Archijob - Studio לוח דרושים | חיפוש עבודה | לוח דירות | יד-2 מערכת הפורומים לימודי עיצוב - לימודי אדריכלות אדריכלים , מעצבים פנים , מהנדסים , קבלנים חברות ומוצרי בניה ועיצוב חדשות וארועים ראיונות אדריכלים ומעצבים חשיפת פרויקטים - אדריכלים ומעצבים סקר שכר אדריכלים מעצבים ומהנדסים תחרויות אדריכלות ועיצוב בינלאומיות הבלוג של archijob מאמרים עיצוב פנים המגזין של archijob archijob פרסום באתר archijob אודות archijob עמוד הבית - archijob קבעו כעמוד הבית שליחת פרויקטים ומאמרים לאתר - archijob יצירת קשר - archijob תפריט עליון
חדשות וארועים
כל כותרות החדשות ארועים תחרויות כנסים הרצאות תערוכות פקולטות ספרים אתרים דעות פרויקטים חיפוש בחדשות שליחת חדשות

סיקור אירוע ארכיגסיקור אירוע ארכיג'וב #12 // אוכל, אדריכלות ועיצוב

 חדשות - כותרות
מילואים - יומן מסע // תערוכה חוויתית לאמן חן וינקלר ''מילואים - יומן מסע'' // תערוכה חוויתית לאמן חן וינקלר

אל הרס // תערוכה חדשה לזוג האמנים דדה וניצן-מינץ ''אל הרס'' // תערוכה חדשה לזוג האמנים דדה וניצן-מינץ

הביטאט // תערוכה חדשה לשרונה הלמן ''הביטאט'' // תערוכה חדשה לשרונה הלמן

קבוצת המאבק רישוי שפוי להסדרת ענף רישוי הבנייה עותרת לבגץ קבוצת המאבק ''רישוי שפוי'' להסדרת ענף רישוי הבנייה עותרת לבג''ץ

סדנאות לילדים לפורים // מתחם המוזיאונים בבאר שבע סדנאות לילדים לפורים // מתחם המוזיאונים בבאר שבע

המסעדה שחוגגת לחמים ולחמניות בלונדון // פרויקט חול המסעדה שחוגגת לחמים ולחמניות בלונדון // פרויקט חו''ל

מרכז תרבות קטלאני // חשיפת סטודנטים מרכז תרבות קטלאני // חשיפת סטודנטים

תיעוד חיפאי // המפגש ה- 57 של פורום אדריכלות ונוף תיעוד חיפאי // המפגש ה- 57 של ''פורום אדריכלות ונוף''

ראיון עם אדריכלית רחלי רותם // ראיונות ראיון עם אדריכלית רחלי רותם // ראיונות

יום עיון בנושא מבט ומחשבות על תכנון מרחב הקיבוץ המתחדש // הרצאות יום עיון בנושא מבט ומחשבות על תכנון מרחב הקיבוץ המתחדש // הרצאות

לוח השנה של האדריכלות התל אביבית // חשיפת מעצבים לוח השנה של האדריכלות התל אביבית // חשיפת מעצבים

מפגשי מבוא ב- ART.TECH - מרכז לימוד והדרכה של אנה צייריף // מדור לימודים מפגשי מבוא ב- ART.TECH - מרכז לימוד והדרכה של אנה צייריף // מדור לימודים

ואת הסמטה היא סיידה בתכלת // הקרנת סרטה של אדר נילי פורטוגלי ושיחה עם היוצרת ''ואת הסמטה היא סיידה בתכלת'' // הקרנת סרטה של אדר' נילי פורטוגלי ושיחה עם היוצרת

יד ועין // רטרוספקטיבה לציירת בתיה רגב ''יד ועין'' // רטרוספקטיבה לציירת בתיה רגב

שדות התודעה // חשיפת סטודנטים שדות התודעה // חשיפת סטודנטים



לכל כותרות החדשות



ארועים - ‏יום שני ‏07 ‏יולי ‏2014 כתב Archijob4

סיקור אירוע ארכיג'וב #12 // אוכל, אדריכלות ועיצוב


ביום חמישי האחרון, 3 ביולי 2014, התקיים בבית ארכיג'וב אירוע בנושא ''אוכל, אדריכלות ועיצוב''. הערב המרתק כלל הרצאות בנושאים מגוונים - עיצוב מסעדות, צילום מזון, מיתוג מוצרי מזון ואוממי - הטעם החמישי.


