חנות משקפיים חוויתית ביפןחנות משקפיים חוויתית ביפן || פרויקטים

פרויקטים - נכתב ב: ‏יום רביעי ‏29 ‏יוני ‏2022 כתב by Archijob6

PROJECT NAME: JINS PARK Maebashi
Architecture: Yuko Nagayama and Associates
Location: Maebashi city, Japan
Principal use: Shop [Eyewear shop, Bakery & café]
Structure: Steel
Site area: 1,720.64 m2
Building area: 442.45 m2
Total floor area: 499.33 m2 [385.87 m2 / 1F, 113.46 m2 / 2F]
Photography: Daici Ano, Tomoyuki Kusunose


חנות זו של מותג המשקפיים גדול, ממוקמת על כביש פרברי סואן. ככל שהקניות המקוונות הופכות נפוצות יותר, חנויות פיזיות חייבות ללכת על קונספט מיוחד ויוצא דופן , הן חייבות גם להציע חוויות אישיות. מכיוון שהחנות הזו ממוקמת קרוב לשכונת מגורים עם הרבה משפחות צעירות, הרעיון של המתכננים היה ליצור חלל דמוי פארק שבו ילדים והורים כמו גם אחרים בקהילה יכולים לעצור לבלות גם אם הם לא קונים משקפיים.



JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Tomoyuki Kusunose



JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Tomoyuki Kusunose



JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Tomoyuki Kusunose


JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Tomoyuki Kusunose

We began by reversing the typical layout of roadside stores, with a parking lot located in front, and instead located the parking lot behind the building. The landscaped approach and front garden lead through the building to a second-floor terrace, creating an interlinked, three-dimensional spatial experience. In stores of this type, the second floor is typically not open to customers. By utilizing it as a terrace and also including a bakery-café in the store, we proactively created public spaces that are not part of the sales floor, which encourages community members to come for reasons other than shopping.

Located about fifteen minutes by car outside central Maebashi, a city in Gunma Prefecture about 100 km from Tokyo, the shop sits in a leafy residential neighborhood with a view of iconic Mt. Akagi. The building floats like a trapezoidal box against this backdrop, its sulfurized copper façade echoing the reddish-brown color of the mountain. The exterior walls slope down toward the residential district to maintain privacy for neighbors, while the side facing the tree-lined main street showcases activity inside the store with large plate-glass windows. The façade’s appearance changes as the sun moves across the sky, and at night the edges of its slanted copper strips glitter with reflected light like shooting stars.




JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Tomoyuki Kusunose


JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Tomoyuki Kusunose, Daici Ano



JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Tomoyuki Kusunose


Visitors approach the building via a richly landscaped garden. Inside, a fan-shaped staircase and smooth white ceiling lead the eye up toward blue sky. From seats built into the staircase, visitors can look over the store, garden, and street. At the top of the stairs is a terrace with plenty of room for children to run around as well as benches to sit or lay on. When the weather is good, the sliding glass doors facing the garden can be opened, unifying the interior and exterior and drawing breezes up the staircase atrium to the terrace.


JINS Park is designed to serve as a community plaza where bread and coffee as well as glasses are sold and neighbors can hold markets and lectures. Both inside and outside, there are relaxed spaces with no set function where a wide range of experiences and events take place, attracting a lively stream of community members. As the landscaping matures and the copper façade blends more fully into its dsurroundings, we hope the store will become part of everyday life in the neighborhood.



JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Daici Ano



JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Yuko Nagayama and Associates



JINS PARK Maebashi. Photo Credit: Yuko Nagayama and Associates







חדשות - כותרות
Architecture competition - Tokyo Urban Medietion CabinsArchitecture competition - Tokyo Urban Medietion Cabins

תערוכת יחיד במגדל פרישמן, תל אביבתערוכת יחיד במגדל פרישמן, תל אביב

פסטיבל "אנימיקס" 2022פסטיבל ״אנימיקס״ 2022

וועידת נגישות ישראל הבינלאומית ה-8וועידת נגישות ישראל הבינלאומית ה-8

 אירוע קיץ בבית האמנים ירושלים  אירוע קיץ בבית האמנים ירושלים 

תכנון בניין של MVRDV שהוא פסל פיגורטיביתכנון בניין של MVRDV שהוא פסל פיגורטיבי

פסל המורכב מרבע טון פסולת בחוף גורדוןפסל המורכב מרבע טון פסולת בחוף גורדון

אוגוסט למשפחות במשכן לאמנות עין חרודאוגוסט למשפחות במשכן לאמנות עין חרוד

תערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות  תערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות  

Call for ideas for the LINA ArchitectureCall for ideas for the LINA Architecture

בית העץ בלונדוןבית העץ בלונדון

קיץ לילדים ולכל המשפחה במוזיאונים ברחבי הארץקיץ לילדים ולכל המשפחה במוזיאונים ברחבי הארץ

עושים גלים במוזיאון הימי הלאומי''עושים גלים'' במוזיאון הימי הלאומי

קול קורא לתוכנית כיתת אמן בתל אביבקול קורא לתוכנית כיתת אמן בתל אביב

ביתן הקוביות בסאו פאולו, ברזילביתן הקוביות בסאו פאולו, ברזיל


לכל כותרות החדשות
החדשות הנצפות ביותר בחודש האחרון
בית הקיץ בשרון II חשיפת מעצביםבית הקיץ בשרון II חשיפת מעצבים

שיפוץ ועיצוב פנטהאוז ברמת גן II חשיפת מעצביםשיפוץ ועיצוב פנטהאוז ברמת גן II חשיפת מעצבים

תערוכות קיץ 2022 - מוזיאון תל אביב לאמנותתערוכות קיץ 2022 - מוזיאון תל אביב לאמנות

תערוכות בוגרים ובוגרות מחלקות אומנות ועיצוב ברחבי הארץתערוכות בוגרים ובוגרות מחלקות אומנות ועיצוב ברחבי הארץ

תערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות  תערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות  

תערוכה קבוצתית בבית ליבלינגתערוכה קבוצתית בבית ליבלינג

אוגוסט למשפחות במשכן לאמנות עין חרודאוגוסט למשפחות במשכן לאמנות עין חרוד

תכנון בניין של MVRDV שהוא פסל פיגורטיביתכנון בניין של MVRDV שהוא פסל פיגורטיבי

מחווה לכדור הארץ/הגרסה הישראלית בבית האומנים תא''מחווה לכדור הארץ/הגרסה הישראלית'' בבית האומנים ת''א

ביתן הקוביות בסאו פאולו, ברזילביתן הקוביות בסאו פאולו, ברזיל

קיץ לילדים ולכל המשפחה במוזיאונים ברחבי הארץקיץ לילדים ולכל המשפחה במוזיאונים ברחבי הארץ

קרמיקה פוגשת פלסטיק במיצב בבית בנימיניקרמיקה פוגשת פלסטיק במיצב בבית בנימיני

שבוע ילדות אורבנית בתל-אביב-יפושבוע ילדות אורבנית בתל-אביב-יפו

בניין קמפוס בריא - לאנשים ולפלנטהבניין קמפוס בריא - לאנשים ולפלנטה

South Park Bridge, Sofia - Architecture CompetitionSouth Park Bridge, Sofia - Architecture Competition


‎Archijob‎