קניון ומרכז חינוכי לנוער בסינגפורקניון ומרכז חינוכי לנוער בסינגפור || פרויקטים

פרויקטים - נכתב ב: ‏יום רביעי ‏22 ‏יוני ‏2022 כתב by Archijob6

Project name: GRID
Architecture, Interior, Graphic, Wayfinding & Branding Design:
SPARK
Team: Stephen Pimbley, Wenhui Lim, Carlo Joson, Jessica Leong, William Nguyen Van Thanh Ha, Andriani Wira Atmadja, Javier Campoy, Mark Mancenido, Michael Halagao, Maribelle Lapizar, Syazana Paudzi, Regina Kartika, Joei Wee, Lili Saputri, Aye Yu Mon, Arissa Rashid,Zhen Xiao Yang
Branding, Logo Design & Marketing Collaterals Collaborator: TRIPPLE
Project Manager: Arcadis Pte Ltd
Location: Singapore
Area : 21,800 m²
Year : 2022
Photographs :Fabian Ong, Studio Zeros

SPARK משרד האדריכלים מציג את הטרנספורמציה החדשנית של Starhill Gallery. זהו פרויקט של קניון ומרכז חינוך ממוקד לנוער השוכן בלב רובע האמנויות סלגי בסינגפור. הוא בתווך בין בית הספר לאמנויות הסמוך [SOTA] למספר מרכזי קניות ישנים. GRiD הוא דוגמה מצוינת לשיפוץ תוסס של בניין קיים המרחיב את הרלוונטיות הקהילתית שלו באמצעות שימוש חוזר חיובי במקום הריסה סיטונאית ובנייה מחדש.


GRiD, Photo Credit: by Fabian Ong


GRiD at dusk Photo Credit: by Fabian Ong


GRiD,Photo Credit by Fabian Ong


Selegie Road Main Entrance Photo by Studio Zeros

The Transform of GRiD’s street-corner into a “beacon” and attractor as well as housing an increased quantum of high revenue generating F+B units is SPARK’s signature gesture and a cultural “nod” to the night-time luminosity of the local shophouses. A new ‘'social stair’', a key component of the dynamic new corner is located opposite SOTA driving footfall to “food joints” in the basement. The stair is place to relax with friends, watch onscreen shows or enjoy live performances by GRiD’s arts focused tenants.
The corner shops and social stair have become a vibrant digital generation friendly “instagrammer” canvas for content creators, and experience seekers. GRiD has been deliberately designed to stand out from its neighbours. The energy of the exterior is carried into the interior spaces, redolent of a post-industrial aesthetic with neon lights and supersized utilitarian graphics.

DESIGN DESCRIPTION
GRiD sits at the heart of Singapore’s Arts District, sandwiched between SOTA [School of the Arts] and 2 of Singapore’s older generation of shopping malls Park Lane and Peace Centre. GRiD is a great example of a positive transformation of a failing building into socially focused youth retail and education hub for the community. The upgrading work is centred on the core purpose of increasing asset value through social interaction, increased accessibility and the celebration of self and community.


Central escalator Atrium Photo by Studio Zeros


Central escalator Atrium Photo by Studio Zeros


Basement 1 Central escalator Atrium Photo by Studio Zeros


Photo by Studio Zeros


Basement entrance from Social stairs Photo by Fabian Ong


L1 lift lobby common corridor Photo by Studio Zeros

Key Elements


Transformation of Building Image
The primary gesture is the transformation of the building’s corner, it’s key address and threshold to the street. The reenvisioned corner becomes the building “beacon” and attractor, a vibrant digital generation friendly “instagrammer” canvas for content creators, and
experience seekers. The multilevel high rent ‘flagship’ corner is the result of moving low rental value shops from deep parts of the building interior to the easily accessible and high visibility street corner. The low value shops were “voided” out to create visual and spatial connections from the ground floor into a double volume gymnasium in the basement
Programmatic mix to suit Client objectives
An increased quantum of youth focused “food joints” are located at transformed corner, replacing an unproductive 4-storey void. The new corner facilitates great Al fresco dining spaces with terraces that increase visibility to and from the building and importantly underpinning the notion of urban interaction.
Key facts on leasable area increase:
• Area at key corner threshold: 50%
• Area along street front: 35%

Social Stair
A new ‘social stair’ is introduced adjacent to the School of the Arts [SOTA], an important part of the dynamic new corner and place to relax with friends on benches watching shows onscreen, or live performances, in a naturally ventilated triple volume space. The stair volume provides more façade are for the restaurants and creates a socially focused addition to the arts district urban grain.
The social staircase provides direct access to the basement, food street, and other “attractor” facilities like the ‘social washroom’, public study & work zones, vending machines & lockers, all designed to transform utilitarian functions into social spaces.