מינגלינג במבואה

את חלק ההרצאות של הערב פתח האדריכל ניר פורטל [פורטל אדריכלים] שסיפר על הפרספקטיבה שלו לעיצוב מסעדות בעשור האחרון.
פורטל, שסיים לימודיו בבצלאל בשנת 98', עוסק בעיקר בתחום המסחרי ובפרט בעיצוב מסעדות. הוא סיפר כי בעבר עיצוב של מסעדה התמצה בצביעת הקירות וסידור של מקומות ישיבה, ואילו היום יש ציפייה של הקהל לקבל עיצוב מוקפד וקונספטואלי. התסכול של המסעדנים מכך מתבטא שלמרות ההשקעה העצומה בעיצוב - מחזור העסקים של המסעדה נותר זהה והם טוענים נגד המעצבים כי הכניסו את השוק כולו להוצאות מיותרות. שוק המסעדנות בארץ הוא אכזרי, ולפי הנתונים הרשמיים רק 10% מהמסעדות שורדות את שנתן החמישית ואילו הרוב נסגרות כבר בשנה השנייה לפעילותן.


כל פרויקט מתחיל מסיפור: מסעדת טפאיה עוצבה בהשראה מסרטי אלמודובר.

כל פרויקט מתחיל בסיפור ובניסיון לגעת בחמשת החושים. פורטל משווה פרויקט נרטיבי לטיל שמשוגר לחלל - יש לו מיכלי דלק אבל בסופו של דבר הוא משייט לבדו בחלל, כמו פרויקט שמתחיל בסיפור כלשהו, אבל בסופו של דבר הוא מתפתח עצמאית ו'אתה כבר לא זוכר מה סיפרת לעצמך בהתחלה'.

במסעדת טפאיה - ההשראה הגיעה מסרטים של אלמודובר ומהשחקנית פנלופה קרוז, בניסיון להתחבר לכאוטיקה של הבימאי שיוצרת הרמוניה מושלמת. זו מסעדה שמורכבת מהרבה סצינות מופלאות, שמשלבות את הצבעוניות של ספרד, והקוריוז המשעשע הוא שבמהלך העבודה הסתבר שהבדים שנבחרו וגם סוג הפורמייקה, שניהם נקראים ''פנלופה''.


ניר סיפר על אינספור המסעדות שעיצב בעשור האחרון. למעלה משמאל - הזקן והים החדש בנמל תל אביב, חרטומי סירות יוצאים כמו רוחות רפאים מהקיר

בעיצוב מסעדת הזקן והים החדשה בנמל יפו, ההשראה הגיעה מסיפורו של המבנה, שהיה שייך לסב- סבו של הבעלים, ושימש כמחסן סירות. לכן, עבור עיצוב המסעדה נבנו סירות דיג שיוצאות מהקיר כמו רוחות הרפאים של אבותיו. הריצוף במסעדה, שעובר מגוונים ירוקים לכחולים, מייצג את דרך יפו-ירושלים.

פורטל סיכם ואמר שההנאה בעיצוב מסעדות נוסעת מכך שאפשר לחלום בכל סגנון ולא להתקבע על כיוון מסוים, וכשנשאל איך הוא מתמודד עם העבודה הרבה שמושקעת במסעדה שבסופו של דבר שורדת במקרים רבים רק כמה חודשים, ענה שצריך לפתח עור של פיל כדי להתמודד עם שברון הלב שבזמניותו של עיצוב בו הושקעו זמן ומחשבה רבים כל כך.




אחריו עלה להרצות הצלם דודי ארדון, שסיפר על צילום מזון והאתגרים השונים בתחום. ב 18 השנים האחרונות עוסק ארדון בצילום מסחרי. מדובר בצילום מבוים, שתמיד מגיע מתהליך של חשיבה ותכנון, עבודה בקצב איטי, שנעשית בדרך כלל בסטודיו. דודי ביקש מהקהל להשתתף בניסוי מחשבתי קצר, בו ביקש מכולם לעצום את העיניים ולדמיין תמונות מסוימות [לחמניות וחמאה / תכשיטים ברקע כהה], כדי להמחיש את הסיצואציה של הצלם, אשר מנסה ליצור ממילים תמונה ויזואלית בהתאם לעולם ממנו הוא מגיע.


