המוזיאון הנייד הראשון מגיע לזוגלובק נהריה
|| ארועים
התחנה השישית במסע של המוזיאון הנודד תיפתח במפעל המיתולוגי בנהריה. את הנקניקים, הבשר המשומר והנקניקיות המפורסמות תחליף התערוכה ''מפעל חיים'' בה מוצגות כ-50 עבודות אמנות עכשווית של מיטב אמני ישראל. התערוכה הופכת את המפעל הנטוש, שהפך לאחד הסמלים המזוהים ביותר עם נהריה, למפעל אמנות חיוני ושוקק חיים. המפעל ההיסטורי, שנרכש לאחרונה על ידי קבוצת ריאליטי כמו גם העיר המארחת, מהווים את ההשראה לעבודות האמנות המוצגות בתערוכה אותם יצרו סיגלית לנדאו, גבי קריכלי, יצחק דה לנגה, לאה ניקל, מישל פגל [גרמניה], האני חטיב, טליה טוקטלי ואחרים.
המפעל ההיסטורי, כמו גם העיר המארחת שיוצאת מתרדמת וחווה רנסנס תרבותי וכלכלי, מהווים את ההשראה לעבודות האמנות שנוצרו במיוחד לזומו נהריה. המתח והניגודיות שבין התיעוש, המכניקה והפונקציונליות של המפעל לבין היצירתיות, השחרור והחופש שבאמנות מודגשים ומונכחים בחללים העצומים שעליהם מתפרשת התערוכה. במקביל לתערוכת הענק יתקיימו במתחם מדי יום אירועי תרבות מגוונים: מופעי מוזיקה, הצגות לילדים, מופעי מחול, הרצאות אורח וסדנאות לכל המשפחה.
רחל שרפשטיין, נקניקים טבעוניים. קרדיט צילום: הילה מרסל-קוק
רגום- קרדיט צילום: דיוי בראל
בין העבודות שנוצרו במיוחד לזומו נהריה אפשר למצוא את עבודתה של רחלי שרפשטיין, שהופכת זיכרונות וחפצים נהריינים לנקניקים צבעוניים וססגוניים במיוחד, את מיצב הבטון של סאהר מיעארי [שקרובי משפחתו עבדו בזוגלובק שנים ארוכות] שמוציא את הקרביים של המפעל למרחב הציבורי ואת התצלומים של דיוי בראל שיוצר קולאז'ים פנטסטיים המשלבים את נופי נהריה עם נופים מרהיבים מכל העולם.
השנה זומו הופך בינלאומי! ומארח לראשונה אמנים מחו''ל שיגיעו לנהריה כדי ליצור עבודה מבוססת עיר במיוחד לתערוכה. מריאן וילייר מצרפת מתעניינת בשעת הזהב של תושבי נהריה. 'שעת הזהב' Golden] Hour ] הוא מונח הלקוח משדה הצילום ומתייחס לשעה הראשונה לפני הזריחה ולשעה האחרונה לפני השקיעה, שבהן השמש נמוכה בשמיים ומספקת אור רך ומפוזר שהופך את הצילום לנעים יותר.וילייר ביקשה מתושבים בגילאים שונים להסתכל אחורה על מפעל חייהם ולבחור את ה-רגע הרך והנעים ביותר שחוו עד כה. מישל פגל מגרמניה תאסוף את הסילואטים של המתרחצים בחופי העיר ותהפוך אותם בהדפסת צינוטאיפ לכתמים עזים של כחול עמוק ויפה על מגבות או סדיני בד.
זומו הוא יוזמה אזרחית-פרטית פורצת דרך, המובלת על ידי קבוצת יוצרים, אוצרים, אמנים, אנשי חינוך ומפיקים עצמאיים שהחליטו לקחת אחריות וליצור, לאצור ולהציב בכל רחבי ישראל והעולם ספסלי שיח יצירתיים. את זומו מפעילה עמותה פרטית ללא מטרות רווח והוא יוצא לדרך בזכות תמיכתם הנדיבה של מפעל הפיס, הקרן המשפחתית ע'ש תד אריסון, קרן עזריאלי, קרן ביחד, שגרירות ארצות הברית ועוד שורה של תורמים ותומכים פרטיים. זומו נהריה מתאפשר בזכות שיתוף פעולה חד פעמי ויוצא דופן בין עיריית נהריה, שפתחה לו את הדלת ואת הלב בעיר, קבוצת הנדל'ן ריאליטי, שרכשה את שטח המפעל ומארחת אותו בנדיבות במסגרת שימושי הביניים של מחלקת האימפקט ותנועת תרבות נהריה, שבונה יחד עם צוות זומו את הקשר עם הקהילה המקומית ואת התוכנית הציבורית והחינוכית של המוזיאון.
בהשתתפות: סתיו אבן זהב, אירה אדוארדובנה, שי אלפיה, מיכל בראור, דיוי בראל, ניב גפני, יצחק דה לנגה, שי דרור, אמנון וולמן, מריאן וילייר [צרפת], שי זילברמן, דור זליכה לוי, האני חטיב, קבוצת חילוף חומרים, טליה טוקטלי, שחר טישלר, תמיר יוגב, דנה כהן, דנה כהן, רקפת כנען, נועה למדן, סיגלית לנדאו, סאהר מיאערי, רונית מירסקי, אלמה מכנס קז, עוז מלול, לאה ניקל, מרב סודאי, קובי סיבוני, רון עמיר, הילה עמרם, מישל פגל [גרמניה], אמירה פודי, אבישי פלטק, שלי פרימן, אלון פרץ, גבי קריכלי, אבי קריספין, משה רואס, דפנה רון, ברוך רפיח, מעיין שחר, הילה שפיצר, הילה שפירא, רחלי שרפשטיין.
צוות זומו: מנכ'לית ואוצרת ראשית: מילנה גיצין אדירם, אוצרות: שוע בן ארי ושחר בן-נון, עיצוב: טל ארז, עמית פורטמן, אלון שריד, קהילה וחינוך: עדי שחם, סתיו אבן זהב, מאיה פרת, סמנכ'ל אסטרטגיה ותקשורת: אריאל אדירם, הפקה: יאיר [יאיא] מילנוב, גיוס משאבים: מוטי וולף. יו'ר הבורד: רונית רייכמן
הילה שפיצר, מהיער. קרדיט צילום: הילה שפיצר
זומו נהריה
פתיחה: 13.5.2022
נעילה: 02.07.2022
שדרות הגעתון 8, נהריה
שעות פתיחה: ראשון עד חמישי : 08:00 - 20:00; שישי : 08:00 עד 16:00; שבתות וחגים: 10:00 עד 16:00
הכניסה חופשית
למידע נוסף: zumu.org.il
|