)
 תוכן התגובה:
 הקלידו את המילה:
captcha  
[ מטרת בדיקה זו לחסום תוכנות פרסום ספאם ]


 החדשות הנצפות ביותר בחודש האחרון
לוח שחמט ענק באגף הילדים והנוער של מוזיאון ישראל // ארועים לוח שחמט ענק באגף הילדים והנוער של מוזיאון ישראל // ארועים

תערוכה לתיעוד ניצולי אושוויץ תוצג בפולין, מעצב: דניאל ליבסקינד // תערוכה תערוכה לתיעוד ניצולי אושוויץ תוצג בפולין, מעצב: דניאל ליבסקינד // תערוכה

FACE:TIME- תערוכת ציורים על השפעות דיגיטליות // תערוכות FACE:TIME- תערוכת ציורים על השפעות דיגיטליות // תערוכות

חיות ליל קיץ- תערוכת פסלי ענק מעץ לילדים // תערוכות חיות ליל קיץ- תערוכת פסלי ענק מעץ לילדים // תערוכות

עיצוב חנות אתלטיקה עתידנית בסינגפור // פרוייקט חול עיצוב חנות אתלטיקה עתידנית בסינגפור // פרוייקט חו''ל

ריקוד הצללים המאושרים // תערוכות ריקוד הצללים המאושרים // תערוכות

תערוכת טכנולוגיות בנייה מתקדמת לאזורים מוכי אסון // תערוכה תערוכת טכנולוגיות בנייה מתקדמת לאזורים מוכי אסון // תערוכה

אשליה אופטית ואשלית מציאויות חיים בימינו - כרמלה אלדר // תערוכות אשליה אופטית ואשלית מציאויות חיים בימינו - כרמלה אלדר // תערוכות

מקבץ תערוכות חדש בגלריה לאמנות אום אל-פחם // תערוכות מקבץ תערוכות חדש בגלריה לאמנות אום אל-פחם // תערוכות

מעצב סיני הופך סניקרס מעוצבים למסכות נגד פיח // השראה מעצב סיני הופך סניקרס מעוצבים למסכות נגד פיח // השראה

אירועי נעילת התערוכות במוזיאון פתח תקוה לאמנות // ארועים אירועי נעילת התערוכות במוזיאון פתח תקוה לאמנות // ארועים

רטרוספקטיבה ליצירתו של משה מזרחי // קולנוע רטרוספקטיבה ליצירתו של משה מזרחי // קולנוע

שתי תערוכות חדשות בגלריה רוזנפלד // תערוכות שתי תערוכות חדשות בגלריה רוזנפלד // תערוכות

Singapore’s first immersive ultra-performance sports store // English Version Singapore’s first immersive ultra-performance sports store // English Version

פרס מיתר למצוינות בצילום 2019 יוצא לדרך // תחרויות פרס מיתר למצוינות בצילום 2019 יוצא לדרך // תחרויות


 

 

 






יצירת קשר ופרסום באתר

קראו אודות אתר Archijob
פרסום ב Archijob
יצירת קשר
חשיפת פרויקטים
שליחת חדשות
המלצות לשיפור
המליצו לחברים

איתי אלמוג בר פריימריז

חתימה על ניוזלטר

הוספת ארכיג'וב למועדפים

קביעת האתר כעמוד הבית

 

ארכיג'וב-סטודיו

קורס רוויט
Revit

קורס אוטוקאד
קורס סקצ'אפ
Sketchup

קורס ויריי לסקצ'אפ

קורס עיצוב פנים
מכינה לעיצוב
מכינה לאדריכלות
הכנת תיק עבודות
קורס הום סטיילינג

קורס פוטושופ

קורס פוטושופ
לאדריכלים ומעצבים

קורס אילוסטרייטור
קורס אוטוקאד
תלת מימד

 

לימודים וקורסים

לימודי אדריכלות
לימודי עיצוב פנים
תואר שני באדריכלות ועיצוב
לימודי עיצוב תעשייתי
לימודי תקשורת חזותית עיצוב גרפי
לימודי אדריכלות נוף
לימודי הנדסה אזרחית
מכינות לעיצוב ואדריכלות
לימודי אוטוקאד
לימודי פוטושופ
לימודי רישום וציור
לימודי צורפות
לימודי עיצוב אופנה טקסטיל
לימודי צילום

טיפ אוטוקאד

אנשי מקצוע

אדריכלים
מעצבי פנים
מהנדסי בנין
קבלני שיפוצים
אדריכלי נוף
מעצבים תעשיתיים
מעצבים גרפיים
מבצעי הדמיות
בוני מודלים
ניהול / פיקוח בניה

 

לוח המודעות

דרושים
חיפוש עבודה
לוח דירות - נדלן
קונים - מוכרים

 

חברות ומוצרים

ריצוף
דלתות
אביזרי אמבטיה
ריהוט
מטבחים
חלונות
ריהוט משרד
גינה ונוי
תאורה
עץ
ריהוט גן
קרמיקה
אלומיניום
אבן
חיפוי וציפוי
פרגולות
פרקט

 

פורומים

פורום אדריכלות
פורום בניה
פורום עיצוב פנים
פורום בניה ירוקה

פורום ריצוף
פורום אלומיניום
פורום צבעים וטיח
פורום מים
פורום מיזוג אוויר
פורום דלתות
פורום יבוא אישי מסין
פורום פרזול ועץ

פורום תאורה
פורום איטום בידוד אקוסטיקה
פורום גבס
פורום זכוכית
פורום חיפוי וציפוי
פורום שיש ואבן
פורום בית חכם אודיו-וידאו
פורום אנרגיה סולארית
פורום ריהוט משרדי
פורום תמ"א 38
פורום מדרגות
פורום מטבחים
פורום מיגון וממ"דים
פורום מחשבים ורשתות
פורום הדפסות ופלוטרים
פורום אוטוקאד
פורום הדמיות
פורום סקצ'אפ
פורום פוטושופ

 

 

האתר מנוהל באמצעות חברת ארכיג'וב עסקים בע"מ | כל הזכויות שמורות: איתי אלמוג-בר , אדריכל - יוצר האתר  2000 - 2017 ©
טלפון : 03-7467780 | דוא"ל :
webmaster@archijob.co.il  |  כתובת: ארכיג'וב עסקים רחוב הברזל 38 כניסה ב' קומה 2 רמת החייל - תל אביב
www.Archijob.co.il  |  www.Archifind.co.il  |  www.Archijob.biz  |  www.archijob-studio.co.il

Archijob Business ltd operates the Archijob website  |  All rights reserved : Itay Almog - Bar, Architect - Site creator  2000 - 2017 ©
phone: +972-3-7467780 | email:
webmaster@archijob.co.il  | address: Archijob Business , 38 Habarzel st. B