בתמונה: דודי ארדון ותמונות מזון מגרות במיוחד מהמצגת שלו

התוצאה הסוופית בצילום צריכה להיות מגרה ולעבוד על כל החושים. התפקיד של הצלם הוא לייצר סיפור ולעורר רגשות. בצילום אוכל יש מפגש עם כמה קטגוריות: חומרי הגלם בהם משתמשים, תהליך ההכנה, המפגש הדינמי שקורה במטבח - כאשר מדובר פחות בצילום של מנה ויותר בדינמיקה בין האוכל למי שמכין אותו. בצילום של גופים דוממים, צילום של מזון הוא המורכב ביותר, משום שמנה משתנה לאורך הזמן בו מצלמים אותה - היא צונחת/ משנה צבע/ נמסה. אחת הדרכים לגרום למנה להיות יותר סקסית ומפתה זה לשלב אלמנטים במצב חי במנה - למשל ירקות טריים נראים לפעמים טוב יותר מהמבושלים.
הניסיון הוא לחבר בין צורה וחומר, וליצור תחושה כמה שיותר קרובה לאוכל ורצון להיות בתוכו.בנוסף יש לוודא שהאוכל נראה אמיתי ולא פלסטיקי ומושלם מדי.



מינגלינג בהפסקה

לאחר הפסקה קצרה שמענו את עדלי סטוק, מנהל קריאייטיב ושותף במשרד Adlai & Partners שדיבר על מיתוג מוצרים תוך הסתכלות על רצון הלקוחות.
עולם מיתוג המוצרים מתבסס על פנייה לכמה חושים, ולצורך לגעת בלקוחות הפוטנציאליים ממקום שיכול להיות ללב - פניה לרגשות, לעיניים - להפעיל את חוש הטעם, או לראש - פניה לרציונל.


יש קטגוריה של מוצרי צריכה בסיסיים כמו סוכר חלב וקמח, שהצילום שלהם לא הכי סקסי, ויש למצוא פתרונות אחרים שיגעו בנו ממקום רגשי, וזה מה שיהפוך את האריזה למוצלחת. לדוגמא - מותג מולר שנבנה עבור השוק הישראלי, והתחלק לכמה סדרות בדגשים שונים. מוצר הדגל: פרופ - יוגורט עם קציפה למעלה. היה צורך לחנך את הקהל הישראלי ולהסביר לו את המוצר. לכן באריזה הראשונה היה צילום אינפורמטיבי, והדגשה של הרכיבים הטבעיים. בשלב השני, אחרי כמה שנים, האריזות עודכנו, הפוד אפיל הודגש, היה צריך להפעיל יותר את חוש הטעם, ולגרום לקהל לאכול עם העיניים. סדרה אחרת, סימפלי פרוט, מדגישה ערכים של טבע ובריאות. גם הצילום על האריזה מציג פירות שכמו מבקשים שנקטוף אותם, עם תאורת בוקר, והדגשה של הבריאות שבהם.  הסדרה השלישית, שקרויה בפשטות - 99 - היא סדרת מוצרים דיאטטים, שמדברת לראש [של נשים בעיקר] - ולכן האריזה רציונלית יותר, ומתמקדת בתועלות המוצר להרזיה.

דוגמא נוספת היא אריזות הריבה של יד מרדכי, שפונות בו זמנית ללב, לעיניים ולראש - המכסה כולל בד משובץ, שנותן תחושה של 'כמו פעם' - פונה לרגש אמהי, ביתיות. זה אפשרי כי היצרן הוא קיבוץ, ועדיין מזוהה כמקום קטן. פירוט הרכיבים - 100% פרי - פונה לראש. תמונת הפרי על האריזה פונה לעין - מפתה.


 
עדלי בהרצאה על המיתוג המוצלח של טרה ותהליך המיתוג הממושך של עוגות שוקולד עלית


סיים את הערב שף יאיר צוק שדיבר על עיצוב טעמים ועל הטעם החמישי - אוממי. קיימים 4 טעמים שכולנו מכירים - חמוץ, מתוק, מר ומלוח, אך מאז ומעולם קיים גם טעם חמישי שלא הבחנו בו - והוא נקרא 'אוממי'. רק בתחילת המאה ה- 20 הוא הוגדר ונוסח רשמית על ידי חוקר יפני.
הסוד של האוממי נעוץ בכך שהוא מגביר טעמים, והופך מנות לטעימות יותר. שילוב שיוצר אוממי הוא חלבונים עם ירקות למשל, וכך חביתה שמעורבבת עם עגבניה הופכת לטעימה יותר.  