Social Washroom
The impact of mobile gadgets and social media on everyday life, inspired SPARK’s design of utilitarian space into positive places for chance meetings, gossip sessions and image creation while taking a break between shopping, education or work. The social washroom’s bespoke post-industrial washbasin and WC cubicles are designed to be “photobooth” back drops with super graphics which prompt fun and unexpected spontaneous selfies.


Photo by Studio Zeros


Social Photobooth Photo by Fabian Ong


Photo by Studio Zeros


Social basin Photo by Studio Zeros


Social Stairs by Studio Zeros


Social Stairs and Basement Entrance Photo by Studio Zeros


Event space, Render by SPARK


Render by SPARK


Before Facade Coloured. By SPARK





Social Stair Section By SPARK




Proposed plan By SPARK



חדשות - כותרות
Architecture competition - Tokyo Urban Medietion CabinsArchitecture competition - Tokyo Urban Medietion Cabins

תערוכת יחיד במגדל פרישמן, תל אביבתערוכת יחיד במגדל פרישמן, תל אביב

פסטיבל "אנימיקס" 2022פסטיבל ״אנימיקס״ 2022

וועידת נגישות ישראל הבינלאומית ה-8וועידת נגישות ישראל הבינלאומית ה-8

 אירוע קיץ בבית האמנים ירושלים  אירוע קיץ בבית האמנים ירושלים 

תכנון בניין של MVRDV שהוא פסל פיגורטיביתכנון בניין של MVRDV שהוא פסל פיגורטיבי

פסל המורכב מרבע טון פסולת בחוף גורדוןפסל המורכב מרבע טון פסולת בחוף גורדון

אוגוסט למשפחות במשכן לאמנות עין חרודאוגוסט למשפחות במשכן לאמנות עין חרוד

תערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות  תערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות  

Call for ideas for the LINA ArchitectureCall for ideas for the LINA Architecture

בית העץ בלונדוןבית העץ בלונדון

קיץ לילדים ולכל המשפחה במוזיאונים ברחבי הארץקיץ לילדים ולכל המשפחה במוזיאונים ברחבי הארץ

עושים גלים במוזיאון הימי הלאומי''עושים גלים'' במוזיאון הימי הלאומי

קול קורא לתוכנית כיתת אמן בתל אביבקול קורא לתוכנית כיתת אמן בתל אביב

ביתן הקוביות בסאו פאולו, ברזילביתן הקוביות בסאו פאולו, ברזיל


לכל כותרות החדשות
החדשות הנצפות ביותר בחודש האחרון
בית הקיץ בשרון II חשיפת מעצביםבית הקיץ בשרון II חשיפת מעצבים

שיפוץ ועיצוב פנטהאוז ברמת גן II חשיפת מעצביםשיפוץ ועיצוב פנטהאוז ברמת גן II חשיפת מעצבים

תערוכות קיץ 2022 - מוזיאון תל אביב לאמנותתערוכות קיץ 2022 - מוזיאון תל אביב לאמנות

תערוכות בוגרים ובוגרות מחלקות אומנות ועיצוב ברחבי הארץתערוכות בוגרים ובוגרות מחלקות אומנות ועיצוב ברחבי הארץ

תערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות  תערוכות חדשות במוזיאון חיפה לאמנות  

תערוכה קבוצתית בבית ליבלינגתערוכה קבוצתית בבית ליבלינג

אוגוסט למשפחות במשכן לאמנות עין חרודאוגוסט למשפחות במשכן לאמנות עין חרוד

תכנון בניין של MVRDV שהוא פסל פיגורטיביתכנון בניין של MVRDV שהוא פסל פיגורטיבי

מחווה לכדור הארץ/הגרסה הישראלית בבית האומנים תא''מחווה לכדור הארץ/הגרסה הישראלית'' בבית האומנים ת''א

ביתן הקוביות בסאו פאולו, ברזילביתן הקוביות בסאו פאולו, ברזיל

קיץ לילדים ולכל המשפחה במוזיאונים ברחבי הארץקיץ לילדים ולכל המשפחה במוזיאונים ברחבי הארץ

קרמיקה פוגשת פלסטיק במיצב בבית בנימיניקרמיקה פוגשת פלסטיק במיצב בבית בנימיני

שבוע ילדות אורבנית בתל-אביב-יפושבוע ילדות אורבנית בתל-אביב-יפו

בניין קמפוס בריא - לאנשים ולפלנטהבניין קמפוס בריא - לאנשים ולפלנטה

South Park Bridge, Sofia - Architecture CompetitionSouth Park Bridge, Sofia - Architecture Competition


‎Archijob‎