שף יאיר צוק במצגת מרתקת על עיצוב טעמים כולל טעימות!

במהלך ההרצאה חולקו לקהל דוגמיות של אוממי לטעימה - גבינת פרמזן, שום שחור [מבושל חודש וחצי ברציפות!] ועגבניות שרי עם מלח ובוניטו [דגים מיובשים יפניים].
את הידע על האוממי מנצלות מסעדות כדי ליצור מנות טעימות במיוחד - למשל סושי במטבח היפני שמשלב אצה עם דג, פסטה ראגו במטבח האיטלקי [בשר עם עגבניות]
וסטייק טרטר במטבח הצרפתי שמשלב בשר נא עם חלמון. בידע זה ניתן ורצוי להשתמש גם במטבח הביתי לשדרוג המנות ההמוכרות.
*ספרו של יאיר צוק בנושא אוממי יצא לאור השבוע.


 


מקווים שנהניתם!
עקבו אחר הפרסומים לאירוע הבא שלנו, שיתקיים בחודש נובמבר...

לרשימת הכותרות [חזור לעמוד קודם Print News ]

 תגובות פייסבוק
תגובות גולשים  תגובות גולשים [ 2 ]
empty image
[1]   ניר   ‏יום שלישי ‏08 ‏יולי ‏2014 09:43
תראו את עדלי!
איזה חמוד!


[2]   חנן   ‏יום שלישי ‏08 ‏יולי ‏2014 11:28
השף יאיר. תודה רבה ההרצאה הוסיפה לי הרבה ידע.


 

 שם:
 דוא"ל: (לא חובה)
 תוכן התגובה:
 הקלידו את המילה:
captcha  
[ מטרת בדיקה זו לחסום תוכנות פרסום ספאם ]


 החדשות הנצפות ביותר בחודש האחרון
אנוכי במזרח // תערוכה קבוצתית חדשה אנוכי במזרח // תערוכה קבוצתית חדשה

עצמאים בשטח // המפגש ה- 54 של פורום אדריכלות ונוף עצמאים בשטח // המפגש ה- 54 של ''פורום אדריכלות ונוף''

בוחר לעוף // תערוכת יחיד ליפים שיסטיק ''בוחר לעוף'' // תערוכת יחיד ליפים שיסטיק

שדות התודעה // חשיפת סטודנטים שדות התודעה // חשיפת סטודנטים

אבן, נייר ומספריים // תערוכת יחיד לציירת רותם עמיצור ''אבן, נייר ומספריים'' // תערוכת יחיד לציירת רותם עמיצור

ואת הסמטה היא סיידה בתכלת // הקרנת סרטה של אדר נילי פורטוגלי ושיחה עם היוצרת ''ואת הסמטה היא סיידה בתכלת'' // הקרנת סרטה של אדר' נילי פורטוגלי ושיחה עם היוצרת

יום עיון בנושא מבט ומחשבות על תכנון מרחב הקיבוץ המתחדש // הרצאות יום עיון בנושא מבט ומחשבות על תכנון מרחב הקיבוץ המתחדש // הרצאות

מפגשי מבוא ב- ART.TECH - מרכז לימוד והדרכה של אנה צייריף // מדור לימודים מפגשי מבוא ב- ART.TECH - מרכז לימוד והדרכה של אנה צייריף // מדור לימודים

יד ועין // רטרוספקטיבה לציירת בתיה רגב ''יד ועין'' // רטרוספקטיבה לציירת בתיה רגב

ראיון עם אדריכלית רחלי רותם // ראיונות ראיון עם אדריכלית רחלי רותם // ראיונות

לוח השנה של האדריכלות התל אביבית // חשיפת מעצבים לוח השנה של האדריכלות התל אביבית // חשיפת מעצבים

המסעדה שחוגגת לחמים ולחמניות בלונדון // פרויקט חול המסעדה שחוגגת לחמים ולחמניות בלונדון // פרויקט חו''ל

תיעוד חיפאי // המפגש ה- 57 של פורום אדריכלות ונוף תיעוד חיפאי // המפגש ה- 57 של ''פורום אדריכלות ונוף''

מרכז תרבות קטלאני // חשיפת סטודנטים מרכז תרבות קטלאני // חשיפת סטודנטים

קבוצת המאבק רישוי שפוי להסדרת ענף רישוי הבנייה עותרת לבגץ קבוצת המאבק ''רישוי שפוי'' להסדרת ענף רישוי הבנייה עותרת לבג''ץ


 

 

 






יצירת קשר ופרסום באתר

קראו אודות אתר Archijob
פרסום ב Archijob
יצירת קשר
חשיפת פרויקטים
שליחת חדשות
המלצות לשיפור
המליצו לחברים

איתי אלמוג בר פריימריז

חתימה על ניוזלטר

הוספת ארכיג'וב למועדפים

קביעת האתר כעמוד הבית

 

ארכיג'וב-סטודיו

קורס רוויט
Revit

קורס אוטוקאד
קורס סקצ'אפ
Sketchup

קורס ויריי לסקצ'אפ

קורס עיצוב פנים
מכינה לעיצוב
מכינה לאדריכלות
הכנת תיק עבודות
קורס הום סטיילינג

קורס פוטושופ

קורס פוטושופ
לאדריכלים ומעצבים

קורס אילוסטרייטור
קורס אוטוקאד
תלת מימד

 

לימודים וקורסים

לימודי אדריכלות
לימודי עיצוב פנים
תואר שני באדריכלות ועיצוב
לימודי עיצוב תעשייתי
לימודי תקשורת חזותית עיצוב גרפי
לימודי אדריכלות נוף
לימודי הנדסה אזרחית
מכינות לעיצוב ואדריכלות
לימודי אוטוקאד
לימודי פוטושופ
לימודי רישום וציור
לימודי צורפות
לימודי עיצוב אופנה טקסטיל
לימודי צילום

טיפ אוטוקאד

אנשי מקצוע

אדריכלים
מעצבי פנים
מהנדסי בנין
קבלני שיפוצים
אדריכלי נוף
מעצבים תעשיתיים
מעצבים גרפיים
מבצעי הדמיות
בוני מודלים
ניהול / פיקוח בניה

 

לוח המודעות

דרושים
חיפוש עבודה
לוח דירות - נדלן
קונים - מוכרים

 

חברות ומוצרים

ריצוף
דלתות
אביזרי אמבטיה
ריהוט
מטבחים
חלונות
ריהוט משרד
גינה ונוי
תאורה
עץ
ריהוט גן
קרמיקה
אלומיניום
אבן
חיפוי וציפוי
פרגולות
פרקט

 

פורומים

פורום אדריכלות
פורום בניה
פורום עיצוב פנים
פורום בניה ירוקה

פורום ריצוף
פורום אלומיניום
פורום צבעים וטיח
פורום מים
פורום מיזוג אוויר
פורום דלתות
פורום יבוא אישי מסין
פורום פרזול ועץ

פורום תאורה
פורום איטום בידוד אקוסטיקה
פורום גבס
פורום זכוכית
פורום חיפוי וציפוי
פורום שיש ואבן
פורום בית חכם אודיו-וידאו
פורום אנרגיה סולארית
פורום ריהוט משרדי
פורום תמ"א 38
פורום מדרגות
פורום מטבחים
פורום מיגון וממ"דים
פורום מחשבים ורשתות
פורום הדפסות ופלוטרים
פורום אוטוקאד
פורום הדמיות
פורום סקצ'אפ
פורום פוטושופ

 

 

האתר מנוהל באמצעות חברת ארכיג'וב עסקים בע"מ | כל הזכויות שמורות: איתי אלמוג-בר , אדריכל - יוצר האתר  2000 - 2017 ©
טלפון : 03-7467780 | דוא"ל :
webmaster@archijob.co.il  |  כתובת: ארכיג'וב עסקים רחוב הברזל 38 כניסה ב' קומה 2 רמת החייל - תל אביב
www.Archijob.co.il  |  www.Archifind.co.il  |  www.Archijob.biz  |  www.archijob-studio.co.il

Archijob Business ltd operates the Archijob website  |  All rights reserved : Itay Almog - Bar, Architect - Site creator  2000 - 2017 ©
phone: +972-3-7467780 | email:
webmaster@archijob.co.il  | address: Archijob Business , 38 Habarzel st. B